Sagalana ngeunaan bubuk Cetilistat

1. Ngaran produk: Cetilistat
2. Kimia Sipat Produk nu
3. Basajan Pedaran bubuk Cetilistat
4. Mékanisme peta bubuk Cetilistat
5. Mangpaat Cetilistat
6. Cetilistat bubuk dosage
7. Cetilistat Balukar Sisi
8. Kawaspadaan Cetilistat
Nyupiran 8.1 pikeun Panyimpenan
8.2 Naon anu kudu dipigawé bisi anjeun Cik dosis
8.3 Naon kajadian mun anjeun overdose on bubuk Cetilistat
8.4 Mangpaat Cetilistat dina Barudak

1. Ngaran Produk: Cetilistataasraw

Ngaran IUPAC: 2-hexadecoxy-6-métil-3,1-benzoxazin-4-hiji

patarosan 8 nanya ka diri saméméh nyandak bubuk Cetilistat

2. Kimia Sipat Produk nuaasraw

Ngaran milik Niley sipat
Kovalén-kabeungkeut Count Unit 1
Isotop Atom Count 0
Undefined Bond Stereocenter Count 0
Didefinisikeun Bond Stereocenter Count 0
Undefined Atom Stereocenter Count 0
Didefinisikeun Atom Stereocenter Count 0
Beurat Atom Count 29
Cas formal 0
Sanyawa Dupi Canonicalized leres
XLogP3-AA 9.8
pasti Massa 401.293 g / mol
Monoisotopic Massa 401.293 g / mol
Topological Polar Surface Area 47.9 A ^ 2
pajeulitna 477
Rotatable Count Bond 16
Hidrogén Bond akséptor Count 4
Hidrogén Bond donor Count 0
Beurat molekul 401.591 Mol

3. Basajan Deskripsi bubuk Cetilistataasraw

Cetilistat mangrupa nginum obat lisan nu bakal ngarumuskeun pikeun mantuan individu obese leungit beurat. Hal ieu digolongkeun dina benzozaxines nu sanyawa organik nu ngandung bénzéna digabungkeun kana hiji cingcin oxizine. Ring oxizine dasarna nyaeta cingcin alifatik 6-membered kalawan atom 1 nitrogén, atom oksigén 1, sarta atom karbon 4.

Studi ngalibetkeun percobaan manusa geus ngadegkeun éta cetilistat jalan di luhur sarupa Orlistat (Xenical). ieu leungitna beurat obat dasarna slows turun lipase pancreatic, nu ngarupakeun énzim nu ngarecah trigliserida dina peujit. Henteuna énzim ieu nyegah hydrolization of trigliserida kana asam lemak bébas absorbable. Hal ieu ngamungkinkeun keur trigliserida bisa dikaluarkeun undigested.

4. Mékanisme peta bubuk Cetilistataasraw

Kawas Orlistat, Cetilistat mangrupakeun inhibitor lipase, nu hartina alat eta tindakan dina saluran cerna jeung ngalambatkeun turun lipases nu énzim jawab nu Ngarecah lemak dietary. alatan kamampuhna pikeun hamper nu ngarecahna sarta nyerep lemak dietary ti Gut anu, tamba mantuan pikeun ngaleutikan kalori sarta asupan gajih, akibatna aiding leungitna beurat.

5. Mangpaat Cetilistat aasraw

A runtuyan percobaan Phase II geus némbongkeun efficacy jeung kaamanan Cetilistat urang. Dina hiji sidang Manjang 12 minggu ngalibetkeun 612 penderita diabetik obese, peneliti kapanggih kaluar yén pasien anu dipaké 80 miligram jeung 120 miligram bubuk Cetilistat tadi leungitna beurat considerable, menata mun leungit 3.85 kilogram jeung kilogram 4.32 mungguh. Ieu di ngabandingkeun kana kilogram 2.86 yén ieu leungit ku jalma pasien anu nyandak placebo.

Cetilistat teu ukur achieves nu derajat pasti tina leungitna beurat saperti Orlistat, tapi duanana ubar leungitna beurat ogé geus ngabuktikeun pikeun ngahasilkeun reductions HbA1c statistik considerable.

Dina awal hiji ulikan, penderita kungsi indéks massa awak antara 28 na 45 kukituna dibikeun metformin ngadalikeun diabetes. Sanajan pasien anu nyandak cetilistat leungit salaku loba beurat salaku jalma anu nyandak Orlistat, grup cetilistat ditolerir tamba leuwih hadé. Dina ahir sidang, éta didirikan yen duanana tolerability jeung kaamanan hasil cetilistat tetep konsisten jeung pamadegan dititénan dina percobaan saméméhna.

Ongkos of discontinuation hasty alatan acara ngarugikeun éta 2.5 persén, 5.0 persen na 2.5 persen keur miligram 120 cetilistat, miligram 80 na miligram 40 mungguh. Ieu di ngabandingkeun kana 11.6 persen keur Orlistat na 6.4 persen keur placebo. Alesan utama pikeun utilization klinis jangka pondok tina Orlistat nyaeta troublesome efek samping cerna ubar urang.

patarosan 8 nanya ka diri saméméh nyandak bubuk Cetilistat

6. bubuk Cetilistat aasraw

Dina kalolobaan kasus, dokter nulis resep dosages cetilistat mimitian ti 60 miligram jeung 100 miligram. Anjeun kudu bisa mawa cetilistat persis sakumaha prescribed ku dokter anjeun, teu kedah ngaleuwihan dosage nu iwal disarankan.

Mun anjeun ngalakukeun levothyroxine atanapi cyclosporine, pastikeun nyandak ubar ieu 4-5 jam saméméh atawa sanggeus nyokot cetilistat.

7. Cetilistat Balukar Sisiaasraw

Salaku kalawan paling (lamun teu sadayana) leungitna beurat narkoba, cetilistat boga sababaraha efek samping. efek samping cetilistat umum ngawengku (tapi teu dugi ka):

  • mencret
  • Flatulence
  • kejang beuteung atawa nyeri
  • Gajih dina stool
  • spotting oily
  • Flatus kalawan ngurangan
  • Bowel incontinence
  • lemes stool

Upami Anjeun ngalaman sagala efek samping sanggeus ngagunakeun cetilistat, éta penting pikeun neangan perhatian médis tanpa reureuh.

8. Kawaspadaan Cetilistat

Nyupiran 8.1 pikeun Panyimpenanaasraw

  • Nyimpen tablet cetilistat dina suhu kamar.
  • Nyimpen éta jauh ti lampu langsung atawa panas.
  • Ulah freeze tablet cetilistat.
  • Tetep jauh ti pets jeung barudak.
  • Ngayakeun tuang tablet cetilistat kana drainase anu atawa siram aranjeunna handap jamban.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal kumaha ngaleupaskeun tablet cetilistat aman, pastikeun konsultasi tukang ubar Anjeun atawa dokter.

8.2 Naon anu kudu dipigawé bisi anjeun Cik dosisaasraw

Lasut dosis a? Candak deui pas ulah poho. Lamun éta ampir waktu keur dosis dijadwalkeun Anjeun salajengna, hilap dosis Anjeun lasut sareng nyandak hiji dijadwalkeun salajengna. Pernah nyandak hiji dosis tambahan sangkan nepi keur hiji lasut. Sanggeus dosis hareup, ngan ngahanca jadwal anjeun dosis saperti biasa.

Anjeun meureun nuju wondering - naon kajadian lamun kuring sono dosis a? Muhun, leungit dosis anu bakal ngurangan efektivitas perlakuan jeung ngahalangan laju kasuksésan leungitna beurat Anjeun. Leungit dosis salila perlakuan pertengahan bakal ngurangan efektivitas perlakuan. Sababaraha penderita malah nembongkeun tanda ditarikna mimiti lamun aranjeunna sababaraha kali sono dosis.

nuturkeun sababaraha tips mantuan anu bisa nyegah anjeun ti leungit dosis cetilistat anjeun:

  • Atur jadwal hiji, nyaéta mutuskeun dina waktu pasti beurang mun anjeun gé jadi nyokot dosis Anjeun. Pastikeun pikeun ngaluyukeun rutin dosage anjeun pikeun genah Anjeun.
  • Bisi anjeun ngabogaan kasusah remembering nyandak dosis anjeun, diatur alarm atawa panginget kana telepon anjeun atawa lalajo.
  • Menta anggota kulawarga anjeun pikeun ngingetan.

8.3 Naon kajadian mun anjeun overdose on bubuk Cetilistataasraw

Lamun nuju teu achieving hasil dipikahoyong sooner anjeun nyangka, ulah malah pikir ngeunaan nyokot ubar dina jumlah badag guna expedite prosés. Ieu kusabab, sanajan upami Anjeun nyandak cetilistat dina kuantitas gedé atawa di interval pondok ti prescribed, anjeun gé ngayakeun beurat kaleungitan deui, atawa leungit beurat leuwih gancang. Gantina, anjeun bisa overdose on ubar jeung mungkas nepi ka sababaraha komplikasi anu bisa ngakibatkeun pati.

Bisi anjeun overdose on cetilistat, neangan perhatian médis ti kamar darurat caket dieu atawa puseur kaséhatan. Ieu imperatif nu mawa labél, wadahna, atawa kotak sareng anjeun supaya dokter tiasa ménta inpo nu diperlukeun ngeunaan narkoba.

Sateuacan nganggo Cetilistat, éta sasaena konsultasi tukang ubar anjeun atanapi dokter ngeunaan narkoba sarta cara aman nyandak eta. Kawas loba ubar lianna, Cetilistat teu matak dibagikeun. Ieu ngandung harti yén anjeun teu kedah masihan tablet cetilistat prescribed anjeun pikeun saha wae, sanajan anjeunna atanapi manehna boga masalah anu sarua sakumaha anjeun. Ieu alatan dina dosage prescribed bisa jadi aman keur anjeun, tapi bisa jadi hiji overdose ka nu sejen.

8.4 Mangpaat Cetilistat di barudakaasraw

Cetilistat teu matak dicokot ku barudak saperti eta tiasa hamper pertumbuhan maranéhanana. Éta, ku kituna, sasaena reureuh perlakuan dugi 18 taun atanapi dugi pertumbuhan geus réngsé.

  • Dipaké dina Barudak

Barudak, hususna dina mangsa puber, teu wanti ngagunakeun obat ieu sakumaha eta tiasa gaduh efek samping poténsi on jangkungna sarta pertumbuhan maranéhanana. Perlakuan, upami teu ngahasilkeun hasil, bisa nyangsang dugi pertumbuhan geus réngsé. [

  • kacindekan

Studi geus ditémbongkeun bubuk Cetilistat janten potent dina ngahasilkeun hiji statistik na klinis considerable leungitna beurat di individu kaleuwihan beurat tur obese. Di sagigireun keur sanggup leungit beurat, penderita gangguan nu patali obesitas séjén ogé ngalaman perbaikan considerable.

  • Rujukan

Yamada Y, Kato T, Ogino H, Ashina S, Kato K: bubuk Cetilistat (ATL-962), a pancreatic lipase inhibitor novél, ameliorates gain beurat awak sarta ngaronjatkeun propil lipid dina beurit. Horm Metab res. 2008 Aug; 40 (8): 539-43. Doi: 10.1055 / s-2008-1076699. Epub 2008 Méi 21.

P Kopelman, A Bryson, R Hickling, A Rissanen, S Rossner, S Toubro & P Valensi International Journal of obesitas volume 31, kaca 494-499 (2007


0 likes
4317 Tampilan

Komentar nu ditutup.