Narkoba Kanker Paru-Positif ALK-Ceritinib (LDK378) "- AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Ceritinib

 

    1. Ceritinib Disahkeun Pikeun Dipaké di UÉ
    2. Pedaran Ceritinib
    3. Kumaha Karya Ceritinib Pikeun Ngubaran NSCLC?
    4. Kumaha Perkawis Médis Ceritinib?
    5. Kumaha Cara Nyimpen Ceritinib (LDK378)?
    6. Naon Épék Sisi Ceritinib?
    7. Naon Mangpaat Ceritinib Lain Anu Ditémbongkeun Dina Panilitian?
    8. Ceritinib Kéngingkeun Persetujuan FDA Garis Mimiti pikeun Kanker paru-paru Positip

 

Ceritinib Disatujuan Pikeun Dipaké di UÉ

Ceritinib (CAS: 1032900-25-6) parantos kabuktosan épéktip pikeun ngubaran pasién anu panyakitna maju nalika atanapi sakedap saatos dirawat crizotinib sareng anu ayeuna ngagaduhan pilihan pangobatan anu kawates pisan, ogé pasién anu henteu acan dirawat sateuacanna. Ngeunaan kasalametan, épék ngarugikeun sareng Ceritinib umumna katingalina tiasa diatur.

Badan Obat Éropa ku sabab éta mutuskeun yén kauntungan Ceritinib langkung ageung tibatan résiko na sareng nyarankeun yén éta disatujuan kanggo dianggo di Uni Éropa.

Ceritinib asalna dibéré 'persetujuan kondisional' sabab aya deui bukti anu bakal datang ngeunaan ubar. Kusabab perusahaan parantos nyayogikeun inpormasi tambahan anu diperyogikeun, otorisasina parantos dialihkeun tina sarat ka persetujuan pinuh.

Anjeun kedah panasaran ngeunaan produk ieu, Hayu urang baca langkung seueur infromation ngeunaan Ceritinib:

 

Pedaran Ceritinib

Ceritinib digunakeun pikeun pengobatan jalma déwasa kalayan limfoma kinase anaplastic (ALK) -méntastatik positip kanker paru sél non-leutik (NSCLC) nuturkeun kagagalan (sekundér pikeun résistansi atanapi teu sabar) terapi crizotinib sateuacanna. Ngeunaan 4% pasién sareng NSCLC ngagaduhan panyusunan kromosom anu ngahasilkeun gén fusi antara EML4 (echinoderm microtubule-protein anu aya hubunganana sareng 4) sareng ALK (anaplastic limfoma kinase), anu ngahasilkeun aktivitas kinase konstutif anu nyumbang kana karsinogenesis sareng sigana nyetir phenotype jahat.

Ceritinib nandaan pangaruh terapi na ku ngahambat autofosforilasi ALK, fosforilasi dimédiasi ALK tina protéin sinyal ka hilir STAT3, sareng sumebarna sél kanker anu gumantung kana ALK. Saatos perlakuan sareng crizotinib (penghambat ALK generasi kahiji), kaseueuran tumor ngembangkeun résistansi ubar kusabab mutasi résidu konci "gatekeeper" énzim. Kajadian ieu nyababkeun ngembangkeun hambatan ALK generasi kadua novél sapertos ceritinib pikeun ngungkulan résistansi crizotinib. FDA nyatujuan ceritinib dina April 2014 kusabab tingkat réspon anu héran pisan (56%) kana tumor tahan crizotinib sareng parantos ditunjuk ku status ubar yatim.

 

Kumaha Karya Ceritinib Pikeun Ngubaran NSCLC?

Ceritinib mangrupikeun sambetan selektif sareng kuat pikeun anaplastic limfoma kinase (ALK). Dina fisiologi normal, Fungsi ALK salaku léngkah konci dina ngembangkeun sareng fungsi jaringan sistem saraf. Nanging, translokasi kromosom sareng fusi nimbulkeun bentuk onkogenik ALK anu parantos kairut dina kamajuan NSCLC. Ceritinib sahingga meta pikeun ngahambat énzim anu ditetepkeun ieu sareng ngeureunkeun panyebaran sél, pamustunganana ngahambat kamajuan kanker. Kusabab ceritinib dianggap terapi kanker anu ditujukeun, tés anu disatujuan ku FDA diperyogikeun pikeun nangtoskeun anu pasién calon ceritinib. Tés ieu, dikembangkeun ku Roche, nyaéta VENTANA ALK (D5F3) CDx Assay sareng dianggo pikeun ngaidéntifikasi penderita NSCLC positip ALK anu bakal nguntungkeun tina pangobatan ceritinib.

AASraw mangrupikeun produsen profésional Ceritinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Kumaha Perkawis Médis Ceritinib?

Ceritinib (LDK378) mangrupikeun ubar anu digunakeun pikeun ngubaran kanker paru-paru sél sanés alit anu sumebar ka bagian sanés awak sareng positip limfoma kinase (ALK) positip. Ogé ditalungtik dina pangobatan jinis kanker sanés. Ceritinib meungpeuk protéin anu didamel ku gén ALK. Meungpeuk protéin ieu tiasa ngeureunkeun tumuh sareng sumebarna sél kanker. Ceritinib mangrupikeun jinis panghambat tirosin kinase.

 

Ceritinib

 

Kumaha Cara Nyimpen Ceritinib (LDK378)?

Simpen Ceritinib (LDK378) dina wadah anu dilebetna, ditutup secara pageuh, sareng teu kahontal ku murangkalih. Simpen dina suhu kamar sareng jauh tina cahaya, panas teuing sareng beueus (henteu di kamar mandi).

Pangobatan anu henteu diperyogikeun kedah dipiceun ku cara-cara khusus pikeun mastikeun yén piaraan, murangkalih, sareng jalma sanésna henteu tiasa ngonsumsi éta. Nanging, anjeun henteu kedah nyiramkeun Ceritinib (LDK378) turun ka jamban. Sabalikna, cara anu pangsaéna pikeun miceun pangobatan anjeun nyaéta ngaliwatan program pangubaran ubar. Ngobrol sareng apotéker anjeun atanapi ngahubungi departemen sampah / daur ulang lokal anjeun pikeun diajar ngeunaan program pengambilan-balik di komunitas anjeun. Tingali dina Pembuangan Aman FDA tina situs web Obat pikeun langkung seueur inpormasi upami anjeun henteu ngagaduhan aksés kana program pengambilan balik.

Kadé tetep sadayana nginum obat kaluar tina tetempoan jeung ngahontal barudak saloba peti (kayaning minders mingguan karacunan jeung maranéhanana pikeun panon pakait, creams, patches, sarta inhalers) henteu tahan anak-na barudak ngora tiasa muka éta gampang. Ngajaga barudak ngora ti karacunan, salawasna konci caps kaamanan jeung geura nempatkeun nginum obat dina lokasi aman - salah nu geus nepi na jauh tur kaluar tina tetempoan maranéhanana sarta ngahontal.

 

Naon Épék Sisi Ceritinib? 

Hal-hal penting pikeun diinget ngeunaan efek samping ceritinib:

▪ Kaseueuran jalma henteu ngalaman sadayana efek samping anu didaptarkeun.

▪ Efek samping sering diprediksi dina hal mimiti sareng durasi na.

▪ Efek samping ampir-ampih tiasa dibalikkeun sareng bakal musna saatos pangobatan réngsé.

▪ Aya seueur pilihan pikeun ngabantosan ngaleutikeun atanapi nyegah efek samping.

▪ Henteu aya hubungan antara ayana atanapi parna efek samping sareng efektivitas pangobatan.

 

Efek samping ieu umum (lumangsung langkung ageung tibatan 30%) pikeun pasién anu nyandak ceritinib:

▪ Birit

▪ Hemoglobin turun

▪ Kanaékan énzim ati

▪ Seueul

▪ Muntah

▪ Kanaékan kreatinin

▪ Nyeri beuteung

▪ Kacapean

▪ Glukosa ningkat

▪ Turunna dina fosfat

▪ Turun napsu

AASraw mangrupikeun produsen profésional Ceritinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Efek samping ieu efek samping anu kirang umum (kajadian dina sakitar 10-29%) pasien anu nampi ceritinib:

▪ Sembelit

▪ Lipase ningkat

▪ Gangguan ésofagus (Kaduruk jantung, dispepsia, disphagia)

▪ Rurusuhan

▪ Bilirubin (total) ningkat

Efek samping serius, tapi jarang pisan tina ceritinib nyaéta pneumonitis (pembengkakan paru-paru). Nalika efek samping ieu kajantenan, éta sering dibarengan ku sesah napas ku batuk atanapi muriang tingkat handap anu peryogi rawat inap. Gejala tiasa sami sareng gejala ti kanker paru-paru. Hubungi panyawat kasehatan anjeun langsung upami anjeun ngagaduhan gejala anu anyar atanapi parah.

Efek samping ceritinib anu serius tapi jarang pisan nyaéta parobahan EKG. Henteu sadayana efek samping dibéréndélkeun di luhur. Sababaraha anu jarang (kajadian kirang ti 10% pasién) teu didaptarkeun di dieu. Nanging, anjeun kedah salawasna ngawartosan panyawat kasehatan upami anjeun ngalaman gejala anu teu biasa.

 

Ceritinib

 

Naon Mangpaat Ceritinib Lain Anu Ditémbongkeun Dina Panilitian?

Dina dua panilitian ieu, ngalibetkeun 303 pasién, ubarna henteu dibandingkeun sareng pangobatan anu sanés. Tanggapan pangobatan ditaksir ngagunakeun scan awak sareng kriteria standarisasi anu dianggo pikeun tumor padet, kalayan réspon lengkep nalika pasien henteu ngagaduhan tanda kanker. Dina hiji pangajaran 56% pasién anu dibéré ceritinib (92 ti 163) dianggap ku dokter anu ngarawat parantos nunjukkeun réspon lengkep atanapi parsial kana ubar. Panjang rata-rata réspon 8.3 bulan. Dina pangajaran anu kadua, tingkat réspon sacara umum nyaéta 41% (57 ti 140 pasién) sareng panjang rata-rata réspon 10.6 bulan.

Dina panilitian katilu dina 231 pasién, ceritinib dibandingkeun sareng kémoterapi standar (pangobatan pikeun ngubaran kanker). Hasil nunjukkeun yén pasién anu dibéré ceritinib cicing rata-rata 5.4 bulan tanpa panyakitna beuki parah (salamet bébas tina kamajuan) dibandingkeun sareng 1.6 bulan di pasién anu dibéré kemoterapi standar.

Ceritinib ogé parantos kabuktian épéktip pikeun nyampurkeun pasién anu henteu kantos diubaran sateuacanna dina hiji panilitian dina 376 pasién. Pasén anu dibéré ceritinib cicing rata-rata 16.6 bulan tanpa panyakitna beuki parah dibandingkeun sareng 8.1 bulan di pasién anu dibéré kemoterapi standar.

 

Ceritinib Kéngingkeun Persetujuan FDA Garis Mimiti pikeun Kanker paru-paru Positip

FDA parantos ngalegaan persetujuan pikeun ceritinib. Agén ayeuna disatujuan salaku pangobatan garis kahiji di penderita kanker paru-paru metastatik, ALK-positip, non-leutik-sél. Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA) parantos ngalegaan persetujuan pikeun ceritinib. Agén ayeuna disatujuan salaku pangobatan lini kahiji dina penderita kanker metastatik, ALK-positip, kanker paru-paru sél-leutik (NSCLC).

Ceritinib (LDK378) sateuacanna disatujuan dina 2014 pikeun ALK-positip metastatik NSCLC di pasién anu parantos maju atanapi teu sabar kana crizotinib. Agén mangrupikeun panghambat ALK oral selektif, sareng poténsi dua puluh kalieun crizotinib.

Indikasi énggal ieu dumasar kana hasil sidang ASCEND-4, anu hasilna diterbitkeun dina Januari taun ieu di Lancet. Sidang acak 376 pasién sareng NSCLC metastatik kalayan panyusunan ALK pikeun boh ceritinib (189 pasién) atanapi terapi dobel platinum-pemetrexed (187 pasién).

Endpoint primér nyaéta salamet bébas tina kamajuan, sareng ceritinib langkung épéktip. Kalangsungan bébas kamekaran median nyaéta 16.6 bulan kalayan ubar pangajian, dibandingkeun sareng 8.1 bulan dina panangan kémoterapi, pikeun babandingan bahaya 0.55 (95% CI, 0.42-0.73; P <.0001).

Tingkat réspon sacara umum ogé langkung saé, dina 73% kalayan ceritinib sareng 27% ku kémoterapi. Durasi réspon médiam nyaéta 23.9 bulan kalayan ceritinib sareng 11.1 bulan kalayan platinum / pemetrexed. Dina titik ieu, data salamet sadayana tetep henteu asak. Ceritinib dibéré janjian Terapi Terobosan ku FDA, sareng ulasan prioritas pikeun terapi garis kahiji dina populasi pasien ieu.

Panilitian ASCEND-4 ogé nalungtik tingkat réspon di pasién anu tiasa diukur lesi sistem saraf pusat. Tingkat réspon intrakranial anu dikonfirmasi nyaéta 57% kalayan ceritinib, dibandingkeun sareng 22% kalayan kémoterapi.

Peristiwa ngarugikeun serius (AEs) lumangsung dina 38% pasién anu diubaran ku ceritinib, sareng AE anu ngakibatkeun gencatan obat lumangsung dina 12%. Gangguan dosis kusabab AE ditingali dina 77% pasién ceritinib, sareng 66% diperyogikeun réduksi dosis. AE anu paling umum dina ubar dina ASCEND-4 kalebet diare, lieur, utah, kacapean, sareng nyeri beuteung. "Persetujuan dinten ieu mangrupikeun léngkah salajengna dina pamekaran Zykadia salaku pilihan pangobatan pikeun ALK-positip metastatik NSCLC, nyandak pangobatan penting ieu pikeun populasi sabar dimana peryogi masih aya," saur CEO Novartis Oncology urang Bruno Strigini, dina siaran pers.

AASraw mangrupikeun produsen profésional Ceritinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

rujukan

[1] Mano H: The EML4-ALK oncogene: nargétkeun supir kamekaran penting dina kanker manusa. Proc Jpn Acad Ser B Phys Biol Sci. 2015; 91 (5): 193-201. doi: 10.2183 / pjab.91.193. [PubMed: 25971657].

[2] Soria JC, Tan DS, Chiari R, Wu YL, Paz-Ares L, Wolf J, dkk. (Maret 2017). "Ceritinib garis kahiji ngalawan kémoterapi basis platinum dina kanker paru-paru sél leutik sanés anu disusun ulang ALK (ASCEND-4): a randomized, open-label, phase 3 study". Lancet. 389 (10072): 917-929.

[3] Xuan C, Gunduz V. "NSCLC MARKET - Prakiraan Narkoba Global & Analisis Pasar dugi ka 2025". Pangwangunan Narkoba & Pangiriman. No Nopémber – Désémber 2016.

[4] "FDA Nyatujuan Ceritinib pikeun Kanker paru-paru Positip ALK". Medscape. 29 April 2014.

[5] Au TH, Cavalieri CC, Stenehjem DD Ceritinib: Primer pikeun apotéker // prakték apoték Onkologi. - 2017. - Vol. 23 (8). - P. 611 (doi: 10.1177 / 1078155216672315).

[6] Nishio M, Murakami H, Horiike A, Takahashi T, Hirai F, Suenaga N, Tajima T, Tokushige K, Ishii M, Boral A, Robson M, Seto T: Fase I Study of Ceritinib (LDK378) dina Pasien Jepang kalayan Advanced, Anaplastic Lymphoma Kinase-Ngaruntuykeun Kangker Lung-Sél-Leutik-Sél atanapi Tumor anu sanés. J Thorac Oncol. 2015 Jul; 10 (7): 1058-66. doi: 10.1097 / JTO.0000000000000566. [PubMed: 26020125].

[7] Galkin AV, Melnick JS, Kim S, Hood TL, Li N, Li L, Xia G, Steensma R, Chopiuk G, Jiang J, Wan Y, Ding P, Liu Y, Sun F, Schultz PG, Gray NS, Warmuth M : Identipikasi NVP-TAE684, sambetan kuat, selektif, sareng efficacious of NPM-ALK. Proc Natl Acad Sci US A. 2007 Jan 2; 104 (1): 270-5. Epub 2006 Des 21. [PubMed: 17185414].

[8] Marsilje TH, Pei W, Chen B, Lu W, Uno T, Jin Y, Jiang T, Kim S, Li N, Warmuth M, Sarkisova Y, Sun F, Steffy A, Pferdekamper AC, Li AG, Joseph SB, Kim Y , Liu B, Tuntland T, Cui X, Gray NS, Steensma R, Wan Y, Jiang J, Chopiuk G, Li J, Gordon WP, Richmond W, Johnson K, Chang J, Groessl T, He YQ, Phimister A, Aycinena A, Lee CC, Bursulaya B, Karanewsky DS, Seidel HM, Harris JL, Michellys PY: Sintésis, hubungan struktur-kagiatan, sareng pangaruh vivo tina novél anu kuat sareng selektif limfoma kinase (ALK) pameungpeuk 5-chloro-N2- (2-isopropoxy-5-methyl-4- (piperidin-4-yl) phenyl) -N4- (2- (isopropylsulf onyl) phenyl) pyrimidine-2,4-diamine (LDK378) ayeuna dina tahap 1 sareng tahap 2 klinis cobaan. J Med Chem. 2013 Jul 25; 56 (14): 5675-90. doi: 10.1021 / jm400402q. Epub 2013 Jun 26. [PubMed: 23742252].

0 likes
955 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.