Pancuran Pamuda: NAD + & NMN salaku Suplemén
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

NAD + & NMN

 

Sékrési papanggihan ilmiah ngeunaan cara suplemén NMN najis NAD dina awak beurit pencét koran sareng majalah majalah, nyebat penemuan "cai mancur nonoman. "

Panilitian ngalaporkeun yén beurit lami janten ngora, energetic, sareng ipis nalika dipasihan senyawa. Ku kituna, anjeun tiasa ngabalikeun prosés sepuh anjeun ku cara nyandak suplement. Padahal anjeun kedah diskusikeun ngalaksanakeun suplemén naon sareng dokter.

 

History of NMN sareng NAD +

Nicotinamide adénine dinucleotide, atanapi NAD singgetna, mangrupikeun salah sahiji molekul anu paling penting sareng serbaguna dina awak. Kusabab éta pusat pikeun nyayogikeun sél énergi, ampir teu aya prosés biologis anu henteu meryogikeun NAD. Salaku hasil tina ieu, NAD mangrupikeun fokus tina panilitian biologis anu nyebar.

Dina taun 1906, Arthur Harden sareng William John Young mendakan "faktor" dina cairan anu diekstraksi tina ragi tukang bir ningkatkeun fermentasi gula kana alkohol. Éta "faktor", disebat "kooférment" dina waktos éta, tétéla janten NAD.

Harden, sasarengan sareng Hans von Euler-Chelpin, teras ngupas misteri misteri fermentasi. Aranjeunna dilélér Hadiah Nobel di 1929 pikeun ngembangkeun pamahaman anu detil ngeunaan prosés ieu, kalebet bentuk kimia sareng sipat naon anu bakal dikenal salaku NAD.

Carita NAD ngalegaan dina taun 1930an, dibawah bimbingan Otto Warburg, saurang penganut Nobel sanésna, anu mendakan peran sentral NAD dina mempermudah réaksi biokimia. Warburg mendakan yén NAD ngagaduhan fungsi salaku relay biologis pikeun éléktron. Mindahkeun éléktron tina hiji molekul kana molekul séjén, dijantenkeun dadasar pikeun énergi anu diperyogikeun pikeun ngalakukeun réaksi biokimia.

Dina 1937, Conrad Elvehjem sareng kolega di Universitas Wisconsin, Madison, mendakan yén suplement NAD + ngubaran anjing pellagra, atanapi "Basa Hideung". Dina manusa, pellagra nyababkeun seueur gejala, kalebet diare, pikun, sareng sores dina sungut. Éta tina kakurangan niacin sareng ayeuna rutin diubaran ku nikotinamida, salah sahiji anu sateuacanna ka NMN.

Panilitian Arthur Kornberg ngeunaan NAD + sapanjang 40an sareng 50 'mangrupikeun instrumental dina ngarahkeun anjeunna mendakan prinsip-prinsip anu aya dina réplikasi DNA sareng transkripsi RNA, dua prosés anu penting pikeun kahirupan. Dina 1958, Jack Preiss sareng Philip Handler ngungkabkeun tilu léngkah biokimia, anu asam nikotinik dirobih janten NAD. Rangkaian léngkah ieu, anu disebut jalur, dikenal ayeuna salaku Jalur Preiss-Handler.

Dina taun 1963, Chambon, Weill, sareng Mandel ngalaporkeun yén nikotinamida mononucleotide (NMN) nyayogikeun énergi anu diperyogikeun pikeun ngaktipkeun énzim nuklir anu penting. Kapanggihan ieu ngabuka jalan pikeun sababaraha pamanggihan anu luar biasa dina hiji jinis protéin anu disebut PARP. PARP ngagaduhan peran penting dina ngalereskeun karusakan DNA, ngatur maot sél, sareng anu kagiatanana aya hubunganana sareng parobahan umur.

Di 1976, Rechsteiner sareng kolega Anjeun na mendakan bukti anu ngayakinkeun NAD + sigana tiasa ngagaduhan "sababaraha fungsi utama" dina sél mamalia, saluareun peran biokimia klasik na salaku molekul mindahkeun énergi.

Kapanggihan ieu ngamungkinkeun pikeun Leonard Guarente sareng réréncanganna mendakan yén protéin anu disebat sirtuin nganggo NAD manjangkeun umur hirupna ku cara béda-béda ngajaga sababaraha gén "jempé". Ti saprak éta, minat parantos tumuh di NAD sareng panengahna, NMN sareng NR, pikeun poténsialna pikeun ningkatkeun sababaraha masalah kaséhatan anu aya hubunganana sareng umur.

NAD + & NMN

What Dahareun Ngandung NMN?

NMN lumangsung sacara alami dina tuangeun sapertos alpukat, brokoli, kol, sareng tomat. Ayeuna, anjeun panginten mikir: "Upami NMN aya dina tuangeun, teu tiasa kuring tingkatkeun tingkat NAD + ku ngadahar seueur tuangeun? "Éta patarosan anu saé sareng kami ngadorong anjeun tuang diet anu séhat. Tapi, ieu masalahna:

Sanaos NMN lumangsung dina katuangan ieu, konséntrasina kirang ti 1 mg per kg tuangeun. Kalayan kecap séjén, pikeun kéngingkeun sakitar 1mg NMN, anjeun kedah tuang sakitar 1kg brokoli!

Kapanggih yén pikeun naékkeun tingkat NAD + pikeun manusa, tingkat NMN kedah dina ratusan miligram per dosis. Ieu cara langkung luhur tibatan naon anu urang tiasa kéngingkeun tina diét urang, henteu paduli sabaraha brokoli anu urang tuang.

 

Naha Suplemén Sareng NMN?

Sakumaha urang parantos nunjukkeun, NMN maénkeun peran penting dina nyiptakeun NAD +. Nalika urang gaduh tingkat NAD + anu luhur dina awak urang, énergi sélulér naék janten bahan bakar kahirupan — nguatkeun unggal organ sareng sél dina awak urang sareng ngajagi urang tina karusakan DNA. NAD + ogé ngaktipkeun Sirtuins anu penting dina ningkatkeun harepan hirup urang sareng ngalambatkeun prosés sepuh.

Suplemén sareng NMN sacara langsung ningkatkeun tingkat NAD + dina awak urang, anu ngabantosan turunna alami anu lumangsung nalika urang umurna. Panilitian parantos nunjukkeun yén ku cara nambahan sareng NMN, anu NAD + tingkat di jalma anu langkung lami tiasa diangkat kana umur 20 taun!

 

(1) Naon Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD +) sareng Karya na?

NAD + mangrupikeun koénzim utami anu diperyogikeun pikeun kahirupan sareng fungsi sélulér. Énzim mangrupikeun katalis anu ngajantenkeun réaksi biokimia mungkin. Koénzim mangrupikeun molekul "pembantunya" anu peryogi énzim pikeun fungsina.

NAD + mangrupikeun molekul anu paling loba dina awak di sagigireun cai, sareng tanpa éta, organisme bakal maot. NAD + dianggo ku seueur protéin dina saluruh awak, sapertos sirtuin, anu ngalereskeun DNA rusak. Éta ogé penting pikeun mitokondria, anu mangrupikeun pembangkit listrik sél sareng ngahasilkeun énergi kimia anu dianggo ku awak urang.

 

(2) Métode pikeun Ningkatkeun tingkat NAD +

Puasa atanapi ngirangan asupan kalori, langkung dikenal salaku larangan kalori, parantos kabuktosan ningkatkeun tingkat NAD + sareng aktivitas sirtuin. Dina beurit, ningkatna NAD + sareng kagiatan sirtuin tina watesan kalori parantos kabuktosan ngalambatkeun prosés sepuh. Sanaos NAD + aya dina sababaraha tuangeun, konséntrasi na handap teuing pikeun mangaruhan konséntrasi intrasél. Nyandak suplemén tangtu, sapertos NMN, parantos kabuktosan ningkatkeun tingkat NAD +.

 

(3) NAD+ Suplemén salaku NMN

Konséntrasi intrasélular tina NAD + turun tina sepuh salaku fungsi sélulér normal nyéépkeun suplai NAD + kana waktos. Tingkat NAD + anu séhat panginten disimpen deui ku cara suplemén sareng NAD + prékursor. Numutkeun kana panilitian, prékursor sapertos NMN sareng ribosida nikotinamida (NR) ditingali salaku suplemén produksi NAD +, ningkatkeun konséntrasi NAD +. David Sinclair, panaliti NAD + ti Harvard, nyatakeun, "Dahar atanapi administrasi NAD + langsung ka organisme sanés pilihan praktis. Molekul NAD + teu tiasa langsung meuntas mémbran sél pikeun lebet sél, sareng ku sabab éta henteu sayogi mangaruhan metabolisme sacara positip. Sabalikna, molekul prékursor kana NAD + kedah dianggo pikeun ningkatkeun tingkat bioavailable of NAD +. " Ieu hartosna NAD + henteu tiasa dianggo langsung tambahan, sabab henteu gampang nyerep. NAD + prékursor langkung gampang nyerep tibatan NAD + sareng suplemén langkung épéktip.

 

Naon Nicotinamide Mononukleotida (NMN)?

Nicotinamide Mononucleotide (CAS:1094-61-7), disebut ogé NMN, anu mangrupakeun sanyawa alami anu jumlahna sakedik dina awak manusa ogé sababaraha tuangeun. NMN sacara lisan bioavailable, sareng nalika dicandak sacara lisan tiasa ngadukung tingkat NAD + dina jaringan ati sareng otot.

Panilitian anyar parantos nunjukkeun yén NMN tiasa ngadukung kasihatan kardiovaskular, produksi énergi, kaséhatan kognitif, sareng kaséhatan rétina sareng tulang. Hiji papanggihan anu khusus pikeun panilitian NMN nyaéta yén éta tiasa ngamajukeun perbaikan DNA sareng ngadukung aktivasina gén SIRTUIN anu panginten ngagaduhan peran dina sepuh anu séhat.

 

 Kumaha NMN Disintésis dina Awak?

NMN dihasilkeun tina vitamin B dina awak. Énzim anu tanggung jawab ngadamel NMN dina awak disebat nicotinamide phosphoribosyltransferase (NAMPT). NAMPT nempelkeun nikotinamide (vitamin B3) kana fosfat gula anu disebat PRPP (5'-phosphoribosyl-1-pyrophosphate). NMN ogé tiasa didamel tina 'nikotinamide riboside' (NR) ngalangkungan nambihan gugus fosfat.

'NAMPT' mangrupikeun énzim anu ngabatesan laju dina produksi NAD +. Ieu hartosna tingkat handap NAMPT nyababkeun turunna produksi NMN, hasilna turunna tingkat NAD +. Nambihan molekul prékursor sapertos NMN ogé tiasa nyepetkeun produksi NAD +.

NAD + & NMN

Mangpaat Poténsial NMN

Sakali di jero sél sato, NMN tuang kana produksi NAD +, anu nyayogikeun sél énergi anu diperyogikeun sareng dianggap kritis pikeun sepuh anu séhat. NAD + ogé maénkeun peran konci dina ngaktipkeun protéin anu ngajaga integritas DNA urang. Dibikeun peran pusatna dina seueur prosés sélulér, kamungkinan kauntungan NMN dugi ka ampir sadaya sistem awak. Ieu di handap aya sababaraha conto anu kawéntar.

 

 Ngamajukeun Kaséhatan Vaskular sareng Aliran Darah

Kami ngandelkeun otot rangka urang pikeun gerakan, stabilitas sareng kakuatan. Pikeun tetep kuat sareng dina kaayaan anu saé, otot ieu kedah nyéépkeun seueur molekul énergi konci, sapertos glukosa sareng asam lemak. Kusabab NAD + diperyogikeun pikeun memetabolisme molekul ieu, otot urang peryogi pasokan tetep tina blok-blok na, sapertos NMN.

Panilitian dina beurit nunjukkeun yén NMN ngajagi tina panurunan anu aya hubunganana sareng sepuh dina kaséhatan, sapertos kaku tina pembuluh getih, setrés oksidatif, kamampuan sél urang pikeun tetep ngabagi, sareng bahkan parobahan kumaha aktipitas gén urang, anu disebut élmuwan gén éksprési.

 

 Ningkatkeun daya tahan otot sareng Kakuatan

Panilitian parantos nunjukkeun yén beurit tuang NMN pikeun waktos anu langkung lami ngagaduhan metabolisme énergi anu langkung saé kalayan henteu aya efek samping anu atra. Kaséhatan otot urang tumuh langkung penting nalika urang yuswa sareng pasokan NAD + urang sorangan turun.

 

 Ngajaga Ngalawan Panyakit Jantung

Sahenteuna otot rangka anjeun tiasa ngarawat. Henteu ngan ukur haté anjeun henteu tiasa ngaso, bahkan henteu tiasa ngalambatkeun gancangna tanpa nyababkeun masalah serius. Sarat énergi jantung, ku alatan éta, luar biasa. Sareng tetep dijetik, éta kedah ngadamel sadayana NAD + anu tiasa. Ieu sababna sél jantung butuh suplai ajeg tina NMN.

 

 Nurunkeun résiko obesitas

Obesitas dikaitkeun sareng rupa-rupa kaayaan anu henteu séhat sareng tiasa nangtang pisan pikeun diubaran. Teu aya ubar anu gampang pikeun obesitas sareng kaayaan anu aya hubunganana sapertos diabetes sareng sindrom metabolik. Sedengkeun pangaluyuan gaya hirup sapertos latihan anu tetep sareng diet séhat anu paling penting, unggal sakedik ngabantosan.

Dina studi mouse, NMN nunjukkeun pangaruh anu niru aspék watesan kalori (CR). Sanaos CR parantos kabuktosan nyayogikeun seueur manpaat pikeun sepuh sareng kaséhatan, mangrupikeun rézim anu sesah pikeun dijaga salami waktos anu lami. Niron manpaatna tanpa taat kana pola diet anu ekstrim sapertos kitu bakal nguntungkeun.

 

 Ningkatkeun Pangropéa Perbaikan DNA

NAD + didamel tina NMN ngaktipkeun sakumpulan protéin anu disebat sirtuin. Sirtuins, sakapeung dianggap salaku wali kaséhatan urang, maénkeun peran konci dina ngajaga integritas DNA. Unggal-unggal sél urang ngabagi, DNA dina tungtung kromosom urang naék rada leutik. Dina titik anu tangtu, ieu mimiti ngarusak gén urang. Sirtuins ngalambatkeun prosés ieu ku cara nyetélkeun bit-bit na, anu sacara ilmiah dikenal salaku telomeres. Dina raraga fungsina kitu, sirtuin ngandelkeun NAD +. Panilitian anyar nunjukkeun yén nyoco beurit NMN ngaktipkeun sirtuin sareng nyababkeun telomérs anu langkung stabil.

 

 Ningkatkeun Fungsi Mitokondria

Sacara sederhana, urang moal tiasa hirup tanpa mitokondria urang. Struktur sélulér unik ieu dikenal salaku pembangkit listrik sél. Aranjeunna ngarobih molekul tina kadaharan anu urang tuang kana énergi anu dianggo sél urang. NAD + mangrupikeun inti tina prosés ieu. Nyatana, anomali mitokondria disababkeun ku kaleungitan NAD + bahkan tiasa mangaruhan gangguan neurologis sapertos Alzheimer. Panilitian anu dilakukeun dina beurit nunjukkeun yén suplemén NMN parantos nyalametkeun sababaraha disfungsi mitokondria.

 

How LOng Does It Take To See Eépék Of NMN?

AASrawBubuk NMN ningkatkeun tingkat NMN dina awak anjeun dina sababaraha menit, sedengkeun tingkat NAD + naék dina 60 menit. Nanging, pikeun NAD + ngamimitian ngamaenkeun sél anjeun, umumna butuh sababaraha minggu.

Kaseueuran pangguna ngalaporkeun yén aranjeunna ngaraos langkung ngora sareng langkung séhat dina 2 ka 3 minggu. Mangpaat lengkep NMN tiasa karaos saatos sababaraha sasih panggunaan-tapi anjeun bakal kantos ngaraos bédana dina sababaraha minggu!

Janten upami anjeun hoyong ngalaman épék transformasi tina AASraw's NMN, anjeun ayeuna gaduh kasempetan unik pikeun ngalakukeunana. Sareng bagian anu pangsaéna? Anjeun teu kedah nyandak résiko naon. AASraw's NMN katutupan ku jaminan kapuasan. Ieu ngandung harti yén kusabab aranjeunna yakin yén anjeun bakal resep NMN maranéhna, aranjeunna rela masihan anjeun jaminan.

NAD + & NMN

Pangaruh Sampingan tina NMN Suplemén

Kalayan naon anu kawilang anyar tambahan, aya masalah ngeunaan efek samping. Sajauh ieu, studi ilmiah teu nunjukkeun épék samping anu pikasieuneun atanapi konklusif anu aya hubunganana sareng ngagunakeun suplement ieu.

Hiji-hijina keluhan anu kuat ngeunaan monotukleotida nikotinamida nyaéta sauyunan dina épéktipitasna, tapi éta kajantenan dina tahapan pamekaran suplemén énggal. Tangtosna, anjeun kedah konsultasi sareng dokter ngeunaan nyandak suplemén ieu, khususna upami anjeun hamil atanapi nyusuan.

 

Is NMN Better Than NAD +?

Salami mangtaun-taun, panginten molekul NAD + ageung teuing kanggo dicandak langsung sareng kedah diangkat nganggo prékursor sapertos NMN. Nembe, parantos kauninga yén NAD + tiasa ngalangkungan panghalang otak-otak sareng ngahontal hipotalamus upami dicandak sacara subling. Éta tiasa naékkeun tingkat NAD + dina kelenjar ieu anu bakal nguntungkeun sakujur awak kusabab éta ngatur metabolisme. Éta ogé tiasa janten poténsial tambahan pikeun ngabantosan anu ngagaduhan gangguan metabolis kusabab turunna tingkat NAD + dina hipotalamus.

NMN, di sisi anu sanésna, naékkeun tingkat NAD + dina sél sakujur awak sareng mangrupikeun suplemen anu langkung saé pikeun naekeun tingkat NAD + anjeun sadayana sareng nunda sepuh.

 

Nyimpulkeun

Nicotinamide mononucleotide (NMN) mangrupikeun unsur alami dina awak anjeun anu ngarangsang produksi komponén sanés anu disebut nikotinamide adenine dinucleotide. Duanana NMN sareng NAD maénkeun peran penting dina nyegah prosés sepuh. Utamana NAD, kumargi langkung sepuh anjeun, kirang poténsi awak anjeun pikeun ngahasilkeun NAD. Éta tempat suplemén NMN tiasa ngabantosan, nalika dikonsumsi ku beurit, éta ngarangsang NAD dina peujit handap langsung.

Hasilna, suplemén diciptakeun salaku "cai mancur nonoman", sareng prosés sepuh awak ngalaunan sareng ngabalikkeun nyalira. Henteu ngan ukur panilitian ngabuktoskeun validitas prosés anti sepuh, tapi suplement NMN ogé tiasa ngabantosan nyegah atanapi ngarawat panyakit sanés sapertos kanker, jantung sareng diabetes. Dina 2016, sakelompok élmuwan ngamimitian studi klinis munggaran sareng manusa dina pangaruh positip tina nyandak suplemén NMN. Padahal épéktipitas NMN masih dina tahap awal, beuki seueur laporan ngesahkeun khasiat suplement.

Nalika anjeun mutuskeun mésér suplemén NMN online, mangga baca langkung seueur tulisan ngeunaan NMN sareng NAD +. Anjeun kedah terang naha éta saé pikeun awak anjeun, kumaha cara dianggo dina awak anjeun, nalika anjeun nyandak éta sareng dosis NMN, aya résiko naon waé pikeun anjeun. Weclome nuturkeun kami pikeun langkung seueur pembaruan ngeunaan NMN kapayunna.

 

rujukan Pikeun Pasal

[1] Lautrup S, Sinclair D dkk. 2019. NAD + dina Sepuh Brain sareng Kelainan Neurodegenerative. Métabolisme Sél 30,630-655.

[2] Zhang, H., 2016. NAD + ngagantian ningkatkeun fungsi mitokondria sareng sél sirung sareng ningkatkeun umur hirup dina beurit. Élmu 352, 1436-1443.

[3] "NMN vs NR: Bedana antara 2 NAD + Prékursor ieu". www.nmn.com. Disalin 2021-01-11.

[4] Imai, S., & Guarente, L. 2014. NAD sareng sirtuin dina sepuh sareng panyakit. Tren dina Biologi Sél, 24 (8), 464-471.

[5] Braidy, CK Lim, R.Grant, BJ Brew, sareng GJ Guillemin. 2013. Tingkat Serum Nicotinamide Adénin Dinucleotide Level Ngalangkungan Kursus Kasakit dina Multiple Sclerosis. Brain Res 1537: 267-272.

[6] Stipp D (11 Maret 2015). "Cicih Resveratrol: The Anti-Aging NAD Fad". Jaringan Blog Amérika Ilmiah.

[7] Prolla, T., Denu, J. 2014. Kurangna NAD dina Disfungsi Mitokondria Anu Berhubungan Jaman. Métabolisme sél, 19 (2), 178-180.

[8] Fletcher RS, Lavery GG (Oktober 2018). "Munculna kinase ribosida nikotinamida dina pangaturan metabolisme NAD +". Jurnal Endokrinologi Molekul. 61 (3): R107 – R121. doi: 10.1530 / JME-18-0085. PMC 6145238. PMID 30307159.

1 likes
629 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.