Dina artikel ieu kami utamana ngawanohkeun barang ekstrak tutuwuhan alam, kayaning Bromelain, pait jeruk, jsb

Bromelain mangrupa énzim kapanggih dina jus nanas na di bobot nanas. Jalma make eta keur ubar.

Bromelain dipaké pikeun ngurangan bareuh (peradangan), utamana tina irung jeung sinuses, sanggeus bedah atawa tatu. Éta ogé dipaké pikeun muriang jarami, nyampurkeun hiji kaayaan bowel nu ngawengku bareuh sarta borok (colitis ulcerative), nyoplokkeun jaringan maot na ruksak sanggeus hiji ngabeuleum (debridement), ngahulag kumpulan cai di lung (busung lapar pulmonal), sayah otot, stimulating kontraksi otot, slowing clotting, ngaronjatkeun nyerep antibiotik, ngahulag kanker, pondok kuli, jeung nulungan awak meunang leupas tina gajih.

Éta ogé dipaké pikeun ngahulag soreness otot sanggeus latihan sengit. pamakéan ieu geus ditalungtik, sarta bukti nunjukkeun bromelain teu dianggo keur ieu.

Sababaraha urang ngagunakeun produk (Phlogenzym) pikeun rematik (osteoarthritis) nu ngagabungkeun bromelain kalawan trypsin (protéin) jeung rutin (zat kapanggih dina sereal). Bromelain dipaké dina cara kieu sigana ngurangan nyeri tur ningkatkeun fungsi dengkul di urang mibanda rematik.

Aya teu cukup bukti ilmiah keur ngabedakeun atanapi henteu bromelain anu mujarab pikeun salah sahiji kagunaan sejen na.

Kumaha carana sangkan eta pagawean?

Bromelain sigana ngakibatkeun awakna pikeun ngahasilkeun zat nu tarung nyeri na bareuh (peradangan).

Bromelain ogé ngandung bahan kimia nu ngaganggu tumuwuhna sél tumor na clotting getih slow.

Nanas, pituin Amérika Selatan sarta bagian cherished kadokteran rahayat Hawai, nyaéta salah sahiji sumber richest di dunya tina bromelain énzim. Ieu diwangun ku sababaraha endopeptidases jeung sanyawaan kawas fosfatase, glucosidase, péroxidase, cellulase, escharase na Protéase sambetan. Biasana "bromelain" dijual di ekstrak atanapi formulir suplement nujul kana énzim sasari tina nanas batang atanapi cores, ti batan daging buah urang.

Dipaké luas salaku ubar alami pikeun ngubaran sagalana ti salah ancur mun alergi, nanas henteu ngan brimming kalawan énzim ieu, tapi ogé vitamin C, vitamin B1, kalium, mangan jeung phytonutrients. Bari nanas ngabogaan loba mangpaat, rusiah nyata kakuatan penyembuhan na geus pasti bromelain.

Naon bromelain dipaké pikeun ngubaran? Di dunya médis, sanyawa matak ieu geus tradisional geus dipaké salaku agén anti radang jeung anti bareuh potent. Panalungtikan ogé geus ditémbongkeun yen eta fibrinolytic, sipat antiedematous na antithrombotic, hartina eta mantuan nyegah gumpalan getih, busung lapar jeung bareuh. Baheula, énzim ieu ogé dipaké salaku tenderizer daging, alesan keur eta mantuan pikeun nenangkeun sarta bersantai tense, otot inflamed jeung jaringan konéktif. Sajaba ti, studi panganyarna geus kapanggih bukti yen énzim ieu eureun metastasis lung di lagu na nu nunjukkeun yen bromelain bisa dipaké pikeun ngubaran rupa-rupa panyakit, berpotensi kaasup kanker.

A katingal di literatur ilmiah, nu ngawengku artikel 1,600-tambah evaluating mangpaat ubar ti bromelain, nunjukeun yen eta geus dipaké pikeun ngubaran rupa-rupa masalah kaséhatan, diantarana:

tatu jaringan konéktif, kayaning lawon ACL

ankles Sprained

Tendonitis

alergi

Rematik, nyeri gabungan sarta osteoarthritis

isu pencernaan kawas heartburn atawa diare

gangguan Cardiovascular

asma

kasakit otoimun

kangker

Kasakit bowel radang

inféksi sinus, kayaning bronchitis na sinusitis

trauma bedah na penyembuhan slow tatu kulit atanapi nundutan

diserep Miskin obat, utamana antibiotik, sarta gejala alatan nyokot pangobatan

jeruk pait, Seville jeruk, jeruk haseum, jeruk bigarade, atawa marmalade jeruk nujul kana hiji tangkal jeruk (Citrus × aurantium) jeung anak buah. Éta pituin Asia tenggara, sarta geus nyebarkeun ku manusa pikeun réa patempatan di dunya. tangkal liar nu kapanggih deukeut aliran leutik di bagian umum secluded na wooded Florida sarta The Bahama sanggeus éta diwanohkeun ka aréa ti Spanyol, di mana eta geus diwanohkeun jeung dibudidaya beurat dimimitian dina abad 10th ku Moors. jeruk pait keur dipasarkan salaku suplement dietary kusabab sipat stimulan na, sanajan data kaamanan anu mawi na eta sarta geus numbu ka sauntuyan efek samping ngabahayakeun kaasup stroke sarta panarajang jantung.

Loba variétas tina jeruk pait digunakeun pikeun minyak atsiri, sarta anu kapanggih dina parfum, dipaké salaku rasa atawa salaku pangleyur. The Seville rupa jeruk dipaké dina produksi marmalade.

Pait jeruk ogé padamelan di jamu salaku stimulan jeung napsu suppressant, alatan bahan aktif na, synephrine. suplemén jeruk pait geus numbu ka sababaraha efek samping serius sarta maotna, sarta grup konsumen ngajengkeun éta jalma ulah ngagunakeun buah medically. Hal ieu masih teu menyimpulkan lamun jeruk pait mangaruhan kondisi médis ngeunaan jantung sarta organ cardiovascular, ku sorangan atawa di Rumusna kalawan zat lianna. bahan rujukan standar anu dikaluarkeun ngeunaan sipat dina jeruk pait ku National Institute of Standards and Technology (NIST), keur buahan taneuh, sari na formulir dosage lisan padet, sapanjang jeung pamadegan rangkep ngahiji jadi hiji item.

Némbongkeun hasil single