Carita Suksés Cabozantinib Ngubaran Caner - AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Cabozantinib

 

    1. Pedaran Cabozantinib
    2. Mékanisme Peta Cabozantinib
    3. Pangaruh Sisi Cabozantinib
    4. Pangwangunan Terkini Cabozantinib
    5. Carita Suksés Perawatan Cabozantinib
    6. singgetan

 

Cabozantinib gambaran

Cabozantinib (CAS:849217-68-1) dipaké pikeun ngubaran kanker ginjal anu maju, sakapeung digabungkeun sareng ubar sanés anu disebut nivolumab. Cabozantinib ogé dipaké pikeun ngubaran kanker ati dina jalma anu sateuacanna diubaran ku sorafenib. Cabozantinib dipaké pikeun ngubaran kanker tiroid anu sumebar ka bagian awak anu sanés. Cabozantinib ogé tiasa dianggo pikeun tujuan anu teu didaptarkeun dina pituduh ubar ieu.

 

Cabozantinib Mékanisme Lakuah

Terapi anu dituju mangrupikeun hasil tina sekitar 100 taun panilitian khusus pikeun paham bédana antara sél kanker sareng sél normal. Dugi ka ayeuna, pangobatan kanker parantos fokus utamina dina ngabunuh sél anu ngabagi gancang kusabab hiji ciri sél kanker nyaéta dibagi gancang. Hanjakalna, sababaraha sél normal urang dibagi gancang ogé, nyababkeun sababaraha épék samping.

Terapi sasaran nyaéta ngeunaan identifying fitur sejenna tina sél kanker. Élmuwan néangan Bedana husus dina sél kanker sarta sél normal. Inpo ieu dipake pikeun nyieun hiji terapi sasaran pikeun nyerang sél kanker tanpa ngarusak sél normal, sahingga ngarah kana efek samping pangsaeutikna. Unggal jenis terapi sasaran jalan saeutik saeutik béda tapi kabeh ngaganggu kamampuh sél kanker tumuwuh, ngabagi, perbaikan jeung / atawa komunikasi sareng sél lianna.

Aya tipena béda therapies sasaran, diartikeun di tilu kategori lega. Sababaraha therapies sasaran difokuskeun komponén internal tur fungsi sél kanker. therapies The sasaran nganggo molekul leutik nu bisa meunang kana sél jeung ngaruksak fungsi sél, ngabalukarkeun ka maot. Aya sababaraha jenis terapi sasaran anu difokuskeun bagian jero sél. therapies sasaran sejen sasaran reséptor anu dina luar sél. Therapies yen sasaran reséptor nu ogé katelah antibodi monoclonal. sambetan Antiangiogenesis sasaran pembuluh darah nu nyadiakeun oksigén jeung sél, pamustunganana ngabalukarkeun sél ka kalaparan.

Cabozantinib mangrupikeun terapi sasar anu sasaran sareng ngiket kana reséptor tirosin kinase sareng ngahambat kagiatan sababaraha kinase tirosin, kalebet RET, MET, sareng VEGF dina permukaan sél. Ku ngariung kana reséptor ieu, cabozantinib ngahalangan jalur penting anu ngamajukeun babagian sél.

Panalungtikan terus ngaidentipikasi nu kangker bisa jadi pangalusna diperlakukeun kalayan therapies sasaran sarta pikeun ngaidentipikasi target tambahan pikeun jenis langkung kanker.

 

Cabozantinib Balukar samping

Meunang pitulung médis darurat lamun boga tanda hiji réaksi alérgi: hives; engapan hésé; bareuh Anjeun raray, biwir, létah, atawa tikoro.

Cabozantinib tiasa nyababkeun perforasi (liang atanapi luh) atanapi fistula (lorong anu henteu normal) dina beuteung anjeun atanapi peujit. Nelepon dokter anjeun upami anjeun ngalaman nyeri beuteung anu parah, atanapi upami anjeun ngaraos cekek sareng gagging nalika tuang atanapi nginum.

Nelepon dokter Anjeun sakaligus lamun kudu:

▪ Nyeri sirah anu parah, paningal kabur, ngambek dina beuheung atanapi ceuli;

▪ Muntah, diare, atanapi kabebeng anu parna sareng lumangsung;

▪ Bareuh dina panangan, panangan, suku, atanapi suku anjeun;

▪ Gampang bruising atanapi getihan (irung, karét, perdarahan haid, atanapi perdarahan naon waé anu henteu bakal lirén);

▪ Bangku getih atanapi tarry, batuk ku lendir getih atanapi utah anu katingalina sapertos kopi;

▪ Jaundice (konéng kulit atanapi panon);

▪ Nyeri, leuleuy, perdarahan, atanapi ruam parah dina dampal panangan anjeun atanapi dampal suku anjeun;

▪ Kabingungan, masalah mikir, kalemahan, parobahan visi, rebutan;

▪ Rarasaan hampang, siga anjeun bakal kalaluar;

▪ Nyeri rahang atanapi numbness, permén karét beureum atanapi ngabareuhan, huntu leupas, atanapi penyembuhan lambat saatos damel gigi;

▪ Jumlah sél getih bodas anu handap – muriang, nyeri dina sungut, nyeri kulit, nyeri tikoro, batuk, gangguan napas;

▪ Masalah kelenjar adrénal – lieur, utah, capé pisan, pusing, lemah, pingsan; atawa

▪ Tanda-tanda stroke atanapi beku getih - numbness atanapi kalemahan dadakan dina hiji sisi awak anjeun, masalah sareng visi atanapi kasaimbangan, kasulitan nyarios atanapi ngartos naon anu dicarioskeun ka anjeun, nyeri dada, gangguan napas, nyeri atanapi nyeri dina panangan atanapi suku .

Dos ka hareup anjeun tina cabozantinib tiasa nyangsang atanapi permanén dihentikan upami anjeun gaduh efek samping nu tangtu.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Cabozantinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

efek samping umum bisa ngawengku:

▪ Nyeri beuteung, seueul, utah, kaleungitan napsu, birit, kabebeng;

▪ Nyeri, beureum, bareuh, atanapi nyeri dina biwir atanapi tikoro;

▪ Gangguan nyarios, parobihan raos;

▪ Gejala tiis sapertos irung boneka, wahangan, nyeri tikoro, batuk;

▪ baruntus;

▪ Nyeri kana otot, tulang, sareng sendi anjeun;

▪ Tés fungsi ati henteu normal atanapi tés getih sanés;

▪ Ngaraos capé;

▪ Ngirangan beurat awak; atawa

▪ Warna rambut tos langkung hampang.

Ieu lain nafsirkeun efek samping jeung nu lianna bisa lumangsung. Nelepon dokter anjeun nasihat médis ngeunaan efek samping. Anjeun bisa ngalaporkeun efek samping mun FDA di 1-800-FDA-1088.

 

Pangwangunan Pangénggalna Of Cabozantinib 

Cabozantinib dipasihan status ubar yatim ku Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) AS dina bulan Nopémber 2010 sareng dina Pébruari 2017.

Exelixis Filed aplikasi ubar anyar sareng FDA dina satengah mimiti 2012 sareng dina 29 Nopémber 2012 cabozantinib dina formulasi kapsul na dibales persetujuan pamasaran ku US US dina nami Cometriq pikeun ngubaran penderita kanker tiroid medullary. disatujuan di Uni Éropa pikeun tujuan anu sami dina 2014.

Dina Maret 2016 Exelixis dilisensikeun ka Ipsen hak dunya (di luar Amérika Serikat, Kanada, sareng Jepang) pikeun masarkeun cabozantinib.

Hasil uji coba Fébu III Exelixis 'pikeun nguji ubar dina ginjal kangker diterbitkeun dina NEJM di 2015. Dina April 2016, FDA masihan persetujuan pikeun pamasaran formulasi tablet salaku perlakuan garis kadua pikeun ginjal kangker sareng anu sami disatujuan di Uni Éropa dina Séptémber taun éta.

Dina Désémber 2017, FDA masihan persetujuan ka cabozantinib (Cabometyx, Exelixis, Inc.) pikeun ngubaran jalma anu gaduh karsinoma sél ginjal canggih (RCC). Persetujuan ieu didasarkeun kana data ti CABOSUN (NCT01835158), ulikan multicenter tahap II terbuka-labél anu acak dina 157 pamilon anu ngagaduhan résiko panengah sareng résiko goréng RCC.

Dina Januari 2019, anu FDA disatujuan cabozantinib (Cabometyx, Exelixis, Inc.) pikeun jalma anu ngalaman karsinoma hépatosél (HCC) anu sateuacanna diubaran ku sorafenib. Persetujuan ieu dumasar kana CELESTIAL (NCT01908426), uji coba acak (2: 1), buta dua kali, plasebo, dikawasa multicenter dina pamilon sareng HCC anu saacanna nampi sorafenib sareng ngagaduhan cacad ati Anak Pugh Kelas A.

Cabozantinib keur diteliti pikeun kamampuan salaku perlakuan pikeun neurofibromatosis tipe 1.

Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) nembé nyatujuan cabozantinib pikeun pangobatan karsinoma hepatosélular dina pasién anu sateuacanna nampi sorafenib.

Cabozantinib mangrupikeun panghambat tirosin kinases oral tina MET, VEGFR, sareng AXL. Reséptor tirosin kinases maénkeun peran penting dina fungsi sélular normal sareng prosés patologis, kalebet oncogenesis, metastasis, angiogenesis tumor, sareng pangropéa lingkungan mikro tumor.

FDA mimiti nyatujuan cabozantinib pikeun pangobatan medullary kanker tiroid. Teras, FDA nyatujuan panggunaan na dina karsinoma sél ginjal.

 

Carita Suksés Perawatan Cabozantinib 

Carita 1: Cabozantinib Ngubaran Perlakuan Garis Mimiti tina Kanker Sél Ginjal Canggih

Tanggal 19 Désémber 2017, Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA) masihan persetujuan rutin ka cabozantinib (Cabometyx) pikeun pangobatan penderita karsinoma sél ginjal (RCC).

The FDA saacanna disatujuan cabozantinib di 2016 pikeun pengobatan penderita RCC canggih anu nampi terapi antiangiogén sateuacanna. Persetujuan dinten ieu nyayogikeun pangobatan dina garis kahiji.Cabozantinib

Persetujuan ieu didasarkeun kana data tina sidang CABOSUN, anu dilakukeun sacara acak, open-label phase II multicenter study di 157 pasién panengah-sareng résiko goréng RCC anu sateuacanna henteu dirawat. Pasien nampi cabozantinib (n = 79) 60 mg oral unggal dinten atanapi sunitinib (Sutent) (n = 78) 50 mg oral unggal dinten (4 minggu dina pangobatan dituturkeun ku 2 minggu pareum) dugi ka kamajuan panyakit atanapi karacunan anu henteu tiasa ditampi. Perkiraan salamet bébas kamajuan median (sakumaha ditaksir ku panitia tinjauan radiologi mandiri) pikeun penderita anu nyandak cabozantinib 8.6 bulan (95% interval kapercayaan [CI] = 6.8-14.0) dibandingkeun sareng 5.3 bulan (95% CI = 3.0-8.2) kanggo pasién anu nyandak sunitinib (babandingan bahaya = 0.48; 95% CI = 0.31-0.74; P = .0008).

Réaksi ngarugikeun anu paling umum dilaporkeun (≥ 25%) dina program klinis cabozantinib nyaéta diare, kacapean, lieur, napsu turun, hiperténsi, eritrodysesthesia palmar-plantar, leungitna beurat, utah, disgeusia, sareng sistatitis.

Réaksi ngarugikeun kelas 3-4 anu paling sering (≥ 5%) dina pasién anu diubaran ku cabozantinib dina CABOSUN nyaéta hiperténsi, diare, hyponatremia, hypophosphatemia, palry-plantar erythrodysesthesia, kacapean, kanaékan ALT, turun napsu, stomatitis, nyeri, hipotensi, sareng sinkop. Dosis anu disarankeun tina cabozantinib nyaéta 60 mg oral, sakali unggal dinten.

Cabozantinib ogé disatujuan pikeun pengobatan kanker tiroid medullary sareng dipasarkeun dina nami dagang Cometriq. Cometriq sareng Cabometyx ngagaduhan formulasi anu béda sareng henteu tiasa ditukeurkeun.

 

dongeng 2: Cabozantinib Ngubaran Kangker Tiroid Medullary

FDA nyatujuan cabozantinib (Cometriq) pikeun ngubaran kanker tiroid medullatik médis (MTC) dina bulan Nopémber 2012. Éta dumasar kana hasil tina uji internasional, multicenter, acak, buta dua kali, dikontrol kalebet 330 poko. Peserta diperyogikeun nunjukkeun panyakit progresif dina 14 bulan sateuacan diajar, anu dikonfirmasi ngalangkungan panitia tinjauan radiologi mandiri atanapi dokter anu ngubaran.

Pasén diacak pikeun nampi boh cabozantinib 140 mg atanapi plasebo sacara lisan sakali unggal dinten dugi ka panyakit progresif atanapi karacunan anu teu kaampeuh. Randomisasi di stratifikasi numutkeun umur <65 taun vs> 65 taun sareng pemanfaatan saméméhna tina tirosin kinase inhibitor.Cabozantinib

Titik akhir primér nyaéta survival-free progression (PFS), réspon objektif (OR), sareng durasi réspon anu ngagunakeun kriteria RESIST anu dirobih. Pasén dina grup cabozantinib parantos berkepanjangan PFS dibandingkeun sareng anu nampi plasebo (P <.0001). Khususna, PFS median dina panangan cabozantinib nyaéta 11.2 bulan sareng PFS median dina panangan plasebo nyaéta 4.0 bulan.

Ngan penderita anu nyandak cabozantinib ngalaman réspon parsial (27% vs 0; P <.0001). Salajengna, durasi rata-rata OR nyaéta 14.7 bulan pikeun anu diubaran ku ubar. Henteu aya béda anu signifikan pikeun salamet sacara umum dititénan antara panangan.

Dina 2019 meta- sareng analisis ékonomi ngaevaluasi kagunaan cabozantinib sareng vandetanib di penderita Layanan Kaséhatan Nasional Inggris, Tappenden dkk. Kacindekan.

"Sidang anu diidéntifikasi nunjukkeun yén cabozantinib sareng vandetanib ningkatkeun PFS langkung seueur tibatan plasebo; kumaha oge, kauntungan OS anu signifikan henteu nunjukkeun. Analisis ékonomi nunjukkeun yén dina populasi EU-labél, ICERs [babandingan épéktipitas ongkos-tambahan] pikeun cabozantinib sareng vandetanib aya> £ 138,000 per QALY (taun umur anu disaluyukeun kualitas). Dina padumukan-label EU anu Uni Éropa (Uni Éropa), ICER pikeun vandetanib diperkirakeun janten> £ 66,000 per QALY peroleh. "

 

dongeng 3: Cabozantinib Ngarawat Karsinoma Hepatokélular

Dina Januari 2019, FDA nyatujuan tablet cabozantinib pikeun penderita karsinoma hepatosél (HCC) sateuacana diubaran ku sorafenib. Persetujuan ieu dumasar kana hasil tina sidang CELESTIAL.

Dina acak (2: 1), uji coba ganda-buta, placebo-dikontrol, multicenter, penderita diacak ka cabozantinib 60 mg oral sakali sakali unggal dinten (n = 470) atanapi plasebo (n = 237) dugi ka jaman kamajuan panyakit atanapi henteu ditarima karacunan.Cabozantinib

Endpoint primér nyaéta OS. PFS sareng ORR, ditaksir ku penyidik ​​nganggo RESIST 1.1, ogé diukur. Pamakéan Cabozantinib pakait sareng OS median 10.2 bulan (95% CI: 9.1-12.0) vs 8 bulan (95% CI: 6.8-9.4) pikeun anu nampi plasebo (HR 0.76; 95% CI: 0.63, 0.92; P = .0049). Median PFS éta 5.2 bulan (4.0-5.5) dina panangan cabozantinib dibandingkeun sareng 1.9 bulan (1.9-1.9) dina panangan plasebo (HR 0.44; 95% CI, 0.36, 0.52; P <.001). ORR nyaéta 4% (95% CI, 2.3, 6.0) pikeun anu nyandak cabozantinib vs 0.4% (95% CI, 0.0, 2.3) pikeun anu nyandak plasebo.

Kelas 3 atanapi 4 kajadian ngarugikeun langkung luhur dina pasién anu nyandak cabozantinib (68%) tibatan anu nyandak plasebo (36%).

Panulis sidang CELESTIAL nyimpulkeun hal-hal ieu: "Diantara pasién anu parantos diubaran sateuacanna karsinoma hepatosélular anu maju, pangobatan kalayan cabozantinib nyababkeun salamet anu langkung lami sareng salamet bébas tina kamajuan tibatan plasebo. Laju kajadian anu parah dina kelas cabozantinib sakitar dua kali anu dititénan dina grup plasebo. "

 

singgetan

Cabozantinib mangrupikeun panghambat tirosin kinase anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma sél ginjal anu maju, karsinoma hépatél, sareng kanker tiroid medullary. Cabozantinib munggaran disatujuan dina 2012 sareng mangrupikeun sambetan tirosin kinase non-spésifik. Mimiti disatujuan di Amérika Serikat dina nami mérek Cometriq, anu dituduhkeun pikeun pangubaran kanker tiroid medullatik médis. Dina 2016, formulasi kapsul (Cabometyx) disatujuan pikeun pengobatan karsinoma sél ginjal anu canggih, sareng formulasi anu sami ieu kéngingkeun persetujuan tambahan di Amérika Serikat sareng Kanada di 2019 pikeun pengobatan karsinoma hépatél dina pasién anu diubaran sateuacanna.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Cabozantinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

rujukan

[1] Choueiri TK, Escudier B, Powles T, dkk. Cabozantinib versus everolimus dina karsinoma sél ginjal canggih (METEOR): hasil ahir tina uji coba acak, labél terbuka, fase 3. Lancet Oncol. 2016; 17: 917–27.

[2] Tappenden P, Carroll C, Hamilton J, dkk. Cabozantinib sareng vandetanib pikeun kanker tiroid medullary canggih lokal atanapi metastatik: tinjauan sistematis sareng modél ékonomi. Technol Kaséhatan Meunteun. 2019; 23: 1-144.

[3] George DJ, Hessel C, Halabi S, dkk. Cabozantinib versus sunitinib pikeun pasién anu teu diubaran ku karsinoma sél ginjal canggih tina résiko panengah atanapi goréng: analisis subkumpulan uji coba Alliance A031203 CABOSUN. Ahli Onkologi. 2019; 24: 1–5.

[4] Kurzrock R, Sherman SI, Ball DW, Forastiere AA, Cohen RB, Mehra R, Pfister DG, Cohen EE, Janisch L, Nauling F, Hong DS, Ng CS, Ye L, Gagel RF, Frye J, Muller T, Ratain MJ , Salgia R: Aktivitas XL184 (Cabozantinib), panghambat tirosin kinase oral, di pasién kanker tiroid medullary. J Clin Oncol. 2011 Jul 1; 29 (19): 2660-6. doi: 10.1200 / JCO.2010.32.4145. Epub 2011 Méi 23.

[5] Abou-Alfa GK, Meyer T, Cheng AL, dkk. Cabozantinib di penderita karsinoma hepatosélular maju sareng maju. N Engl J Med. 2018; 379: 54-63.

[6] Administrasi Pangan sareng Narkoba AS. FDA nyatujuan cabozantinib pikeun karsinoma hepatosélular. Sayogi di: https://www.fda.gov/drugs/fda-approves-cabozantinib-hepatocellular-carcinoma Diaksés Agustus 28, 2019.

[7] Yakes FM, Chen J, Tan J, Yamaguchi K, Shi Y, Yu P, Qian F, Chu F, Bentzien F, Cancilla B, Orf J, You A, Laird AD, Engst S, Lee L, Lesch J, Chou YC , Joly AH: Cabozantinib (XL184), novél MET sareng VEGFR2 sambetan, sakaligus neken metastasis, angiogenesis, sareng tumor. Mol Kangker Ther. 2011 Des; 10 (12): 2298-308. doi: 10.1158 / 1535-7163.MCT-11-0264. Epub 2011 Sep 16.

[8] "Obat kanker tiroid cabozantinib manjangan PFS". Diarsipkeun tina aslina dina 2012-04-02. Dicandak 24 Oktober 2011.

[9] "Cabozantinib Orphan Narkoba Nunjukkeun sareng Nyatujuan". Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA). 29 Nopémber 2010. Disalin 11 Nopémber 2020.

0 likes
6181 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.