Narkoba 7 Top Pikeun Ngubaran Kanker paru-disatujuan ku FDA
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Kangker paru

    1. Naon Kanker Paru-Paru?
    2. Naon Jenis Kanker Paru-paru?
    3. Naon Gejala Saatos Kanker Bayah?
    4. Kumaha carana abdi tiasa terang naha kuring gaduh kanker paru-paru?
    5. Naon Tahap Kanker Paru-Paru Abdi?
    6. Naha Kuring Kangker Paru-paru?
    7. Kumaha Ngubaran Kanker Bayah Anjeun?

 

Naon Kanker Paru-Paru?

Kanker tiasa ngamimitian dimana waé dina awak. Kanker anu dimimitian dina paru disebut kanker paru. Dimimitian nalika sél dina bayah tumuh di luar kendali sareng kaluar sél normal. Hal ieu ngajadikeun hésé pikeun awak pikeun jalan jalan anu sakuduna.

Sél kanker tiasa sumebar ka bagian awak anu sanés. Sél kanker dina paru kadang tiasa ngarambat kana uteuk sareng tumuh di dinya. Nalika sél kanker ngalakukeun ieu, éta disebat metastasis. Pikeun dokter, sél kanker dina tempat anu anyar katingalina sapertos anu aya dina bayah.

Kanker sok dingaranan tempat mimiti. Janten nalika kanker paru nyebar ka otak (atanapi tempat sanésna), éta masih disebat kanker paru. Éta henteu disebat kanker otak kajabi ti sél dina uteuk.

Kacatet: Paru-paru mangrupikeun 2 organ sapertos spons anu aya dina dada. Paru-paru katuhu gaduh 3 bagian anu disebat lobus. Bayah kénca aya 2 lobus. Bayah mawa hawa asup jeung kaluar awak. Aranjeunna nyandak oksigén sareng ngaleungitkeun karbon dioksida, produk limbah.

Selip angin, atanapi trakea, nyandak hawa turun kana paru-paru. Terpisah janten 2 tabung anu disebat bronchi (hiji tabung disebat bronchus).

 

Kangker paru

Naon Jenis Kanker Paru-paru?

Kanker anu dimimitian dina bayah disebat kanker paru primér. Kanker anu sumebar ka paru-paru ti tempat anu sanés dina awak katelah kanker paru sekundér. Halaman ieu ngeunaan kanker paru primér.

Aya dua bentuk utama kanker paru primér. Ieu diklasifikasikeun ku jinis sél dimana kanker mimiti tumuh. Maranéhna nyaéta:

Kanker paru-paru sél-leutik (NSCLC) - bentuk anu paling umum, nyatakeun langkung ti 87% kasus. Éta tiasa janten salah sahiji tina tilu jinis: karsinoma sél skuamosa, adenokarsinoma atanapi karsinoma sél ageung.

Kanker paru-paru sél leutik (SCLC) - bentuk anu kirang umum anu biasana nyebarkeun langkung gancang tibatan kanker paru-paru sél-leutik.

Jinis kanker paru anjeun ngagaduhan anu ditangtoskeun pikeun perawatan anu disarankeun.

 

Naon Gejala Saatos Kanker Bayah?

Jalma anu penderita kanker paru-paru panginten henteu ngagaduhan gejala dugi ka tahap salajengna. Upami geuwat némbongan, éta tiasa mirip sareng inféksi pernapasan.

 

Sababaraha gejala anu mungkin Sumber anu dipercaya kaasup:

▪ parobahan sora jalma, sapertos serak

▪ inféksi dada anu sering, sapertos bronchitis atanapi pneumonia

▪ ngabengkak dina kelenjar getah bening di tengah dada

▪ batuk anu liren anu tiasa janten parah

▪ nyeri dada

▪ kakurangan napas sareng hég

 

Dina waktosna, jalma ogé tiasa ngalaman gejala anu langkung parah, sapertos:

▪ nyeri dada parah

▪ nyeri tulang sareng patah tulang

▪ nyeri sirah

▪ batuk getih

▪ gumpalan getih

▪ leungitna napsu sareng leungitna beurat

▪ kacapean

 

Kangker paru

 

Kumaha carana abdi tiasa terang naha kuring gaduh kanker paru-paru?

Dokter naroskeun patarosan ngeunaan kaséhatan sareng ujian fisik. Upami tanda anu nunjukkeun kanker paru, langkung seueur tés bakal dilakukeun.

Ieu sababaraha tés anu anjeun peryogikeun:

Dada sinar-x: Ieu sering tés munggaran dilakukeun pikeun milari bintik-bintik dina bayah anjeun. Upami aya parobihan, anjeun kedah langkung seueur tés.

CT scan: Ieu disebut ogé scan CAT. Ieu mangrupikeun sinar-x khusus anu nyandak gambar rinci ngeunaan jero anjeun. Scan CT ogé tiasa dianggo pikeun ngabantosan biopsi (tempo di handap).

pepet scan: Dina tés ieu, anjeun dibéré jinis gula anu tiasa ditingali dina jero awak anjeun nganggo kaméra khusus. Upami aya kanker, gula na muncul salaku "titik panas" dimana kankerna dipendakan. Éta tiasa ngabantosan nalika dokter anjeun panginten kanker parantos nyebar, tapi henteu terang dimana.

Bronchoscopy: Tabung ipis, hampang, fleksibel dialungkeun kana sungut anjeun kana bronchi. Dokter tiasa ngungkaban tabung pikeun mendakan tumor. Tabung ogé tiasa dianggo pikeun ngadamel biopsi.

Tes getih: Tés getih henteu dipaké pikeun milari kanker paru-paru, tapi éta dilakukeun pikeun ngawartosan langkung seueur ka dokter ngeunaan kaséhatan anjeun.

 

Kangker paru

 

Naon Tahap Kanker Paru-Paru Abdi?

Upami anjeun ngagaduhan kanker paru-paru sél sanés alit, dokter badé terang kumaha jauhna sumebar. Ieu disebut pementasan. Anjeun panginten kantos nguping jalma sanés nyarios yén kangker na "panggung 2" atanapi "tahap 3." Dokter anjeun bakal hoyong terang tahapan kanker anjeun pikeun ngabantosan naon jinis pangobatan anu paling cocog pikeun anjeun.

Tahap ngajelaskeun panyebaran kanker ngalangkungan paru-paru. Éta ogé nyaritakeun naha kanker parantos nyebarkeun ka organ anu caket atanapi ka organ anu langkung jauh.

Tahap anjeun tiasa tahap 1, 2, 3, atanapi 4. Langkung handap jumlahna, kirang kanker parantos nyebar. Jumlah anu langkung luhur, sapertos tahap 4, hartosna kanker langkung serius anu parantos sumebar di luar paru-paru anjeun. Pastikeun pikeun naroskeun ka dokter ngeunaan tahap kanker anjeun sareng naon artina.

AASraw mangrupikeun produsen profesional ubar kanker paru-paru.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

(1) Tahapan Kangker Bayah Sél Non-Leutik

Profesional kasehatan biasana ngagunakeun ukuran tumor sareng nyebarkeun pikeun ngajelaskeun tahapan kanker paru-paru sél leutik, sapertos kieu:

Gaib, atanapi disumputkeun: Kanker henteu muncul dina scan gambar, tapi sél kanker tiasa némbongan dina dahak atanapi mukus.

tahap 0: Aya sél abnormal ngan ukur dina lapisan luhur sél anu ngajajar saluran napas.

tahap 1: Tumor aya dina paru-paru, tapi éta 4 séntiméter (cm) atanapi handapeun sareng henteu sumebar ka bagian awak anu sanés.

 tahap 2: Tumorna 7 cm atanapi handapeun na panginten tiasa nyebarkeun kana jaringan caket sareng kelenjar getah bening.

tahap 3: Kanker parantos nyebar ka simpul limfa sareng ngahontal bagian sanésna paru-paru sareng daerah sekitarna.

tahap 4: Kanker parantos nyebar ka bagian awak anu jauh, sapertos tulang atanapi uteuk.

 

(2) hambalan Of Small Csaring Lung Cancer

Kanker paru-paru sél leutik ngagaduhan katégori nyalira. Tahapna dikenal salaku kawates sareng éksténsif, sareng éta tingal naha kanker parantos sumebar dina jero atanapi di luar paru-paru.

Dina tahap anu kawates, kanker mangaruhan ngan ukur hiji sisi dada, sanaos tiasa aya di sababaraha titik limfa sakitarna. Sakitar sapertilu jalma anu ngagaduhan jenis ieu mendakan yén aranjeunna kaserang kanker nalika dina tahap anu kawates. Profesional Podomoro tiasa ngubaranana ku terapi radiasi salaku daérah tunggal.

Dina tahap anu éksténsif, kanker parantos nyebarkeun saluareun hiji sisi dada. Éta tiasa mangaruhan paru-paru anu sanés atanapi bagéan awak anu sanés. Sakitar dua per tilu jalma anu gaduh kanker paru-paru sél leutik terang yén aranjeunna kasawat nalika éta parantos dina tahap anu jembar.

 

Naha Kuring Kangker Paru-paru? 

Kanker berkembang saatos karuksakan genetik kana parobahan DNA sareng épigénetik. Parobihan éta mangaruhan fungsi normal sél, kalebet panyebaran sél, pati sél anu diprogram (apoptosis), sareng perbaikan DNA. Kusabab langkung seueur karusakan akumulasi, résiko kangker ningkat.

Alesan ieu nyababkeun kanker paru-paru manily:

Naha Kuring Kangker Lung

 

 

▲ Roko

Henteu sadaya tukang ngarokok kangker kanker paru-paru, sareng henteu sadayana anu ngagaduhan kanker paru-paru mangrupikeun tukang ngaroko. Tapi henteu diragukeun yén ngaroko mangrupikeun faktor résiko pangageungna, nyababkeun 9 tina 10 kanker kanker Sumber Terpercaya. Salaku tambahan kana roko, roko sareng ngaroko pipa ogé dikaitkeun sareng kanker paru-paru. Beuki loba ngaroko sareng beuki lami ngaroko, ageung kasempetan anjeun pikeun kanker kanker paru-paru.

Anjeun teu kedah janten tukang ngaroko supados katarajang. Napas dina haseup jalma séjén ningkatkeun résiko kanker paru. Numutkeun ka Pusat Terpercaya sareng Pencegahan Panyawat CDC) Sumber anu dipercaya, haseup anu kadua tanggung jawab sakitar 7,300 korban kanker paru-paru unggal taun di Amérika Serikat.

Produk bako ngandung langkung ti 7,000 bahan kimia, sareng sahenteuna 70 dipikaterang nyababkeun kanker.

Nalika anjeun nyerebung haseup bako, campuran bahan kimia ieu dikirimkeun langsung ka paru-paru anjeun, dimana éta langsung ngamimitian karusakan.

Bayah biasana tiasa ngalereskeun karusakan dina mimitina, tapi pangaruh anu dituluykeun kana jaringan paru-paru janten langkung sesah dikokolakeun. Éta nalika sél rusak tiasa mutasi sareng tumuh di luar kendali. Bahan kimia anu anjeun diseupan ogé asup kana aliran getih anjeun sareng dibawa ka sakujur awak anjeun, ningkatkeun résiko jinis kanker sanés. Tilas tukang ngarokok masih résiko kaserang kanker paru, tapi lirén tiasa turunkeun résiko éta. Dina 10 taun kaluar, résiko maot tina kanker paru turun dua.

 

Gas radon

Radon mangrupikeun gas anu henteu warnaan sareng henteu bau anu dihasilkeun ku rusakna radium radioaktif, anu dina gilirannana mangrupikeun produk buruk tina uranium, anu aya dina kerak Bumi. Produk buruk radiasi ngionisasi bahan genetik, nyababkeun mutasi anu kadang janten kanker. Radon mangrupikeun panyabab kanker paru-paru anu paling umum kadua di Amérika Serikat, nyababkeun sakitar 21,000 maotna unggal taun. Résiko naék 8-16% pikeun unggal kanaékan 100 Bq / m³ dina konsentrasi radon. Tingkat gas Radon bénten-bénten dumasar kana lokalitas sareng komposisi tina taneuh sareng batu anu aya handapeunana. Kira-kira hiji di 15 bumi di Amérika Serikat ngagaduhan tingkat radon di luhur pedoman anu disarankeun tina 4 picocury per liter (pCi / l) (148 Bq / m³).

 

asbés

Asbés tiasa nyababkeun rupa-rupa panyakit paru-paru sapertos kanker paru-paru. Roko bako sareng asbés duanana ngagaduhan épék sinergis dina pamekaran kanker paru-paru. Dina tukang ngarokok anu damel sareng asbés, résiko kanker paru ningkat 45 kali lipet dibandingkeun sareng masarakat umum. Asbésos ogé tiasa nyababkeun kanker pleura, disebat mesothelioma anu saleresna mah bénten sareng kanker paru-paru.

 

Pencemaran hawa

Polutan udara luar, khususna bahan kimia anu dileupaskeun tina pembakaran bahan bakar fosil, ningkatkeun résiko kanker paru. Partikel halus (PM2.5) sareng aerosol sulfat, anu tiasa dileupaskeun dina haseup lalu lintas, pakait sareng résiko anu naék-naék. Pikeun nitrogén dioksida, paningkatan nambahan tina 10 bagian per milyar nambahan résiko kanker paru-paru ku 14%. Polusi udara luar diperkirakeun nyababkeun 1-2% kanker paru-paru.

Bukti tentatif ngadukung paningkatan résiko kanker paru-paru tina polusi udara di jero rohangan anu aya hubunganana sareng pembakaran kai, areng, tai, atanapi résidu pepelakan kanggo masak sareng pemanasan. Awéwé anu kakeunaan haseup batubara di jero rohangan kurang leuwih dua kali résiko, sareng seueur produk sampingan tina pembakaran biomassa dikenal atanapi disangka karsinogen. Résiko ieu mangaruhan sakitar 2.4 milyar jalma di sakumna dunya, sareng dipercaya ngahasilkeun 1.5% maotna kanker paru-paru.

 

genetika

Ngeunaan 8% kanker paru disababkeun ku faktor warisan. Dina baraya jalma anu didiagnosis kanker paru, résiko dua kali, sigana kusabab kombinasi gén. Polimorfisme dina kromosom 5, 6, sareng 15 dipikanyaho mangaruhan résiko kangker paru-paru. Polimorfisme tunggal-nukléotida (SNPs) tina gén anu ngarangkep reséptor asétilkolin nikotinik (nAChR) - CHRNA5, CHRNA3, sareng CHRNB4 - aya hubunganana sareng paningkatan résiko kanker paru-paru, ogé RGS17 - gén ngatur sinyal G-protéin.

 

nu lain alesan

Seueur deui zat, padamelan, sareng paparan lingkungan parantos dikaitkeun sareng kanker paru-paru. Badan Internasional pikeun Panilitian Kanker (IARC) nyatakeun yén aya sababaraha "bukti anu cekap" pikeun nunjukkeun yén ieu mangrupikeun karsinogenik dina bayah:

Sababaraha logam (produksi aluminium, sanyawa cadmium sareng cadmium, sanyawa kromium (VI), sanyawa beryllium sareng beryllium, pendiri beusi sareng waja, sanyawa nikel, sanyawa arsén sareng arsén inorganik, sareng penambangan hematit bawah tanah)

Sababaraha produk pembakaran (durukan teu lengkep, batubara (émisi jero rohangan tina pembakaran batubara rumah tangga), gasifikasi batubara, pitch tarubara, produksi coke, jelaga, sareng knalpot mesin solar)

Radiasi pangionan (sinar-X sareng gamma).

Sababaraha gas toksik (métil éter (kelas téknis), sareng bis- (chloromethyl) éter, mustard walirang, MOPP (campuran vincristine-prednisone-nitrogén mustard-procarbazine campuran) sareng haseup tina ngalukis)

Produksi karét sareng lebu silika kristal.

Aya kanaékan résiko kanker paru dina jalma anu katerap ku sclerosis sistemik.

AASraw mangrupikeun produsen profesional ubar kanker paru-paru.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Kumaha Ngubaran Kanker Bayah Anjeun? 

Aya seueur cara pikeun ngubaran kanker paru-paru. Bedah sareng radiasi dianggo pikeun ngubaran kanker waé. Aranjeunna henteu mangaruhan sésa awak. Obat kemo, terapi sasaran, sareng imunoterapi ngalangkungan sakujur awak. Aranjeunna tiasa ngahontal sél kanker ampir di mana waé dina awak.

 

Perawatan kanker paru tiasa kalebet operasi, radiasi, kémoterapi, terapi sasar, sareng imunoterapi. Rencana perawatan anu pangsaéna pikeun anjeun bakal gumantung kana:

▪ Tahap kanker

▪ Kasempetan pikeun jenis pangobatan bakal ngabantosan

▪ Umur anjeun

▪ Masalah kaséhatan anu sanés anjeun

▪ Perasaan anjeun ngeunaan pangobatan sareng épék sampingan anu tiasa disertakeun.

 

Kangker paru

 

Seueur pasién kanker paru milih terapi ubar dina tahap awal, sabab éta cara anu paling langsung sareng saderhana pikeun ngendalikeun panyebaran sél kanker. Obat ieu ilahar dianggo pikeun ngubaran kanker paru-paru (SCLC sareng NSCLC):

 

AZD-3759 (CAS: 1626387-80-1)

AZD-3759 mangrupikeun réséptor faktor pertumbuhan épidermis kuat (EGFR) sambetan, kalayan poténsi kagiatan antineoplastik. AZD-3759 ngiket sareng ngahambat kagiatan EGFR ogé bentuk mutant tangtu EGFR. Ieu nyegah sinyalna dimédiasi EGFR, sareng tiasa ngakibatkeun duanana induksi déét sél sareng ngahambat pertumbuhan tumuh dina sél EGFR-overexpressing sél.

Obat kanker paru AZD 3759

 

Gefitinib (CAS: 184475-35-2)

Gefitinib mangrupikeun panghambat tirosin kinase anu dianggo salaku terapi garis kahiji pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC) anu minuhan kriteria mutasi genetik anu tangtu.

Gefitinib mangrupikeun panghambat tina reséptor faktor pertumbuhan épidermal (EGFR) tirosin kinase anu ngabeungkeut situs adénosin trifosfat (ATP) -ngariung tina énzim. EGFR sering nunjukkeun overexpressed dina sél karsinoma manusa tangtu, sapertos sél kanker paru-paru sareng payudara. Overexpression nyababkeun ningkatna aktivasina cascades transduksi sinyal anti apoptotic Ras, teras hasilna ningkat salamet sél kanker sareng proliferasi sél anu teu terkendali. Gefitinib mangrupikeun panghambat selektif anu munggaran tina EGFR tirosin kinase anu ogé disebut Her1 atanapi ErbB-1. Ku ngahambat EGFR tirosin kinase, cascades signalling hilir ogé dihambat, hasilna dipeungpeuk proliferasi sél ganas.

 

AZD-9291(CAS: 1421373-65-0)

AZD-9291 disebut ogé Osimertinib anu mangrupikeun panghambat tirosin kinase anu dianggo dina pangubaran jinis-jinis karsinoma paru-paru sél alit.

AZD-9291 mangrupikeun reséptor faktor pertumbuhan épidermal (EGFR) tyrosine kinase inhibitor (TKI) anu ngariung sareng bentuk mutant tangtu EGFR (T790M, L858R, sareng penghapusan exon 19) anu ngadominasi kanker paru-paru sél alit (NSCLC) tumor saatos diubaran heula -line EGFR-TKIs. Salaku panghambat tirosin kinase generasi katilu, AZD-9291 khusus pikeun mutasi gerbang-penjaga T790M anu ningkatkeun kagiatan ngariung ATP ka EGFR sareng ngahasilkeun ramalan goréng pikeun panyakit tahap telat. Salajengna, AZD-9291 parantos kabuktosan nyéépkeun tipe-liar EGFR nalika terapi, kukituna ngirangan ngariung anu henteu spésifik sareng ngawatesan karacunan.

Obat kanker paru AZD 9291

 

Dacomitinib (CAS: 1110813-31-4)

Dacomitinib mangrupikeun pangobatan anu dianggo pikeun ngubaran kanker paru-paru sél alit sareng EGFR exon 19 ngahapus substitusi 21 L858R. Dacomitinib, didesain salaku (2E) -N-16-4- (piperidin-1-yl) tapi-2-enamide, mangrupikeun bagian quinazalone lisan anu selektif pisan tina pameungpeuk tirosin kinase generasi kadua anu dicirikeun ku beungkeutan anu teu tiasa dibalikkeun di domain ATP tina domain reséptor faktor pertumbuhan épidermal kulawarga kinase domain. Dacomitinib mangrupikeun pangobatan pikeun pangobatan karsinoma paru-sél sanés alit (NSCLC). Éta mangrupikeun sambetan selektif sareng teu tiasa dibalikkeun tina EGFR.

 

❺ Ceritinib (CAS: 1032900-25-6)

Ceritinib disebut ogé LDK378 anu mangrupikeun sambetan antineoplastic kinase anu dianggo pikeun ngubaran anaplastic limfoma kinase (ALK) -positif kanker paru-paru non-leutik médis (NSCLC) dina pasién anu teu aya réspon klinis anu cukup atanapi teu sabar kana crizotinib.

Ceritinib digunakeun pikeun pengobatan jalma déwasa kalayan anaplastic limfoma kinase (ALK) -positif kanker paru-paru non-leutik médis (NSCLC) saatos kagagalan (sekundér pikeun résistansi atanapi teu sabar) tina terapi crizotinib sateuacanna. Ngeunaan 4% pasién sareng NSCLC gaduh panyusunan kromosom anu ngahasilkeun gén fusi antara EML4 (echinoderm microtubule-protein anu aya hubunganana sareng 4) sareng ALK (anaplastic limfoma kinase), anu ngahasilkeun aktivitas kinase konstutif anu nyumbang kana karsinogenesis sareng sigana nyetir phenotype jahat. Ceritinib méré pangaruh terapi ku ngahambat autofosforilasi ALK, fosforilasi dimédiasi ALK tina protéin sinyal ka hilir STAT3, sareng sumebarna sél kanker anu gumantung kana ALK. Saatos perlakuan sareng crizotinib (penghambat ALK generasi kahiji), kaseueuran tumor ngembangkeun résistansi ubar kusabab mutasi résidu konci "gatekeeper" énzim. Kajadian ieu nyababkeun ngembangkeun hambatan ALK generasi kadua novél sapertos ceritinib pikeun ngungkulan résistansi crizotinib. FDA nyatujuan ceritinib dina April 2014 kusabab tingkat réspon anu héran pisan (56%) nuju crizotinibTumor -resistant sareng parantos nunjuk na sareng status ubar yatim.

 

Atin Afatinib (CAS: 439081-18-2)

Afatinib mangrupikeun agén antineoplastik anu dianggo pikeun pengobatan kanker paru-paru sél alit sanés atanapi metastatik (NSCLC) kalayan mutasi EGFR anu henteu tahan atanapi résistansi kana kémoterapi basis platina.

Afatinib mangrupikeun panghambat 4-anilinoquinazoline tyrosine kinase inhibitor dina bentuk uyah entéhat anu aya salaku nami Boehringer Ingelheim urang Gilotrif. Pikeun kagunaan lisan, tablet afatinib mangrupikeun lini pertama (awal) pikeun penderita kanker paru-paru sél alit-alit (NSCLC) kalayan mutasi reséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR) sakumaha kauninga ku tés anu disatujuan ku FDA 4. Gilotrif ( afatinib) mangrupikeun produk onkologi anu disatujuan ku FDA ti Boehringer Ingelheim.

 

Erlotinib (CAS: 183321-74-6)

Erlotinib nyaéta Inhibitor EGFR tirosin kinase dipaké pikeun ngubaran kangker paru-paru sél leutik atanapi kanker pankreas méteratik anu maju. Éta kagolong kana kelas ubar anu dikenal salaku tyrosine kinase sambetan. Gawéna ku ngahalangan fungsi protéin anu disebut reséptor faktor pertumbuhan épidermal (EGFR). EGFR aya dina permukaan seueur sél kanker ogé sél normal. Éta berfungsi salaku "anténeu," nampi sinyal tina sél anu sanés sareng lingkungan anu nyarios sél na tumuh sareng ngabagi. EGFR ngagaduhan peran anu penting dina kamekaran sareng pamekaran prenatally sareng nalika budak sareng ngabantosan ngajaga normal pikeun sél lami sareng rusak di déwasa. Nanging, seueur sél kanker gaduh jumlah EGFR anu luar biasa ageung dina permukaanna, atanapi EGFR-na parantos dirobih ku mutasi DNA anu mawa kode genetik pikeun protéinna. Hasilna nyaéta sinyal anu sumping tina EGFR seueur teuing, ngarah tumuh sareng sél anu kaleuleuwihi, ciri kanker.

Sadaya ubar ieu tiasa disayogikeun ku aasraw dina bentuk bubuk murni, anu ngan ukur pikeun tujuan panilitian. Wilujeng kontak sareng aasraw upami anjeun hoyong terang langkung seueur inpormasi ngeunaan cara mésér ubar kanker paru aganis!

AASraw mangrupikeun produsen profesional ubar kanker paru-paru.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

rujukan

[1] Underner M, Urban T, Perriot J, de Chazeron I, Meurice JC (Juni 2014). "[Roko ganja sareng kanker paru-paru]". Revue des Maladies Respiratoires. 31 (6): 488–98. doi: 10.1016 / j.rmr.2013.12.002. PMID 25012035.

[2] Schmid K, Kuwert T, Drexler H (Maret 2010). "Radon di rohangan jero rohangan: faktor résiko anu diremehkeun pikeun kanker paru-paru dina ubar lingkungan". Deutsches Ärzteblatt Internasional. 107 (11): 181-6.

[3] Davies RJ, Lee YC (2010). "18.19.3". Oxford Textbook Medicine (5th ed.). OUP Oxford. ISBN 978-0-19-920485-4.

[4] Cooper WA, Lam DC, O'Toole SA, Minna JD (Oktober 2013). "Biologi molekular kanker paru-paru". Jurnal Kasakit Thoracic. 5 Suplier 5 (Sup. 5): S479-90. doi: 10.3978 / j.issn.2072-1439.2013.08.03. PMC 3804875. PMID 24163741.

[5] Kumar V, Abbas AK, Aster JC (2013). "Bab 5". Robbins Dasar Patologi (9th ed.). Elsevier Saunders. kc. 212. ISBN 978-1-4377-1781-5.

[6] Subramanian J, Govindan R (Pébruari 2007). "Kanker paru di pernah ngaroko: tinjauan". Jurnal Onkologi Klinis. 25 (5): 561-70.

[7] Ferri FF (2014). Penasihat Klinis Ferri 2015 E-Book: 5 Buku dina 1. Élmu Kaséhatan Elsevier. kc. 708. ISBN 978-0-323-08430-7.

[8] Carr LL, Jett JR (2015). "Bab 114: Perawatan kanker paru-paru sél-leutik: kémoterapi". Dina Gropio MA, Elias JA, Fishman JA, Kotloff RM, Pack AI, Senior RM (eds.). Panyakit Fishman's Pulmonary Penyakit sareng Gangguan (5th ed.). McGraw-Hill. p. 1752. ISBN 978-0-07-179672-9.

[9] Murray N, Turrisi AT (Maret 2006). "Tinjauan pangobatan garis kahiji pikeun kanker paru-paru sél leutik". Jurnal Onkologi Thoracic. 1 (3): 270-8. doi: 10.1016 / s1556-0864 (15) 31579-3. PMID 17409868.

[10] Ikushima H (Pébruari 2010). "Terapi radiasi: kaayaan seni sareng pikahareupeun". Jurnal Panilitian Médis. 57 (1-2): 1–11. doi: 10.2152 / jmi.57.1. PMID 20299738.

[11] Arriagada R, Goldstraw P, Le Chevalier T (2002). Oxford Textbook of Oncology (ka-2 ed.). Oxford University Press. kc. 2094. ISBN 978-0-19-262926-5.

[12] Goldstein SD, Yang SC (Oktober 2011). "Peran operasi kanker paru sél leutik". Klinik Onkologi Bedah Amérika Kalér. 20 (4): 769-77.

[13] Statistik kasalametan kanker paru-paru. Panalitian Panulis UK. 15 Méi 2015. Diarsipkeun tina aslina dina 7 Oktober 2014.

[14] Prince-Paul M (April 2009). "Nalika rumah sakit mangrupikeun pilihan anu pangsaéna: kasempetan pikeun ngartikeun tujuan". Onkologi. 23 (4 Supén Perawat Ed): 13-7. PMID 19856592.

[15] Stewart BW, Wild CP (2014). Laporan kanker dunya 2014. Lyon: IARC Press. hal 350-352. ISBN 978-92-832-0429-9.

[16] Institut Kanker Nasional; Lembar kanyataan stat SEER: Paru-paru sareng Bronchus. Épidemiologi panjagaan sareng Hasil Akhir. 2010 [1] Diarsipkeun 6 Juli 2014 di Wayback Machine.

[17] Heavey S, O'Byrne kJ, Gately K (April 2014). "Strategi pikeun ko-sasaran jalur PI3K / AKT / mTOR di NSCLC". Ulasan Pangobatan Kanker. 40 (3): 445-56.

0 likes
3198 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.