Dacomitinib Dacomitinib Tinjauan: Kumaha Ngubaran NSCLC? - AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Dacomitinib

 

  1. FDA nyatujuan dacomitinib pikeun kanker paru sél non-leutik metastatik
  2. Naon Kangker Bayah Sél Non-Leutik?
  3. Aplikasi klinis Dacomitinib dina kanker paru-sél leutik-sél
  4. Dacomitinib Tinjauan
  5. Mékanisme Dacomitinib tindakan
  6. Dacomitinib Mangpaat
  7. Pangaruh Sisi Dacomitinib
  8. Perawatan Kangker Paru-paru Sél sanés alit: Dacomitinib VS Gefitinib
  9. Kumaha Meuli Dacomitinib Bubuk online?

 

FDA nyatujuan dacomitinib pikeun kanker paru sél non-leutik metastatik

Tanggal 27 Séptémber 2018, Administrasi Pangan sareng Narkoba nyatujuan tablet dacomitinib (VIZIMPRO, Perusahaan Farmasi Pfizer) pikeun pengobatan lini munggaran pasien kalayan metastatik kanker paru sél non-leutik (NSCLC) kalayan reséptor faktor pertumbuhan épidermal (EGFR) exon 19 ngahapus atanapi ékson 21 L858R mutasi substitusi sakumaha kauninga ku tés anu disatujuan ku FDA.

Persetujuan didasarkeun kana acak, multicenter, open-label, sidang aktip anu dikontrol (ARCHER 1050; NCT01774721) ngabandingkeun kasalametan sareng kamekaran dacomitinib ka gefitinib di 452 pasién sareng NSCLC metastatik anu henteu kasohor. Pasien diperyogikeun teu gaduh terapi sateuacanna pikeun panyakit metastatik atanapi panyakit kumat kalayan minimal 12 bulan bébas panyakit saatos réngsé terapi sistemik anu teu ngandung EGFR TKI; status kinerja Grup Koperasi Onkologi Wétan 0 atanapi 1; sareng EGFR exon 19 ngahapus atanapi exon 21 L858R mutasi substitusi. Pasién diacak (1: 1) pikeun nampi dacomitinib 45 mg oral sakali sapopoé atanapi gefitinib 250 mg oral sakali sakali unggal dinten dugi ka kamajuan panyakit atanapi karacunan anu henteu tiasa ditampi.

Sidang nunjukkeun pamutahiran anu signifikan dina kalancaran bébas tina kamajuan; henteu aya pamutahiran dina tingkat réspon sacara gembleng atanapi salamet sadayana didemonstrasikan. Kalangsungan bébas kamekaran median, sakumaha ditangtukeun ku panitia tinjauan mandiri. nyaéta 14.7 sareng 9.2 bulan dina panangan dacomitinib sareng gefitinib masing-masing (babandingan bahaya 0.59; 95% CI: 0.47, 0.74; p <0.0001).

Inpormasi anu resep ngandung peringatan sareng pancegahan pikeun panyakit paru-paru interstitial (ILD), diare, sareng réaksi ngarugikeun dermatologis. Tina 394 pasién anu nampi dacomitinib, réaksi ngarugikeun serius lumangsung dina 27%. Réaksi ngarugikeun anu paling umum anu ngakibatkeun henteuna dina dacomitinib nyaéta diare sareng ILD. Réaksi ngarugikeun dacomitinib anu paling umum (> 20%) nyaéta diare, baruntus, paronychia, stomatitis, napsu nurun, kulit garing, turun beurat, alopecia, batuk, sareng pruritus).

 

Naon Kangker Bayah Sél Non-Leutik?

Kanker paru-paru mangrupikeun kanker anu paling umum di dunya, kalayan langkung ti dua juta kasus anyar didiagnosis sacara global di taun 2018. Kira-kira 85 persén sadaya kanker paru diidéntifikasi salaku sél sanés alit, sareng sakitar 75 persén diantarana metastatik, atanapi maju, dina diagnosis .

Endogna nyaéta protéin anu ngabantosan sél naék sareng ngabagi. Nalika gén EGFR dimutasi éta tiasa nyababkeun protéinna seueur teuing ngakibatkeun sél kanker pikeun kabentuk. Mutasi EGFR tiasa lumangsung dina 10 dugi 35 persén tumor NSCLC sacara global, sareng mutasi anu paling umum nyaéta mupus di exon 19 sareng exon 21 L858R substitusi, anu sasarengan nyatakeun langkung ti 80 persén anu dipikaterang mutasi EGFR. Panyakit ieu pakait sareng tingkat salamet anu lemah sareng kamajuan panyakit tetep janten tantangan.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Dacomitinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Aplikasi klinis Dacomitinib dina kanker paru-sél leutik-sél

Dacomitinib mangrupikeun panghambat EGFR tirosin kinase inhibitor (TKI) generasi kadua anu teu tiasa kabeungkeut ngiket sareng ngahambat EGFR / Her1, Her2 sareng Her4 subtipe kalayan épikasi anu tiasa dibanding TKI anu sanés. Dina sidang ARCHER 1050, salamet bébas tina kamajuan ningkat ku dacomitinib dibandingkeun sareng gefitinib, ngadukung dacomitinib salaku pilihan pangobatan garis kahiji pikeun kanker paru-paru sél leutik anu maju kalayan mutasi EGFR sénsitip. Ngeunaan tingkat kajadian anu ngarugikeun anu langkung luhur, réduksi dosis henteu ngirangan efficacy of dacomitinib sareng sacara efektif tiasa ngirangan insiden sareng parah kajadian anu ngarugikeun. Tempo bentang ngembang EGFR-mutant kanker paru-sél leutik-sél, kahareup ngabandingkeun sirah kana dacomitinib sareng osimertinib tiasa nyayogikeun inpormasi konci pikeun nangtoskeun jadwal pangobatan TKI anu optimal.

 

Dacomitinib

 

Insiden anu luhur Kangker Paru-paru Non-Leutik parantos maksa urang mikirkeun pilihan pangobatan, kumaha mendakan metode anu épéktip? Saatos seueur studi klinis, Dacomitinib perlakuan bakal disarankeun pikeun saha waé. Salajengna, hayu urang tingali Dacomitinib:

 

Dacomitinib Tinjauan

Dacomitinib, didesain salaku (2E) -N-16-4- (piperidin-1-yl) tapi-2-enamide, mangrupikeun bagian quinazalone lisan anu selektif pisan tina pameungpeuk tirosin kinase generasi kadua anu dicirikeun ku beungkeutan anu teu tiasa dibalikkeun di domain ATP tina domain reséptor faktor pertumbuhan épidermal kulawarga kinase domain. Dacomitinib mangrupikeun pangobatan pikeun pangobatan karsinoma paru-sél sanés alit (NSCLC). Éta mangrupikeun sambetan selektif sareng teu tiasa dibalikkeun tina EGFR.

Dacomitinib dikembangkeun ku Pfizer Inc sareng disatujuan ku FDA tanggal 27 Séptémber 2018. Sababaraha buktina dina literatur nunjukkeun poténsi terapi dacomitinib dina modél kanker ovarium éphelial, sanaos peryogi panilitian salajengna.

Kanggo ayeuna, bubuk Dacomitinib (CAS:1110813-31-4) tiasa disayogikeun ku AASraw ti Cina.

 

Mékanisme Dacomitinib tindakan

Dacomitinib mangrupikeun sambetan molekul leutik anu teu tiasa dibalikkeun tina aktivitas kulawarga reséptor faktor pertumbuhan manusa (EGFR) kulawarga (EGFR / HER1, HER2, sareng HER4) kinases tirosin. Éta ngahontal hambatan anu teu tiasa dibalikkeun via beungkeutan kovalén kana résidu sistéin dina domain katalitik tina reséptor HER. Afinitas dacomitinib parantos kabuktosan ngagaduhan IC50 6 nmol / L.

Kulawarga ErbB atanapi faktor pertumbuhan épidermal (EGF) ngagaduhan peran pikeun tumuh tumor, metastasis, sareng résistansi perlakuan ku cara ngaktipkeun jalur transduksi sinyal hilir sapertos sapertos Ras-Raf-MAPK, PLCgamma-PKC-NFkB sareng PI3K / AKT ngalangkungan tirosin fosforilasi disetir kinase di carboxy-terminus.1 Sakitar 40% kasus nunjukkeun amplifikasi gén EGFR sareng 50% kasus nampilkeun mutasi EGFRvIII anu ngagambarkeun penghapusan anu ngahasilkeun aktivasina kontinyu tina domain kinase tirosin reséptor.

 

Dacomitinib Mangpaat

Dacomitinib disatujuan pikeun ngubaran: Kanker paru-paru sél leutik (NSCLC) anu parantos metastasisikeun (sumebar ka bagian awak anu sanés). Hal ieu digunakeun salaku perlakuan lini kahiji di pasién anu tumor na ngagaduhan mutasi gén EGFR anu tangtu.

Dacomitinib ogé nuju diulik dina pangobatan jinis kanker sanés.

 

Pangaruh Sisi Dacomitinib

Hal-hal penting pikeun diinget ngeunaan efek samping tina dacomitinib:

▪ Kaseueuran jalma moal ngalaman sadayana efek samping dacomitinib didaptarkeun di dieu.

▪ Efek samping dacomitinib sering diprediksi tina segi awalna, durasi sareng parna.

▪ Efek samping Dacomitinib bakal ningkat saatos terapi réngsé.

▪ Efek samping dacomitinib tiasa rada diatur. Aya seueur pilihan pikeun ngaleutikan atanapi nyegah efek samping tina dacomitinib.

AASraw mangrupikeun produsen profesional Dacomitinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Efek samping ieu umum (lumangsung langkung ageung ti 30%) pikeun pasién anu nyandak dacomitinib:

▪ Kulit baruntus

▪ Inféksi kuku baktéri atanapi jamur (paronychia)

▪ Kulit garing

▪ Albeum rendah

▪ Kalsium rendah

▪ Tingkat glukosa darah tinggi

▪ Birit

▪ Sungut nyeri

▪ Turun napsu

▪ Anémia (hémoglobin handap)

▪ Jumlah sél getih bodas anu handap

▪ Ngaronjat énzim ati

 

Ieu efek samping anu kirang umum (kajadian dina 10-29%) pikeun pasién anu nampi dacomitinib:

▪ Nyeri dada

▪ Insomnia

▪ Rambut rontok

▪ Peurih

▪ Beureum, bareuh, sareng nyeri dina dampal leungeun sareng / atanapi dampal suku

▪ Tingkat kalium, magnésium sareng natrium anu handap

▪ Ngirangan beurat badan

▪ seueul

▪ Sembelit

▪ Nyeri awak

▪ Nyeri muskuloskeletal

▪ Kalemahan / kurang tanaga

▪ Peradangan atanapi inféksi panon

▪ Ngaronjat kreatinin sérum

▪ Batuk, tanda irung sareng gejala, sesah ngarénghap sareng inféksi saluran pernapasan luhur

Henteu sadayana efek samping dibéréndélkeun di luhur. Efek samping anu langka pisan - kajadian kirang ti 10 persen pasien - teu didaptarkeun di dieu. Tapi anjeun kedah salawasna ngawartosan panyawat kasehatan anjeun upami anjeun ngalaman gejala anu teu biasa.

 

Perawatan Kangker Paru-paru Sél sanés alit: Dacomitinib VS Gefitinib

Diantara penderita EGFR-positip, kanker paru sél non-uteuk metastatik non-uteuk (NSCLC), garis kahiji dacomitinib ningkatkeun kasalametan bébas kamajuan (PFS) langkung ti gefitinib, numutkeun studi fase 3 anu diterbitkeun dina The Lancet Oncology.Dacomitinib

Inhibitor EGFR – tirosin kinase generasi kahiji (TKI), kalebet gefitinib, dianggo dina garis anu munggaran pikeun penderita panyakit EGFR-posisi, anu diwangun antara 10% sareng 44% sadaya adénokarsinoma paru-paru. Panilitian samemehna henteu nangtoskeun naha EGFR-TKI generasi kadua langkung saé tibatan variasi generasi kahiji.

Pikeun labél kabuka ieu, ulikan acak (ARCHER 1050; ClinicalTrials.gov Identifier: NCT01774721), anu nyatakeun panulis mangrupikeun studi tahap 3 anu munggaran pikeun ngabandingkeun EGFR-TKI generasi kadua sareng EGFR-TKI generasi kahiji dina setting ieu , panaliti ngadaptarkeun 452 pasién pikeun nampi dacomitinib (227 pasién) atanapi gefitinib (225 pasién). Pasien sareng metastasis uteuk henteu pantes.

Dina median tindak lanjut 22.1 sasih, PFS median 14.7 bulan kanggo dacomitinib vs 9.2 bulan kanggo gefitinib; nganalisa subgroup ogé resep dacomitinib. Dua belas réspon lengkep kacatet dina grup dacomitinib vs 4 dina grup gefitinib. Ongkos réspon objektif kitu, sami (75% pikeun dacomitinib sareng 72% pikeun gefitinib; P = .4234).

Dua puluh hiji pasién anu nampi dacomitinib ngagaduhan acara ngarugikeun anu patali sareng perlakuan anu serius (AE); ieu leres pikeun 10 pasién anu nampi gefitinib. Pati anu patali sareng perlakuan dilaporkeun pikeun 2 pasién anu nampi dacomitinib vs 1 kanggo gefitinib.

Panulis nyimpulkeun yén "perlakuan dacomitinib langkung unggul tibatan gefitinib ngeunaan [PFS] sareng durasi réspon dina pangobatan lini kahiji pasien kalayan EGFR-mutation-positive NSCLC sareng kedah dianggap salaku pilihan pangobatan énggal pikeun populasi ieu. "

 

Kumaha Meuli Dacomitinib Bubuk online?

Aya seueur pemasok / pabrik bubuk dacomitinib di pasar, mendakan anu asli penting pisan pikeun sadaya masarakat anu peryogi produk ieu mendesak. Nalika urang mutuskeun mésér bubuk dacomitinib di pasar, urang kedah diajar langkung seueur inpormasi ngeunaan éta, terang kumaha ngagunakeunana sareng éta mékanisme tindakan, résiko naon waé nalika urang nyandak bubuk dacomitinib .... Salaku tambahan, harga sareng kualitas kedah janten masalah urang sateuacan ngagaleuh.

Saatos urang survey data tina pasar, dibandingkeun seueur pemasok, AASraw katingali pilihan anu saé pikeun jalma-jalma anu hoyong mésér seueur bubuk dacomitinib, produksiana dikawasa ketat dina kaayaan cGMP, kualitasna tiasa dilacak iraha waé sareng aranjeunna tiasa nyayogikeun sadaya laporan uji coba nalika anjeun mesen. Sedengkeun pikeun biaya bubuk / harga dacomitinib, éta kedah wajar, dina panon kuring. Kusabab kuring ngagaduhan seueur harga tina panyadia anu béda, dibandingkeun sareng kualitas, saur Aasraw moal janten pilihan anu goréng.

 

rujukan

[1] Kobayashi Y, Fujino T, Nishino M, dkk. EGFR T790M sareng C797S mutasi salaku mékanisme résistansi kaala kana dacomitinib. J Thorac Oncol. 2018; 13 (5): 727-731. doi: 10.1016 / j.jtho.2018.01.009.

[2] Kris MG, Camidge DR, Giaccone G, dkk. Targetkeun panyimpangan HER2 salaku supir anu tiasa ditindak dina kanker paru: uji coba tahap II tina pan-HER tirosin kinase inhibitor dacomitinib di pasién sareng HER2-mutant atanapi tumor anu diperkuat. Ann Oncol. 2015; 26 (7): 1421-1427. doi: 10.1093 / annonc / mdv383.

[3] Park K, Tan EH, O'Byrne K, dkk. Afatinib versus gefitinib salaku lini pangobatan pangheulana kanker paru-paru non-leutik mutasi EGFR (LUX-Lung 7): fase 2B, buka-labél, uji coba dikontrol sacara acak. Lancet Oncol. 2016; 17 (5): 577-589. doi: 10.1016 / S1470-2045 (16) 30033-X.

[4] Lacouture ME, Keefe DM, Sonis S, dkk. Panilitian fase II (ARCHER 1042) pikeun meunteun perlakuan prophylactic dermatomic-induced dermatologic and gastrointestinal adverse adverse in advanced non-small-cell-lung cancer. Ann Oncol. 2016; 27 (9): 1712-1718. doi: 10.1093 / annonc / mdw227.

[5] Reckamp KL, Giaccone G, Camidge DR, dkk. Sidang fase 2 dacomitinib (PF-00299804), pan lisan-pan teu tiasa dibalikkeun (réséptor faktor pertumbuhan épormermal manusa), dina pasién kanker paru-paru sél canggih sanés – sanggeus gagal tina kémoterapi sareng erlotinib. Kanker. 2014; 120 (8): 1145-1154. doi: 10.1002 / cncr.28561.

[6] Engelman JA, Zejnullahu K, Mitsudomi T, dkk. Penguatan MET ngabalukarkeun résistansi gefitinib dina kanker paru-paru ku ngaktipkeun sinyal ERBB3. Élmu. 2007; 316 (5827): 1039-1043. doi: 10.1126 / sains.1141478.

[7] Liu X, Wang P, Zhang C, dkk. Reséptor faktor pertumbuhan Epidermal (EGFR): Hiji béntang anu naék dina jaman ubar presisi kanker paru-paru. Oncotarget. 2017; 8 (30): 50209-50220.

[8] Girard N. Ngoptimalkeun hasil dina EGFR mutasi-positip NSCLC: anu tirosin kinase panghambat sareng iraha? Future Oncol 2018.

[9] Inoue A, Kobayashi K, Maemondo M, dkk. Hasil kasalametan umum akhir tina NEJ002, uji coba fase III ngabandingkeun gefitinib kana carboplatin (CBDCA) ditambah paclitaxel (TXL) salaku pangobatan lini pangpayunna pikeun kanker paru-paru sél alit sanés (NSCLC) kalayan mutasi EGFR. J Clin Oncol 2011; 29: 7519.

[10] Sequist LV, Yang JC, Yamamoto N, dkk. Fase III ulikan afatinib atanapi cisplatin plus pemetrexed di pasién sareng paru-paru metastatik adenocarcinoma kalayan mutasi EGFR. J Clin Oncol 2013; 31: 3327-34.

[11] Lin JJ, Cardarella S, Lydon CA, dkk. Kasalametan Lima Taun dina EGFR-Mutant Metastatic Lung Adenocarcinoma Diubaran ku EGFR-TKIs. J Thorac Oncol 2016; 11: 556-65.

0 likes
2245 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.