Naon Narkoba Anu Paling Épéktip Pikeun Ngubaran Kanker Payudara?
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Neratinib

 

  1. Sakumaha Seueur Anu Terang Ngeunaan kanker payudara?
  2. Hasil Klinis Ku Apprvoal FDA
  3. Naon ari Neratinib?
  4. Saha Anu Kedah Ngagaduhan Neratinib?
  5. Kumaha Nyaho Naha Neratinib Anu Tepat Kanggo Anjeun?
  6. Kumaha Cara Neratinib?
  7. Kumaha Urang Nyandak Neratinib?
  8. Naon Urang Tiasa Ningali Efek Samping Neratinib?
  9. kacindekan

 

Sakumaha Seueur Anu Kami Apal Ngeunaan kanker payudara

Kanker payudara mangrupikeun jinis kanker anu paling umum di awéwé, ngalambangkeun 15% tina sadaya kasus kanker anyar di Amérika Serikat. Dina 2017, 252,710 kasus anyar kanker payudara diperkirakeun didiagnosis, sareng langkung ti 40,600 awéwé maot tina panyakit ieu. Kanker payudara ogé jarang tiasa mangaruhan lalaki, sakitar 2470 kasus anyar didiagnosis taunan.

Kira-kira 15% nepi ka 20% tumor kanker payudara aya HER2-positip. Kanker payudara kalayan tingkat luhur HER2 gaduh résiko anu langkung ageung pikeun metastasis, réspon pangobatan anu teu cekap, sareng kambuh.

Pangwangunan sareng Amérika Serikat Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) nyatujuan trastuzumab (Herceptin), antagonis reséptor HER2, ngarobih paradigma pangobatan pikeun penderita panyakit HER2-positip. Nalika trastuzumab dilebetkeun kana kémoterapi, tingkat salamet sadayana pikeun awéwé anu tahap awal Kanker payudara positip HER2-positip ningkat nepi ka 37%. Nanging, sakitar 26% pasién ngagaduhan panyakit kumat saatos diubaran ku trastuzumab.

Terapi sanés anu sasaran kanker payudara positip HER2 kalebet pertuzumab (Perjeta), antibodi monoklonal; ado-trastuzumab emtansine (Kadcyla), antibodi monoklonal napel ubar kémoterapi; sareng lapatinib (Tykerb), panghambat kinase.

 

Hasil klinis Ku FDA Apprvoal

Persetujuan FDA ngeunaan Neratinib didasarkeun kana uji coba Phase III ExteNET, multicenter, acak, buta dua kali, uji coba dikontrol plasebo tina neratinib saatos pangobatan trastuzumab adjuvant. Sidang didaptarkeun 2,840 awéwé kalayan kanker payudara HER2-positip tahap awal sareng dina dua taun saatos ngalengkepan trastuzumab adjuvant. Subjék acak pikeun nampi boh neratinib (n = 1420) atanapi plasebo (n = 1420) salami sataun. Hasil sidang ExteNET nunjukkeun yén saatos dua taun dituturkeun, salamet bébas panyerang invasif (iDFS) nyaéta 94.2% dina mata pelajaran anu dirawat kalayan neratinib dibandingkeun sareng 91.9% dina anu nampi plasebo.

Neratinib ogé dievaluasi dina uji coba Phase III NALA, uji coba dikontrol sacara acak tina neratinib plus capecitabine di pasién kanker payudara metastatik positip HER2 anu parantos nampi dua atanapi langkung réimen anti-HER2 sateuacanna. Sidang ngadaptar 621 pasién anu diacak (1: 1) nampi neratinib 240 mg oral sakali unggal dinten dina dinten 1-21 dina kombinasi sareng capecitabine 750 mg / m2 dipasihan oral dua kali unggal dinten dina dinten 1-14 pikeun tiap siklus 21 dinten ( n = 307) atanapi lapatinib 1250 mg oral sakali unggal dinten dina dinten 1-21 dina kombinasi sareng capecitabine 1000 mg / m2 dipasihan oral dua kali unggal dinten dina dinten 1-14 pikeun tiap siklus 21 dinten (n = 314). Pasien dirawat dugi ka kamajuan panyakit atanapi karacunan anu henteu tiasa ditampi. Perlakuan sareng neratinib dina kombinasi sareng capecitabine nyababkeun pamutahiran anu signifikan sacara statistik dina kalancaran bébas tina kamajuan (PFS) dibandingkeun sareng perlakuan sareng lapatinib plus capecitabine. Tingkat PFS dina 12 bulan éta 29% pikeun pasién anu nampi neratinib plus capecitabine vs 15% pikeun pasién anu nampi lapatinib plus capecitabine; tingkat PFS dina 24 bulan masing-masing 12% vs 3%. Median OS mangrupikeun 21 bulan kanggo pasién anu nampi neratinib dina kombinasi sareng capecitabine dibandingkeun sareng 18.7 bulan kanggo pasién anu nampi lapatinib dina kombinasi plus capecitabine.

 

Neratinib

 

Naon Is Neratinib?

Neratinib (CAS: 698387-09-6) mangrupikeun ubar terapi (biologis) anu ditargét anu ngahambat pertumbuhan sareng panyebaran kanker payudara. Neratinib mangrupikeun nami narkoba anu henteu mérek. Ngaran mérekna nyaéta Nerlynx.

 

saha Might Peryogi Neratinib?

Neratinib tiasa ditawarkeun ka jalma anu ngagaduhan kanker payudara primér anu duanana:

❶ Reséptor hormon positip (kanker payudara anu dirangsang tumuh ku hormon éstrogén atanapi progesteron)

❷ HER2 positip (kanker payudara anu ngagaduhan tingkat protéin HER2 anu langkung luhur tibatan normal)

 

Kumaha Nyaho Naha Neratinib Anu Tepat Kanggo Anjeun?

Aya sababaraha tés anu dianggo pikeun milarian terang upami kanker payudara positip HER2-positip. Dua tés anu paling umum nyaéta:

 

 IHC (ImmunoHistoChemistry)

Tés IHC ngagunakeun pewarna kimia pikeun noda protéin HER2. IHC masihan skor 0 dugi ka 3+ anu ngukur jumlah protéin HER2 dina permukaan sél dina sampel jaringan kanker payudara. Upami skorna 0 dugi ka 1+, éta dianggap HER2-négatip. Upami skorna 2+, éta dianggap wates. Skor 3+ dianggap HER2-positip.

Upami hasil tés IHC wates, sigana tés IKAN bakal dilakukeun dina sampel jaringan kanker pikeun nangtoskeun naha kanker positip HER2.

 

 Lauk (Fluorescence Dina Situ hibridisasi)

Tés IKAN nganggo labél khusus anu napel kana protéin HER2. Labél khusus ngagaduhan bahan kimia anu ditambihkeun ku aranjeunna janten aranjeunna robih warna sareng hérang dina poék nalika éta nempel kana protéin HER2. Tés ieu paling akurat, tapi éta langkung awis sareng peryogi waktos deui pikeun mulang hasil. Ieu sababna tés IHC biasana tés munggaran anu dilakukeun pikeun ningali naha kanker aya HER2-positip. Kalayan tés IKAN, anjeun kéngingkeun skor boh positip atanapi négatip (sababaraha rumah sakit nyebat hasil uji négatip "nol").

 

Kumaha Cara Neratinib?

Kanker payudara positip HER2 ngahasilkeun seueur protéin HER2. Protéin HER2 linggih dina sél kanker sareng nampi sinyal anu nyarioskeun kanker tumuh sareng sumebar. Ngeunaan hiji tina unggal opat kanker payudara nyaéta HER2-positip. Kanker payudara positip HER2 condong langkung agrésif sareng hésé diubaran tibatan kanker payudara HER2-négatip. Neratinib mangrupikeun panghambat pan-HER anu teu tiasa dibalikkeun. Neratinib merangan kanker payudara HER2-positip ku ngahambat kamampuan sél kanker nampi sinyal pertumbuhan.

Neratinib nyaéta a Terapi sasaran, tapi teu sapertos Herceptin (nami kimia: trastuzumab), Kadcyla (nami kimia: T-DM1 atanapi ado-trastuzumab emtansine), sareng Perjeta (nami kimia: pertuzumab), éta sanés terapi sasaran imun. Terapi anu ditargetkeun imun mangrupikeun versi tina antibodi anu alami anu dianggo sapertos antibodi anu dilakukeun ku sistem imunitas urang. Neratinib mangrupikeun sanyawa kimia, sanés antibodi.

 

Kumaha Urang Nyandak Neratinib?

Dosis anu disarankeun pikeun neratinib nyaéta 240 mg (6 tablet), dicandak sacara lisan sakali unggal dinten nganggo tuangeun, sareng dianggo teras-terasan salami 1 taun. Neratinib sayogi salaku tablet 40-mg.

Pikeun profilaksis antidiarrheal, loperamide kedah dianggo sasarengan sareng dosis munggaran neratinib teras dilanjutkeun salami 2 siklus kahiji (nyaéta 56 dinten) pangobatan, teras upami diperyogikeun. Pasén kedah diparentahkeun ngajaga 1 dugi ka 2 gerakan usus unggal dinten, sareng kedah diparentah kumaha ngagunakeun rézim pangobatan antidiarrheal.

Gangguan dosis khusus sareng / atanapi rekomendasi réduksi dosis, dumasar kana kasabaran individu pasién, digariskeun dina inpormasi resep. Pikeun penderita gangguan hépat parah, dosis awal neratinib kedah diréduksi janten 80 mg.

 

Noted: sadaya datas ngan ukur salaku rujukan, ti Tablet NERLYNX (neratinib) (PDF)

 

Naon Urang Tiasa Ningali Efek Samping Neratinib? 

Diare parah saatos ngamimitian neratinib mangrupikeun efek samping anu umum. Dina sidang ExteNET, sakitar 40% awéwé anu diubaran ku neratinib ngalaman diaré parah salaku efek samping.

Persatujuan FDA nyarankeun yén loperamide (nami mérek kalebet Imodium, Kaopectate 1-D, sareng Pepto Diarrhea Control) dipasihkeun sareng neratinib salami 56 dinten pangobatan pangobatan teras diperyogikeun pikeun ngabantosan diare.

 

Efek samping umum séjén tina neratinib nyaéta:

▪ utah

▪ seueul

▪ nyeri beuteung

▪ kacapean

▪ baruntus

▪ nyeri sungut

 

Dina kasus jarang, neratinib bisa ngabalukarkeun masalah ati serius. Bejakeun ka dokter anjeun langsung upami anjeun ngagaduhan tanda-tanda masalah ati ieu:

▪ konéng kulit atanapi bodas panon

▪ kiih poék atanapi coklat

▪ asa capé pisan

▪ kaleungitan napsu

▪ nyeri di beulah katuhu luhur beuteung

▪ pendarahan atanapi péso langkung gampang tibatan normal

AASraw mangrupikeun produsen profesional Neratinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

kacindekan

Persetujuan FDA ngeunaan neratinib, penghambat kinase lisan, nandaan kasadiaan pilihan pangobatan pangpanjangan munggaran pikeun pasién anu pas sareng tahap awal, payudara HER2-positip. kangker. Pasien sareng HER2-positip kanker payudara anu nampi neratinib salami 1 taun kahontal salamet panyawat invasif 2 taun sacara signifikan ningkat dibandingkeun sareng pasién anu nampi plasebo, saatos kémoterapi sareng terapi adjuvan berbasis trastuzumab.

 

rujukan

[1] Chan A, Delaloge S, Holmes FA, dkk; pikeun Grup Studi ExteNET. Neratinib saatos terapi adjuvant berbasis trastuzumab di penderita kanker payudara HER2positive (ExteNET): multicentre, randomized, double-blind, placebocontrolled, phase 3 trial. Lancet Oncol. 2016; 17: 367-377.

[2] Administrasi Pangan sareng Narkoba AS. FDA nyatujuan pangobatan anyar pikeun ngirangan résiko kanker payudara mulih. Siaran pérs. 17 Juli 2017.

[3] Nerlynx (neratinib) tablet [resep inpormasi]. Los Angeles, CA: Puma Biotéhnologi; Juli 2017.

[4] Institut Kanker Nasional. Agén sasar aktip ngalawan kanker payudara HER2-positip: patarosan sareng waleran. Diénggalan 1 Juni 2014. www.cancer.gov/types/breast/research/altto-qa. Diaksés 22 Séptémber 2017.

[5] Singh J, Petter RC, Baillie TA, Whitty A (April 2011). "Bangkitna ubar kovalén". Tinjauan Alam. Kapanggihna Narkoba. 10 (4): 307-17. doi: 10.1038 / nrd3410. PMID 21455239. S2CID 5819338.

[6] Minami Y, Shimamura T, Shah K, LaFramboise T, Glatt KA, Liniker E, dkk. (Juli 2007). "Mutan utama anu diturunkeun kanker paru-paru tina ERBB2 nyaéta oncogenic sareng dikaitkeun sareng sensitipitas kana hambatan EGFR / ERBB2 anu teu tiasa dibalikkeun HKI-272". Oncogén. 26 (34): 5023-7. doi: 10.1038 / sj.onc.1210292. PMID 17311002.

[7] Institut Kanker Nasional. Perawatan kanker payudara lalaki (PDQ) - versi propésional kasihatan. Diropéa 25 Méi 2017. www.cancer.gov/types/breast/hp/male-breast-treatment-pdq. Diaksés 22 Séptémber 2017.

0 likes
3401 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.