Naon Alzheimer jeung Geroprotectors (GNPs)

Alzheimer teh ngabalukarkeun paling umum tina pikun, mangrupakeun tipe pikun nu nyababkeun masalah memori, pamikiran sarta kabiasaan. Gejala biasana ngamekarkeun lalaunan jeung meunang parah kana waktu, jadi cukup parna mun ngaganggu tugas sapopoé.Panyakit Alzheimer rekening pikeun 60 persen keur 80 persen kasus pikun. Jeung umur heubeul mangrupa faktor resiko greatest keur loba kasakit, kaasup Panyakit Alzheimer (AD) jeung kanker.

Geroprotectors, éta mangrupakeun senotherapeutic anu boga tujuan pikeun mangaruhan ngabalukarkeun akar sepuh sarta panyakit nu patali umur, sahingga manjangkeun bentang kahirupan sato. panalungtikan anyar Salk kiwari geus ngaidentifikasi kaasup unik sanyawa ieu, dubbed geroneuroprotectors (GNPs), nu mangrupakeun calon ubar AD sarta ngalambatkeun proses sepuh di mencit.

Alzheimers ubar (obat Masehi) calon J147 CMS121 CAD31

Ngabalukarkeun Panyakit Alzheimer

Peneliti yakin aya teu ngabalukarkeun tunggal Panyakit Alzheimer. Kumaha anjeun meunang Panyakit Alzheimer? Kasakit dipikaresep tumuwuh tina sababaraha faktor, kayaning genetik, gaya hirup jeung lingkunganana. Elmuwan geus ngaidentifikasi faktor anu ngaronjatkeun risiko Alzheimer. Bari sababaraha faktor résiko - umur, sajarah kulawarga sarta turunan - teu bisa robah, bukti munculna nunjukkeun meureun aya faktor sejen bisa pangaruh.

-Age

faktor resiko greatest dipikawanoh pikeun Alzheimer nyaeta ngaronjatna umur, tapi Alzheimer sanes bagian normal tina sepuh. Bari umur nambahan résiko, teu ngabalukarkeun langsung tina Alzheimer.

Paling individu kalawan kasakit anu 65 tur heubeul. Saatos 65 umur, résiko Alzheimer ngarangkep unggal lima taun. Saatos 85 umur, resiko ngahontal ampir hiji-katilu.

sajarah -Family

faktor résiko sejen kuat nyaeta sajarah kulawarga. Jalma anu boga indung, adi atawa rajakaya jeung Alzheimer nu leuwih gampang pikeun ngembangkeun kasakit. Résiko nambahan lamun leuwih ti hiji anggota kulawarga boga gering.

-Genetics (turunan)

Élmuwan nyaho gén nu aub dina Alzheimer. Dua kategori gén pangaruh naha hiji jalma tumuwuh kasakit: gén resiko na gén deterministik.

tatu -Head

Aya link antara tatu sirah na résiko kahareup pikun. Ngajaga uteuk anjeun ku buckling sabuk korsi anjeun, maké helm anjeun nalika milu dina olahraga, sarta "turun-proofing" imah anjeun.

sambungan -Heart-sirah

Sababaraha bukti neneng numbu kaséhatan otak kana kaséhatan jantung. sambungan ieu ngajadikeun rasa, alatan otak anu kaparaban ku salah sahiji jaringan awak richest pembuluh darah, sarta jantung nyaéta jawab ngompa getih ngaliwatan pembuluh getih ieu ka uteuk.

ubar (AD ubar) calon Alzheimer: J147, CMS121, CAD31

Dinten, Alzheimer nyaeta di forefront panalungtikan Kalautan. Peneliti anu bisa dipake pikeun uncover saloba aspék Panyakit Alzheimer jeung dementias séjén-gancang. Sababaraha kamajuan paling luar biasa geus héd lampu dina sabaraha Alzheimer mangaruhan otak. asa aya pamahaman hadé ieu bakal ngakibatkeun perlakuan anyar. Loba deukeut poténsi nu ayeuna dina panalungtikan di sakuliah dunya.

obat leungitna beurat 2,4-Dinitrophenol (DNP) kauntungan dina bodybuilding

Salk urang sélular Neurobiology Laboratorium dimimitian dua kimia kapanggih dina tutuwuhan anu nunjukkeun sifat ubar: fisetin, hiji produk alam diturunkeun tina bungbuahan sarta sayuran, jeung curcumin, ti turmeric kari bungbu. Ti ieu, tim disintésis tilu obat AD calon dumasar kana kamampuhan maranéhna pikeun ngajaga neuron ti sababaraha toxicities pakait sareng otak sepuh. lab némbongkeun yén tilu calon sintétik ieu (katelah CMS121, CAD31 na J147), Kitu ogé fisetin na curcumin, ngurangan spidol molekular sepuh, kitu ogé pikun, sarta ngalegaan ka lifespan median tina beurit atawa flies.

Importantly, grup nu nunjukkeun yén jalur molekular kalibet ku calon ubar Maséhi ieu sarua dua sanyawa sintétik well-researched séjén nu dipikawanoh pikeun manjangkeun lifespan loba sato. Ku sabab kitu, sarta dumasar kana hasil studi maranéhna saméméhna, tim nyebutkeun fisetin, curcumin jeung calon ubar tilu Masehi sagala minuhan harti mahluk geroneuroprotectors.

studi lianna di lab nu nangtukeun naha sanyawa ieu mibanda épék on organ luar otak. "Mun ubar ieu mibanda kauntungan pikeun sistim awak lianna, kayaning fungsi ginjal ngajaga tur kaséhatan otot sakabéh, aranjeunna bisa dipaké dina cara tambahan pikeun ngubaran atawa nyegah panyakit sepuh," nyebutkeun Schubert.

- ubar Alzheimer (ubar Masehi) caleg: J147

Curcumin, Bahan utama ti India kari bungbu turmeric, mangrupakeun sanyawa multitarget nu ngurangan peradangan, produksi naros, karacunan amyloid, sarta excitotoxicity, sarta pisan éféktif dina model rodénsia ti Masehi. Sanajan kitu, curcumin boga aktivitas pisan low neurotrophic, bioavailability goréng, jeung nagara miskin penetrance uteuk. Pikeun ngaronjatkeun aktivitas neurotrophic jeung stabilitas métabolik curcumin, urang dipake SAR disetir Kimia iterative pikeun ngaronjatkeun sipat pharmacological bari dina waktu anu sarua beuki potency sarta aspék kagiatan biologis na. Mimitina sistem diketo kacida labile of curcumin ieu dirobah kana pyrazole a sangkan CNB-001, kalawan ningkat stabilitas jeung aktivitas neuroprotective leuwih curcumin. Éksplorasi sistemik sahiji grup dina tilu cingcin phenyl of CNB-001 wangsit yén gugus hidroksil teu dipikabutuh pikeun aktivitas dina tujuh assays screening. Ditambah dua grup métil jeung pyrazole napel ring phenyl ngarah ka CNB-023 kalawan ningkat potency leuwih CNB-001. Sanajan kitu, CNB-023 téh kacida lipophilic (cLogP = 7.66), sarta sanyawaan kalawan lipophilicity tinggi boga sababaraha Liabilities. Pikeun ngurangan lipophilicity tur nangtukeun syarat struktural minimal keur kagiatan, salah sahiji dua grup cinnamyl ieu dikaluarkeun sarta optimasi salajengna ngarah ka hiji molekul leutik pisan potent J147. J147 nyaeta 5-10 kali leuwih potent di sakabéh nu assays screening sakumaha CNB-001, bari curcumin boga saeutik atawa euweuh aktivitas di assay nanaon. J147 teu ukur kacida potent tapi ogé mibanda sipat physicochemical alus (MW = 350, cLogP = 4.5, tPSA = 42). J147 (1146963-51-0) Geus diajarkeun sacara éksténsif dina normal yuswa na Maséhi model mana eta boga efficacy terapi beredar.

Alzheimers ubar (obat Masehi) calon J147 CMS121 CAD31

patalina jeung masalah si eta teu J147 bisa didegradasi mun aromatik amina / hydrazines anu berpotensi karsinogenik. Ngajajah kamungkinan ieu, kuatna métabolik J147 ieu diulik dina microsomes, dina plasma mouse, sarta di vivo. Ieu nembongkeun yen J147 (1146963-51-0) teu didegradasi mun amina aromatik atanapi hydrazines, éta Rancah nyaéta exceptionally stabil, sarta yén éta dirobah kana dua atawa tilu métabolit oksidatif di microsomes manusa, mouse, beurit, monyét, jeung ati dog. Pikeun nalungtik kasalametan métabolit ieu, kami geus disintésis sakabeh tilu métabolit microsomal ati manusa sarta assayed aranjeunna pikeun aktivitas biologis dina assays neuroprotection. Taya métabolit ieu toksik, sarta loba ti métabolit gaduh kagiatan biologis nu sarupa jeung pamadegan J147.

- ubar Alzheimer (ubar Masehi) caleg: CMS121

CMS121 teh turunan fisetin. Leuwih sababaraha taun katukang, urang geus ditémbongkeun yén fisetin flavonoid mangrupa oral aktip, neuroprotective, sarta kognisi-enhancing molekul dina sababaraha model sato tina gangguan SSP. Fisetin boga aktivitas antioksidan langsung tur bisa ngajaga tingkat intrasélular of GSH handapeun stres. Sajaba ti éta, fisetin boga duanana neurotrophic sarta aktivitas anti radang. rentang Ieu rupa lampah nunjukkeun yen fisetin mibanda kamampuhan pikeun ngurangan leungitna fungsi neurological pakait sareng sababaraha gangguan. Sanajan kitu, EC50 na rélatif di assays dumasar sél (2-5 μM), low lipophilicity (cLogP 1.24), luhur tPSA (107), sarta bioavailability goréng geus fisetin dugi pikeun ngembangkeun salajengna salaku calon narkoba.

Alzheimers ubar (obat Masehi) calon J147 CMS121 CAD31

tantangan ieu pikeun ngaronjatkeun potency of fisetin di sababaraha jalur neuroprotective bari dina waktu anu sarua ngarobah pasipatan physicochemical na janten langkung konsisten jeung pamadegan obat SSP suksés (beurat molekul ≤ 400, cLogP ≤ 5, tPSA ≤ 90, HBD ≤ 3, HBA ≤ 7) .Two deukeut béda anu dipaké pikeun ngaronjatkeun fisetin. Dina kahiji, anu gugus hidroksil béda anu dirobah cara di luhur sistimatis pikeun ngaleungitkeun kamungkinan métabolit sulfat / glucuronidate. Dina pendekatan kadua, nu flavone Rancah ieu robah jadi quinoline a, bari dina waktu anu sarua ngajaga elemen struktural konci fisetin.Utilizing pendekatan kapanggihna ubar multitarget kami, kami geus dihasilkeun sababaraha turunan jeung kagiatan kalawan gedé-gedéan ditingkatkeun dina oxytosis neuroprotective na di vitro assays ischemia. Tilu kagiatan tambahan tina fisetin anu dipikagaduh dina turunan, kaasup dina kapanguruasan GSH, inhibisi lipopolysaccharide baktéri (piringan hideung) ngainduksi aktivasina microglial, sarta diferensiasi sél PC12, ukuran aktivitas neurotrophic. Flavone turunan CMS-140 na quinolone turunan CMS-121 anu 600 na 400 kali leuwih potent masing-masing ti fisetin dina assay ischemia (Gambar. Ku kituna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngajaga qualities multitarget of polyphenol hiji bari ngaronjatkeun boh physiochemical na sipat pharmacological tina sanyawa nu.

- ubar (AD ubar) Alzheimer caleg: CAD31

Sakabéh efek fisiologis sababaraha of CAD31 éta nguntungkeun dina konteks ngahulag sababaraha acara beracun dina kasakit neurodegenerative umur-pakait heubeul.

CAD31 mangrupa calon ubar Panyakit Alzheimer (Masehi) anu ieu dipilih dina dasar alatan kamampuhna pikeun merangsang réplikasi sél prékursor manusa émbrionik bobot sél-turunan neural kitu ogé dina APPswe / PS1ΔE9 beurit Masehi. Pikeun mindahkeun CAD-31 arah klinik éta, percobaan anu undertaken nangtukeun pasipatan neuroprotective na pharmacological na, kitu ogé mun assay efficacy terapi na dina modél mouse rigorous tina Masehi.

CAD31 miboga sipat neuroprotective potent dina genep assays sél saraf béda nu meniru toxicities dititénan dina otak heubeul. studi toxicological Pharmacological tur awal némbongkeun yén CAD31 nyaeta uteuk-penetrant tur dipikaresep aman. Nalika fed kana heubeul, symptomatic beurit Maséhi APPswe / PS1ΔE9 dimimitian di 10 bulan umur pikeun 3 bulan tambahan dina modél terapi tina kasakit, aya ngurangan di deficit memori and inflammation uteuk, kitu ogé paningkatan dina ekspresi protéin synaptic. Leutik-molekul data métabolik tina uteuk jeung plasma némbongkeun yén pangaruh utama CAD-31 ieu dipuseurkeun kana métabolisme asam lemak and inflammation. Analisis jalur data éksprési gén némbongkeun yén CAD-31 tadi épék utama dina formasi synapse jeung jalur métabolik énergi Masehi.

kacindekan

grup Panalungtikan ayeuna fokus dina meunang dua GNPs kana percobaan klinis manusa. The fisetin turunan, CMS121, ayeuna di studi Waos sato diperlukeun pikeun persetujuan FDA ngamimitian percobaan klinis. The curcumin turunan, J147, Sahandapeun FDA review keur sangu pikeun ngamimitian percobaan klinis pikeun Maséhi mimiti taun salajengna. grup ngarencanakeun keur ngasupkeun spidol biokimia keur sepuh kana percobaan klinis jeung assay pikeun calon penyidik ​​effects.The geroprotective disebutkeun yen kapanggihna calon ubar Maséhi ieu validates model kapanggihna ubar aranjeunna geus dimekarkeun salaku padika masuk akal keur identifying tambahan sanyawa GNP anu bakal ngabantu ngamajukeun sepuh séhat. Ieu greatly bisa ngagancangkeun pipa pikeun ubar pikeun ngubaran kasakit tina sepuh nu aya ayeuna moal cures.

1 likes
4688 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.