6 Patarosan Ngeunaan Afatinib on Anti-Caners (NSCLC) - AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Afatinib

 

  1. Naon ari Afatinib?
  2. Nalika Urang Kedah Afatinib?
  3. Kumaha Karya Afatinib?
  4. Naha Afatinib Disatujuan ku FDA? Mang
  5. Naon Résiko / Efek Samping Anu Apatinib Bawa?
  6. Naon Panilitian Lain Ngeunaan Afatinib?

 

Naon Is Afatinib?

Afatinib (CAS: 439081-18-2) mangrupikeun ubar targét anu ditujukeun anu katelah ogé Giotrif. Ieu dianggo pikeun ngubaran kanker paru-paru sél alit-alit (NSCLC) anu parantos mimiti sumebar di luar paru-paru atanapi ka bagian awak anu sanés. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngubaran kangker sanés salaku bagian tina sidang klinis.

Hadé pisan pikeun maca inpormasi ieu sareng inpormasi umum kami ngeunaan kanker paru-paru atanapi jinis kanker anu anjeun ngagaduhan. Dokter anjeun bakal nyarios sareng anjeun ngeunaan pangubaran ieu sareng kamungkinan épék na sateuacan anjeun satuju (idin) ngagaduhan perlakuan. Salila diubaran, anjeun bakal ningali dokter kanker atanapi perawat. Ieu anu kami hartosna nalika nyebatkeun dokter atanapi perawat dina inpormasi ieu.

 

Nalika Urang Peryogi Afatinib

Afatinib tiasa dianggo pikeun ngubaran kanker paru-paru sél alit-alit (NSCLC) anu ngagaduhan:

♦ Sumebar ka jaringan sakurilingna (maju lokal)

♦ Sumebar ka bagian awak anu sanés (maju atanapi metastatik).

Afatinib ngan ukur dianggo pikeun kangker anu ngagaduhan bentuk teu normal tina protéin anu disebut reséptor faktor pertumbuhan épidermis (Endogna). Tés dilakukeun dina sél kanker tina biopsi atanapi operasi samemehna pikeun mariksa tingkat EGFR. Ieu ngawartoskeun ka dokter anjeun naha afatinib sigana tiasa dianggo pikeun anjeun.

 

Kumaha Teu Afatinib Gawe?

Afatinib mangrupikeun pameungpeuk kulawarga ErbB anu kuat sareng pilih, teu tiasa dibalikkeun. Afatinib kovalén ngabeungkeut sareng teu tiasa malik blokir sinyal tina sadayana homo sareng heterodimer anu dibentuk ku anggota kulawarga ErbB EGFR (ErbB1), HER2 (ErbB2), ErbB3 sareng ErbB4.

Khususna, afatinib kovalén ngiket kana domain kinase tina EGFR (ErbB1), HER2 (ErbB2), sareng HER4 (ErbB4) sareng teu tiasa malik ngahambat tirofin kinase autofosforilasi, hasilna downregulasi sinyal ErbB. Mutasi tangtu dina EGFR, kalebet mutasi non-tahan dina domain kinase na, tiasa ngahasilkeun paningkatan autofosforilasi reséptor, anu ngakibatkeun aktivasina reséptor, sakapeung henteuna ngariung ligand, sareng tiasa ngadukung proliferasi sél dina NSCLC. Mutasi non-tahan dihartikeun salaku anu aya dina éksékon anu nyebatkeun domain kinase tina EGFR anu ngakibatkeun ningkat aktivasina reséptor sareng dimana khasiat diprediksi ku 1) panyusutan tumor anu bermakna sacara klinis kalayan dosis anu disarankeun tina afatinib sareng / atanapi 2) hambatan panyebaran sél. atanapi EGFR tirosin kinase fosforilasi dina konsentrasi afatinib sustainable dina dosis anu disarankeun numutkeun metode anu disahkeun. Anu paling sering dipanggihan tina mutasi ieu nyaéta exon 21 L858R substitutions and exon 19 hapusan.

Sumawona, afatinib nunjukkeun perencatan autofosforilasi sareng / atanapi panyebaran in vitro garis sél anu nganyatakeun tipe-liar EGFR sareng dina anu nganyatakeun milih EGFR exon 19 mutasi penghapusan, mutasi exon 21 L858R, atanapi mutasi non-tahan anu kirang umum, dina konséntrasi afatinib kahontal di pasién. Salaku tambahan, afatinib ngahambat proliferasi in vitro garis sél overexpressing HER2.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Afatinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

ieu Afatinib Disatujuan ku FDA? Mang

Persetujuan nyayogikeun pilihan pangobatan kadua sanés énggal pikeun pasién anu gaduh sub-jenis sél non-leutik anu kadua pangageungna kanker paru (NSCLC), ngagambarkeun sakitar 20-30% kasus NSCLC

Persetujuan didasarkeun kana hasil panilitian LUX-Lung 8, anu nunjukkeun sacara nyata ningkat salamet sadayana sareng salamet bébas tina kamajuan dibandingkeun Tarceva (erlotinib) dina penderita karsinoma sél skuamosa paru-paru

Afatinib parantos disatujuan di langkung ti 60 nagara pikeun pengobatan pasién anu tipena béda EGFR mutation-positive NSCLC

Afatinib

Naon Résiko/ Pangaruh samping teu Afatinib Bawa? 

Hal-hal penting pikeun diinget ngeunaan efek samping afatinib:

▪ Kaseueuran jalma moal ngalaman sadayana épék samping afatinib anu didaptarkeun.

▪ Efek samping Afatinib sering diprediksi tina segi awalna, durasi, sareng parna.

▪ Efek samping afatinib ampir teras dibalikkeun sareng bakal musna saatos terapi réngsé.

▪ Efek samping afatinib panginten tiasa diatur pisan. Aya seueur pilihan pikeun ngaleutikan atanapi nyegah efek samping tina afatinib.

 

Efek samping ieu umum (lumangsung langkung ageung tibatan 30%) pikeun pasién anu nyandak afatinib:

▪ Birit

▪ Letusan jerawat (gugus kaayaan kulit anu mirip jarawat)

▪ Sungut nyeri

▪ Paronychia (inféksi kuku)

▪ Sungut garing

 

Ieu efek samping anu kirang umum (kajadian dina 10-29%) pikeun pasién anu nampi afatinib:

▪ Turun napsu

▪ Peurih

▪ Ngirangan beurat badan

▪ Irung getihan

▪ Cystitis (inféksi kandung kemih)

▪ Cheilitis (peradangan biwir)

▪ Demam

▪ Hypokalemia (kalium rendah)

▪ Konjunktivitis (panon pink)

▪ Rhinorrhea (irung ngagelebug)

▪ Énzim ati anu luhur

Henteu sadayana efek samping dibéréndélkeun di luhur. Sababaraha anu jarang (kajadian kirang tina 10 persén pasién) teu didaptarkeun di dieu. Salawasna wartosan panyawat kasehatan anjeun upami anjeun ngalaman gejala anu teu biasa.

 

Naon Perkawis Panalitian Lainnya Afatinib?

 Pangembangan Afatinib (BIBW 2992) dina kanker paru-paru sél-leutik

Afatinib (BIBW 2992), turunan novél aniline – quinazolin, teu tiasa dibalikkeun sareng sacara equipotently nargétkeun kagiatan kinase intrinsik sadaya anggota kulawarga reséptip ErbB aktip. Hasil preclinical nunjukkeun yén afatinib épéktip dina modél kanker paru-paru, kalebet anu ngagaduhan mutasi reséptor EGF (EGFR) tahan ka sambetan EGFR generasi kahiji. Afatinib keur ditalungtik dina program LUX-Lung, anu bakal mengevaluasi afatinib salaku perlakuan lini pangpayunna di pasién anu mutasi EGFR-activating (LUX-Lung 2, 3 sareng 6) sareng salaku pangobatan kadua atanapi katilu dina pasien. anu ngagaduhan résistansi kana gefitinib sareng / atanapi erlotinib (LUX-Lung 1, 4 sareng 5). LUX-Lung 1 sareng 2 parantos nunjukkeun, dina kelompok target masing-masing, kanaékan anu signifikan dina tingkat pangendalian panyakit masing-masing 58 sareng 86%, sareng perpanjangan anu signifikan salamet bébas tina kamajuan. Salajengna Phase III uji klinis ayeuna lumangsung pikeun nganilai afatinib dina kombinasi sareng paclitaxel (LUX-Lung 5), sareng dibandingkeun sareng cisplatin / pemetrexed (LUX-Lung 3) atanapi cisplatin / gemcitabine (LUX-Lung 6).

AASraw mangrupikeun produsen profesional Afatinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

 Afatinib dina chordoma lokal sareng metastatik lokal

Ieu mangrupikeun uji coba Tahap 2 diajar efektivitas a ubar kanker sasaran disebat afatinib. Afatinib ngahambat protéin EGFR, anu dipercaya aub dina nyetir tumuh tumor chordoma. Ulikan ieu dirancang khusus pikeun penderita chordoma 18 taun atanapi langkung ku tumor kumat atanapi metastatik. Ayeuna dibuka di Leiden University Medical Center (LUMC) sareng University College London Hospital (UCLH) sareng bakal dibuka di Istituto dei Nazionale Tumori (INT) di Milan dina sababaraha bulan ka payun. Penyidik ​​utama pikeun panilitian ieu nyaéta Dr. Hans Gelderblom di LUMC, Dr. Silvia Stacchiotti di INT, sareng Dr. Sandra Strauss di UCLH.

Epidermal Growth Factor Receptor (EGFR) mangrupikeun protéin anu aya dina permukaan sél-sél anu aya dina saluruh awak. Biasa, EGFR ngabantosan ngatur sél sareng ngagaduhan peran dina penyembuhan tatu. Dina kangker tangtu, kalebet seuseueurna chordomas, EGFR janten overactive, nyababkeun sél kanker multiply out of control.

Obat anu ngahalangan EGFR anu disebat "sambetan EGFR" disatujuan pikeun ngubaran sababaraha jinis kanker. Afatinib mangrupikeun panghambat EGFR anu ayeuna disatujuan pikeun ngubaran kanker paru-paru sél alit sareng diuji dina jinis tumor anu sanés.

Sababaraha sambetan EGFR parantos kabuktosan ngalambatkeun atanapi ngeureunkeun tumuhna sél chordoma sareng tumor chordoma dina beurit. Tina sadaya sambetan EGFR anu diuji, afatinib mangrupikeun anu paling épéktip dina modél beurit tina chordoma. Dina sababaraha modél beurit, éta ngalambatkeun tumuhna tumor, sedengkeun anu sanésna nyababkeun tumor nyusut pisan. Sidang ieu dimaksudkeun pikeun netepkeun naha afatinib tiasa ngaleutikan atanapi ngeureunkeun tumuh tumor chordoma di pasién anu panyakit kumat atanapi metastatik.

 

rujukan

[1] Schubert-Zsilavecz, M, Wurglics, M, Neue Arzneimittel Frühjahr 2013. (dina basa Jerman)

[2] Spreitzer H (13 Méi 2008). "Neue Wirkstoffe - Tovok". Österreichische Apothekerzeitung (dina basa Jerman) (10/2008): 498.

[3] Li D, Ambrogio L, Shimamura T, Kubo S, Takahashi M, Chirieac LR, dkk. (Agustus 2008). "BIBW2992, inhibitor EGFR / HER2 anu teu tiasa dibalikkeun épéktip pisan dina modél kanker paru-paru preclinical". Oncogén. 27 (34): 4702-11. doi: 10.1038 / onc.2008.109. PMC 2748240. PMID 18408761.

[4] "Giotrif: EPAR -Inpormasi Produk" (PDF). Badan Obat Éropa. Boehringer Ingelheim International GmbH. 16 Oktober 2013. Dicandak 28 Januari 2014.

[5] Kobayashi Y, Togashi Y, Yatabe Y, Mizuuchi H, Jangchul P, Kondo C, dkk. (Désémber 2015). "EGFR Exon 18 Mutasi dina Kanker Paru-paru: Ramalan Molekular tina Augmented Sensitivity ka Afatinib atanapi Neratinib sakumaha Dibandingkeun sareng TKI Generasi Pertama atanapi Katilu". Panilitian Kanker Klinis. 21 (23): 5305–13. doi: 10.1158 / 1078-0432.CCR-15-1046. PMID 26206867.

[6] Lin NU, Winer EP, Wheatley D, Carey LA, Houston S, Mendelson D, dkk. (Juni 2012). "Studi fase II afatinib (BIBW 2992), pameungpeuk kulawarga ErbB anu teu tiasa dibalikkeun, di pasién kanker payudara metastatik HER2 positip maju saatos trastuzumab". Panilitian sareng Perawatan Kanker Payudara. 133 (3): 1057-65. doi: 10.1007 / s10549-012-2003-y. PMC 3387495. PMID 22418700.

0 likes
914 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.