Obat Anti Kanker Acalabrutinib: Perawatan Pikeun CLL / SLL / MCL - AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Obat Anti Kanker Acalabrutinib

 

  1. Acalabrutinib Backgroud
  2. Ulasan Acalabrutinib
  3. Perawatan Acalabrutinib (Dipaké pikeun)
  4. Mékanisme Acalabrutinib Tindakan
  5. Naon kamungkinan efek samping tina Acalabrutinib?
  6. Acalabrutinib VS Ibrutinib
  7. Panilitian: Acalabrutinib Ngubaran leukemia limfositik kronis (CLL)

 

Acalabrutinib Backgroud

Dugi ka ayeuna, acalabrutinib parantos dianggo dina uji coba ngulik pangobatan B-All, Myelofibrosis, Ovarian Cancer, Multiple Myeloma, sareng Hodgkin Lymphoma, sareng anu sanésna.

Dugi ka 31 Oktober 2017, FDA nyatujuan Calquence sacara lisan dikelola ku Astra Zeneca (acalabrutinib). Inhibitor Bruton Tyrosine Kinase (BTK) ieu nunjukkeun pikeun ngubaran leukemia limfositik kronis, limfoma limfositik leutik, sareng di penderita sawawa kalayan Mantle Cell Lymphoma (MCL) anu parantos nampi sahenteuna hiji terapi sateuacanna.

Ogé katelah ACP-196, acalabrutinib ogé dianggap penghambat BTK generasi kadua sabab dirancang sacara rasional janten langkung kuat sareng selektif tibatan ibrutinib, sacara téoritis dipiharep nunjukkeun épék ngarugikeun langkung saeutik kusabab épék bystander anu diminimalkeun dina target sanés BTK.

Sanaos kitu, acalabrutinib disatujuan dina jalur panyatujuan gancangan FDA, anu didasarkeun kana tingkat réspon sacara umum sareng ngagentoskeun persetujuan ti pangobatan anu ngubaran kaayaan anu serius atanapi / sareng anu ngeusian kabutuhan médis anu teu acan dipendem dumasar kana titik tungtung anu ngaganti. Katerangan anu teras-terasan pikeun indikasi acalabrutinib anu ayeuna ditampi teras tiasa janten kontingén kana verifikasi anu lumangsung sareng pedaran ngeunaan kauntungan klinis dina uji coba confimatory.

Salajengna, FDA masihan ubar ieu Ulasan Prioritas sareng sebutan Terapi Terobosan. Éta ogé nampi sebutan Narkoba Yatim, anu nyayogikeun insentif pikeun ngabantosan sareng ngadorong pangembangan ubar-ubaran pikeun panyakit langka. Dina waktos ieu, langkung ti 35 uji klinis di 40 nagara anu langkung ti 2500 pasién nuju dilaksanakeun atanapi parantos direngsekeun pikeun panalitian langkung jero kana pamahaman anu langkung saé sareng ngembangna kagunaan terapi acalabrutinib 5.

 

Acalabrutinib Harita

Acalabrutinib (CAS:1420477-60-6), anu dipasarkeun dina nami mérek Calquence® di Amérika Serikat sareng Kanada, mangrupikeun panghambat molekul leutik generasi kadua pikeun tirut kinase (BTK) Bruton. Kana administrasi oral, acalabrutinib ngariung sareng teu tiasa malik ngahambat kagiatan BTK anu nyegah duanana aktivasina sél B sareng sinyal anu dimédiasi sél-sél. Peta ieu nyababkeun hiji hambatan kamekaran sél B ganas anu overexpress BTK. BTK diperyogikeun pikeun sinyal sél B, ngagaduhan peran konci dina kematangan sél B, sareng overexpressed dina sajumlah malignancies sél B, kalebet CLL / SLL. Éksprési BTK dina sél tumor pakait sareng paningkatan panyebaran sareng kasalametan. Salaku sambetan BTK generasi kadua, acalabrutinib didesain pikeun maksimalkeun pangaruh kana BTK sareng ngaleutikan aktivitas off-target dina TEC (Tec Protein Tirosin Kinase), EGFR (reséptor faktor pertumbuhan épidermis), sareng ITK (interleukin-2-inducible T- sél kinase). Penghambat BTK generasi kahiji, ibrutinib (Imbruvica), henteu gaduh kakhususan ieu anu ngahasilkeun insiden pangaruh anu langkung luhur. Salaku tambahan kana CLL / SLL, acalabrutinib disatujuan pikeun Mantle Cell Lymphoma (MCL). Pedoman Nasional Kangker Pusat Jaringan (NCCN) daptar acalabrutinib nganggo atanapi henteu sareng obinituzumab salaku terapi garis munggaran pikeun CLL / SLL ogé cocog pikeun dianggo dina CLL relapsed atanapi réfractory (R / R).

 

Acalabrutinib Perawatan (Dipaké pikeun)

Acalabrutinib digunakeun pikeun ngubaran jalma anu ngagaduhan limfoma sél mantel (MCL; kanker anu tumuh gancang anu dimimitian dina sél sistem imun) anu parantos diubaran sahenteuna ku hiji pangobatan kémoterapi sanés.

Acalabrutinib dianggo nyalira atanapi nganggo obinutuzumab (Gazyva) pikeun ngubaran leukemia limfosit kronis (CLL; jinis kanker anu dimimitian dina sél getih bodas) sareng limfoma limfositik alit (SLL: jinis kangker anu dimimitian dina sél getih bodas).

Acalabrutinib aya dina kelas pangobatan anu disebut sambetan kinase. Gawéna ku ngahalangan aksi protéin abnormal anu sinyal sél kanker pikeun ngalikeun. Ieu ngabantosan lirén panyebaran sél kanker.

 

Acalabrutinib lantaran make mesin Of Action

Mantle Cell Lymphoma (MCL) mangrupikeun jinis limfoma non-Hodgkin limfoma (NHL) anu langka tapi agrésip sareng ramalan goréng. Salajengna, kambuh umum di penderita MCL sareng pamustunganana ngagambarkeun kamajuan panyakit.

Lymphoma lumangsung nalika limfosit sistim imun tumuh sareng ngalikeun sacara teu terkendali. Limfosit kanker sapertos kitu tiasa ngumbara ka seueur bagian awak, kalebet kelenjar getah bening, limpa, sumsum tulang, getih, sareng organ-organ sanés dimana aranjeunna tiasa ngalikeun sareng ngabentuk jisim (es) anu disebat tumor. Salah sahiji jinis limfosit utama anu tiasa janten limfoma kanker nyaéta awak B-limfosit (B-cells) nyalira.

Bruton Tirosin Kinase (BTK) mangrupikeun molekul sinyal tina reséptor antigen sél B sareng jalur reséptor sitokin. Sinyal BTK sapertos kitu nyababkeun aktivasina jalur anu diperyogikeun pikeun proliferasi sél B, perdagangan, chemotaxis, sareng adhesion.

Acalabrutinib mangrupikeun sambetan molekul alit BTK. Duanana acalabrutinib sareng métabolit aktip na, ACP-5862, polah ngawangun beungkeut kovalén sareng résidu sistéin (Cys481) dina situs aktip BTK, anu nyababkeun ngahambat kagiatan énzimatik BTK. Hasilna, acalabrutinib ngahambat aktivasina médiasi BTK di hilir protéin sinyal CD86 sareng CD69, anu pamustunganana ngahambat panyebaran sél B anu salamet sareng salamet.

Padahal ibrutinib ilaharna diaku salaku sambetan BTK kelas munggaran, acalabrutinib dianggap sambét generasi kadua BTK utamina kusabab nunjukkeun seléksi sareng hambatan kagiatan sasaran BTK anu langkung luhur bari ngagaduhan IC50 anu langkung ageung atanapi sanésna ampir henteu aya hambatan dina kagiatan kinase tina ITK, EGFR, ERBB2, ERBB4, JAK3, BLK, FGR, FYN, HCK, LCK, LYN, SRC, sareng YES1.

Akibatna, acalabrutinib dirancang sacara rasional janten langkung poténsial sareng selektif tibatan ibrutinib, bari nunjukkeun pangaruh anu langkung alit - dina tiori - kusabab épék target obat dipinimalkeun.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Acalabrutinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Naon kamungkinan efek samping tina Acalabrutinib?

Acalabrutinib bisa ngabalukarkeun efek samping serius, diantarana:

Inféksi serius tiasa kajantenan nalika diubaran ku Acalabrutinib sareng tiasa nyababkeun maot. Panyedia kasihatan anjeun tiasa resep resep ubar-ubaran tangtu upami anjeun ngagaduhan résiko anu langkung kénging inféksi. Béjakeun ka panyawat kasihatan anjeun langsung upami anjeun ngagaduhan tanda atanapi gejala inféksi, kalebet demam, ngageter, atanapi gejala sapertos flu.

Masalah perdarahan (perdarahan) tiasa kajantenan nalika diubaran ku Acalabrutinib sareng tiasa serius sareng tiasa ngakibatkeun maot. Résiko perdarahan anjeun tiasa ningkat upami anjeun ogé nginum obat anu langkung ipis getih. Béjakeun ka panyawat kasihatan anjeun upami anjeun ngagaduhan tanda atanapi gejala perdarahan, kalebet getih dina tai anjeun atanapi tai hideung (katingalina sapertos tar), cikiih pink atanapi coklat, perdarahan anu teu disangka-sangka atanapi perdarahan anu parah atanapi anjeun henteu tiasa ngendalikeun, utah getih atanapi utah anu siga taneuh kopi, batuk getih atanapi gumpalan getih, pusing, kalemahan, lieur, parobihan pidato anjeun, nyeri sirah anu lami, atanapi lebam atanapi tanda kulit beureum atanapi ungu

Turunna jumlah sél getih. Pangurangan jumlah getih (sél getih bodas, trombosit, sareng sél getih beureum) umum sareng Acalabrutinib, tapi ogé tiasa parna. Panyedia kasihatan anjeun kedah ngalakukeun tés getih pikeun mariksa cacah getih anjeun sacara rutin salami diubaran ku Acalabrutinib.

Kangker primér kadua. Kangker anyar kajantenan di jalma nalika diubaran ku Acalabrutinib, kalebet kanker kulit atanapi organ sanés. Panyedia kasihatan anjeun bakal mariksa anjeun kangker kulit nalika diubaran ku Acalabrutinib. Anggo perlindungan matahari nalika anjeun aya di luar sinar panonpoé.

Masalah wirahma jantung (fibrillation atrium sareng flutter atrium) parantos kajantenan di jalma anu diubaran ku Acalabrutinib. Béjakeun ka panyawat kasihatan anjeun upami anjeun ngagaduhan tanda atanapi gejala ieu: deg-degan gancang atanapi henteu teratur, pusing, asa pingsan, ngarareunah dada, atanapi sesak napas

Efek samping anu paling umum tina Acalabrutinib kalebet nyeri sirah, diare, otot sareng nyeri sendi, inféksi saluran pernapasan luhur, sareng lebam.

Ieu henteu sadayana kamungkinan efek samping tina Acalabrutinib. Nelepon dokter anjeun pikeun nasihat médis ngeunaan efek samping. Anjeun tiasa ngalaporkeun efek samping ka FDA di 1-800-FDA-1088.

 

Acalabrutinib

 

 

Acalabrutinib VS Ibrutinib

BTK maénkeun peran konci dina jalur sinyal reséptor-sél B; acalabrutinib ngiket teu tiasa balik ka BTK sareng ngahambat kagiatanana. Obat ieu dirancang salaku sambetan BTK anu berpotensi langkung selektif, dina usaha méringan sababaraha karacunan anu ngawatesan pangobatan anu sering ditingali ku ibrutinib. Numutkeun ka Dr. Brown, "Acalabrutinib mangrupikeun penghambat pilihan BTK pikeun jalma anu gaduh komorbiditas, khususna masalah jantung."

Data efficacy katingalina sami diantara acalabrutinib sareng ibrutinib, sanaos tindak lanjutna langkung lami sareng ibrutinib, Dr Brown neraskeun. Ku alatan éta, bédana konci antara ubar aya dina profil efek sampingna. Ibrutinib condong janten langkung goréng ditolerir dina penderita anu langkung lami sareng aya hubunganana sareng tingkat luhur fibrilasi atrium sareng hipertensi. "Acalabrutinib langkung saé ditoleransi [tibatan ibrutinib], janten kuring nganggo langkung resep, khususna pikeun penderita anu langkung sepuh," saur anjeunna.

Persetujuan narkoba di CLL, dipasihkeun dina bulan Nopémber 2019, didasarkeun kana data kasalametan sareng efficacy tina nganalisa interim tina uji coba ELEVATE-TN pasien kalayan CLL anu teu diubaran sateuacanna sareng sidang ASCEND pasien kalayan CLL anu kambuh atanapi réaktif. Dina duanana uji coba, acalabrutinib nunjukkeun salamet bébas kamajuan anu hadé dibandingkeun sareng terapi standar, sareng profil toleransi anu pikaresep. Dina sidang éléktronik-TN, khususna, acalabrutinib digabungkeun sareng obinutuzumab sareng salaku monoterapi ngirangan résiko tina panyawat panyakit atanapi maot masing-masing 90% sareng 80%.

"Tolerability tetep janten masalah dina bentang perawatan CLL ayeuna, anu panginten peryogi terapi salami mangtaun-taun," nyatakeun Jeff Sharman, MD, Diréktur Panilitian di Willamette Valley kangker Institute, Diréktur Médis Hematology Panilitian pikeun Jaringan Onkologi AS, sareng panulis utama sidang éléktronik-TN, dina siaran pers. "Dina uji coba ELEVATE-TN sareng ASCEND ngabandingkeun [acalabrutinib] kana rézim pangobatan anu biasa dianggo, [acalabrutinib] nunjukkeun pamutahiran anu bermakna sacara klinis dina kasalametan bébas sacara progresi dina pasién dina sababaraha setting, bari ngajaga profil tolérabilitas sareng kaamanan anu pikaresep."

 

panalungtikan: Acalabrutinib Dina Ngubaran Leukemia limfosit kronis (CLL)  

(1) Leukemia limfosit kronis (CLL)

Leukemia lymphocytic kronis (CLL), leukemia déwasa anu paling umum, mangrupikeun neoplasma klonal diwangun ku sél B dewasa leutik monomorphic anu ngawangun coxpress CD5 sareng CD23. Bentang pangobatan CLL parantos robih sacara dramatis dina sababaraha taun ka pengker. Obat anu nargétkeun protéin dina jalur reséptor sél B (BCR), sapertos ibrutinib, parantos nunjukkeun pamutahiran dina kamajuan bébas sareng kasalametan sacara umum, kalebet di pasién anu ngagaduhan panyakit résiko tinggi. Sanaos ubar ieu parantos révolusi paradigma pangobatan di pasién CLL, paparan pangobatan sareng intensitas ibrutinib tiasa diwatesan kusabab profil épéktip sareng karacunan anu aya hubunganana sareng pangobatan. Acalabrutinib, mangrupikeun generasi kadua sareng panghambat tirusin kinase (BTK) Bruton anu langkung selektif, dikembangkeun pikeun maksimalkeun kamampuan nalika ngaminimalkeun kajadian anu aya hubunganana sareng ibrutinib anu hipotésis janten sékulér pikeun épék off-target ibrutinib. Tinjauan ieu bakal nyimpulkeun pamekaran, évaluasi pra-klinis, sareng uji klinis konci anu nunjukkeun efficacy sareng toksisitas acalabrutinib dina CLL.

 

(2) Studi Preclinical Acalabrutinib dina CLL

Sababaraha studi preclinical nunjukkeun hasiatna acalabrutinib dina perencatan BTK. Nalika diuji kana sakabeh getih manusa, acalabrutinib ngagaduhan sambatan BTK equipotent dibandingkeun ibrutinib. Ibrutinib kapendak nyababkeun ningkatna apoptosis sél CLL dibandingkeun sareng acalabrutinib, anu tiasa dijelaskeun ku épék ibrutinib anu teu sasaran. Acalabrutinib henteu ngagaduhan pangaruh kana sél T anu séhat sigana kusabab pilih na dibandingkeun sareng ibrutinib.

Pangaruh anti-tumor tina acalabrutinib dievaluasi dina dua modél CLL murine: modél transfer adopsi TCL1 sareng modél CLL manusa xenografted. Acalabrutinib didemonstrasikan pikeun ngahambat sinyal BCR sareng pangobatan sareng acalabrutinib dikaitkeun sareng kanaékan anu signifikan salami dibandingkeun sareng beurit anu henteu dirawat (median 81 dinten vs 59 dinten, p = 0.02). Acalabrutinib ogé nyababkeun réduksi signifikan sél sumebar sareng total beban tumor dina limpa.

Interaksi Acalabrutinib sareng anti-CD20 antibodi monoklonal ogé parantos dievaluasi. Ibrutinib tiasa ngaganggu sababaraha mékanisme tindakan antibodi anti-CD20 khusus ngahambat sitotoksisitas sélulér anu gumantung ka antibodi sareng fagositosis anu tiasa ngirangan pangaruh anti-tumor na. Colay et al dievaluasi efek tina acalabrutinib dina sitotoksisitas sélulér anu gumantung kana antibodi sareng fagositosis sareng mendakan yén éta henteu ngaganggu prosés ieu, sigana akibat épék off-target minimal tina acalabrutinib. Sanaos kombinasi acalabrutinib sareng antibodi monoklonal anti-CD20 teu acan diajar dina modél in vivo, sababaraha fase 2 sareng fase 3 studi anu dilakukeun atanapi parantos direngsekeun anu nunjukkeun hasiat tina acalabrutinib dina kombinasi sareng anti-CD20 monoklonal antibodi.

Kombinasi acalabrutinib anu sanés parantos diulik dina modél in vitro sareng vivo. Acalabrutinib digabungkeun sareng sambetan PI3Kdelta (ACP-319) dina modél CLL murine sareng nunjukkeun réduksi langkung ageung dina tumerapna tumor, sinyal NF-KB sareng éksprési BCL-xL sareng MCL-1 dibandingkeun sareng monoterapi. Sampel getih dicandak ti penderita CLL henteu didaptarkeun dina sidang klinis dirawat kalayan acalabrutinib sareng venetoclax. Kombinasi ieu nunjukkeun parantos ningkat apoptosis upami dibandingkeun sareng ubar nyalira, nunjukkeun hubungan sinergis anu sami sareng anu ditingali ku ibrutinib sareng venetoclax. Ékspérimén dina vivo nunjukkeun salamet berkepanjangan dina beurit anu diubaran ku duanana acalabrutinib sareng venetoclax dibandingkeun boh ubar nyalira.

 

(3) conclusions

Dina kasimpulan, panilitian anu dijelaskeun nunjukkeun yén acalabrutinib ngagaduhan khasiat anu signifikan dina pengobatan CLL, boh perlakuan naif sareng réproduksi anu réak. Henteu jelas naha khasiatna sami atanapi langkung luhur tibatan ibrutinib sareng kajian-kajian nuju dilakukeun dina upaya ngabandingkeun langkung jauh sareng agén ieu. Sanaos karacunan klasik anu aya hubunganana sareng BTK sapertos perdarahan atanapi acara fibrilasi atrium mangrupikeun kajadian anu jarang, acalabrutinib memang ngagaduhan profil AE anu unik, khususna nyeri sirah, anu meryogikeun pangawasan anu ati-ati sareng keahlian dina manajemén. Data tina panilitian anu ngayakeun ngaevaluasi kombinasi sareng acalabrutinib bakal ngabantosan langkung ngartikeun peranna dina pengelolaan CLL. Tungtungna, kalayan persetujuan FDA, pangalaman dunya nyata sareng acalabrutinib bakal ngabantosan langkung ngartikeun profil karacunan.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Acalabrutinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

rujukan

[1] Administrasi Pangan sareng Narkoba AS. Proyék Orbis: FDA nyatujuan acalabrutinib pikeun CLL sareng SLL. Sayogi di https://www.fda.gov/drugs/resource-information-approved-drugs/project-orbis-fda-approves-acalabrutinib-cll-and-sll. Diaksés 29 April 2020.

[2] Sharman JP, Banerji V, Fogliatto LM, dkk. ELEVATE-TN: Studi fase 3 ngeunaan acalabrutinib digabungkeun sareng obinutuzumab atanapi nyalira vs obinutuzumab plus klorambucil di pasién kalayan leukemia limfositik kronis anu ngobati-naif. Getih 2019; 134 (suppl 1): 31.

[3] Kaluaran Pers AstraZeneca. Calquence disatujuan di Amérika Serikat pikeun penderita sawawa kalayan leukemia limfositik kronis. Sayogi di https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2019/calquence-approved-in-the-us-for-adult-patients-with-chronic-lymphocytic-leukaemia-21112019.html. Diaksés 29 April 2020.

[4] Goede V, Fischer K, Busch R, dkk. Obinutuzumab katambah klorambucil dina pasién anu ngagaduhan kaayaan CLL sareng kaayaan babarengan. N Engl J Med. 2014; 370 (12): 1101-1110. doi: 10.1056 / NEJMoa1313984.

[5] Parikh SA, Manytar E, Laplant B, dkk. Panilitian fase 2 sacara acak ngabandingkeun acalabrutinib sareng atanapi henteu obinutuzumab dina pengobatan penderita résiko tahap tinggi mimiti sareng Lymphocytic Leukemia Kronik (CLL) atanapi Lymphocytic Lymphoma Leutik (SLL). Getih. 2019; 134 (Suplemén_1): 4306. Doi: 10.1182 / getih-2019-123824.

[6] Covey T, Gulranjani M, Cheung J, dkk. Evaluasi Farmakodinamika acalabrutinib dina penderita anu kambuh / réfraktor sareng pangobatan-naif sareng Chronic Lymphocytic Leukemia (CLL) dina fase 1/2 ACE-CL-001 Study. Getih. 2017; 130 (Suplemén1): 1741. doi: 10.1182 / getih.V130.Suppl_1.1741.1741.

[7] Byrd JC, Brown JR, O'Brien S, dkk. Ibrutinib lawan ofatumumab dina leukemia limfoid kronis anu diubaran sateuacanna. N Engl J Med. 2014; 371 (3): 213-223. doi: 10.1056 / NEJMoa1400376.

[8] Woyach JA, Bojnik E, Ruppert AS, dkk. Fungsi tirosin kinase (BTK) Bruton penting pikeun pamekaran sareng perluasan leukemia limfositik kronis (CLL). Getih. 2014; 123 (8): 1207-1213. doi: 10.1182 / getih-2013-07-515361.

[9] Chiorazzi N, Rai KR, Ferrarini M. Leukemia limfositik kronis. N Engl J Med. 2005; 352 (8): 804-815. doi: 10.1056 / NEJMra041720.

[10] Barr PM, Robak T, Owen C, dkk. Khasiat berkelanjutan sareng detil klinis rinci ngeunaan pangobatan ibrutinib garis kahiji pikeun penderita anu langkung lami kalayan leukemia limfositik kronis: fase ngalegaan 3 hasil tina RESONATE-2. Haematologica. 2018; 103 (9): 1502-1510. doi: 10.3324 / haematol.2018.192328.

[11] Herman SEM, Montraveta A, Niemann CU, dkk. The sambetan Bruton Tirosin Kinase (BTK) ACP-196 nunjukkeun kagiatan klinis dina dua modél beurit leukemia limfositik kronis. Getih. 2015; 126 (23): 2920. doi: 10.1182 / getih.V126.23.2920.2920.

 

 

1 likes
2034 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.