The 7 Best Nootropics (Smart Narkoba) dina pasar of 2021 | AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

 

The Best Nootropics Aniracetam Bubuk pikeun enhancement kognitif | AASraw

 

Klasifikasi Smart Narkoba

  1.Armodafinil
  2.Modafinil
  3.Noopept
  4.J147
  5. Phenylpiracetam
  6.Sunifiram
  7. Bromantane

 


 

Nootropics anu ngaran Smart-Narkoba anyar ti Silicon Valley. Aranjeunna janji kinerja langkung méntal sarta ayeuna nyebarna gancang ti Basisir Kulon AS. Ahli ngingetkeun ngalawan bahaya tina kultus anyar.

Noootropics, ogé katelah obat calakan, Stimulants memori, sarta enhancers kognitif, mangrupakeun ubar nu Nyiar fungsi nu tangtu manusa méntal (fungsi jeung kamampuhan otak) kayaning kognisi, memori, intelegensi, kreativitas, motivasi, perhatian jeung konsentrasi. Dina kalolobaan kasus mékanisme peta ngeunaan nootropics téh kanyahoan. Hal ieu dipercaya yén nootropics dianggo ku ngarobah ketersediaan suplai neurochemical dina uteuk (neurotransmitter, énzim jeung hormon), ku ngaronjatkeun atanapi ngaktipkeun métabolisme otak, atawa ku stimulating pertumbuhan neuronal (neurogenesis).

 


 

sajarah Smart Narkoba

 

Kecap "nootropic" diciptakeun taun 1972 ku dokter Romania Corneliu E. Giurgea (1923-1995). Giurgea kalibet dina sintésis zat éta piracetam di 1964, nu kiwari salah sahiji nootropics pang alusna-dipikawanoh. Anjeunna milih istilah dina analogi leksikal jeung psikotropika istilah.

Giurgea dilayanan salaku Professor of Neurophysiology di Fakultas Kedokteran di Bukares na di Bélgia di 1963 janten Kepala Neuropharmacology dina UCB.

Numutkeun Giurgea, nootropics mangrupakeun ubar nu ngabagikeun ciri penting piracetam, nyaéta:

1. A aktivasina langsung tina kagiatan integrative otak, nu nepikeun hiji pangaruh positif saharita dina pikiran.
2. aktivasina ieu kudu selektif mangaruhan telencephalon tur moal manifest di tingkat otak séjén.
3. Ku kituna ka exert éfék réstoratif on masalah aktivitas uteuk luhur.

Sagala zat nootropic numutkeun kriteria Giurgea tiasa leres-leres ningkatkeun kognisi. Bahan anu pangaruh kognitif positip ngan ukur nootropic dina pengertian upami éta ogé ngagaduhan pangaruh neuroprotective sareng bébas tina karacunan. Perangsang otak sapertos amphetamine sanés nootropic agents dina hartos anu ketat, sanaos tiasa ningkatna kognitif, sabab éta tiasa dikaitkeun sareng épék toksik.

 


 

Modeu of Peta

 

Studi on efek tina nootropics geus wangsit rupa épék pharmacological; tapi hiji jenis khu tunggal pangaruh nu babagi sakabéh kelas ubar teu kaprah. Kabéh fakta pangaruh fungsi cholinergic: Ngaronjatna nu uptake kolin ngaronjatkeun produksi jeung omzet acetylcholine, nu tindakan on reséptor muscarinic na nicotinic. Piracetam ogé ngaronjatkeun dénsitas reséptor acetylcholine of cortex frontal ku 30% -40%.

The 7 Best Nootropics (Smart Narkoba) dina pasar of Noopept

pangiriman énérgi dina bentuk tina adénosin trifosfat (ATP) mangrupa kritik ka survival uteuk. sél uteuk kudu mangtaun ATP sorangan tina glukosa jeung oksigén teu bisa nyerep ATP tina sél lianna. Piracetam ngaronjatkeun aktivitas ti énzim Adénilat kinase, nu ngarobah adénosin adenosin (ADP) kana ATP na adénosin monophosphate (AMP). Ieu ngurangan serelek di konsentrasi ATP dina uteuk dina hypoxia na accelerates recovery ti hypoxia, ogé alatan éta enhancement tina glikolisis oksidatif.

mékanisme sejen tina aksi téh ngurangan di aggregation trombosit na hiji pamutahiran di fluidity mémbran sélular, presumably ku incorporation of fosfolipid kana mémbran.

 

efek samping umum saperti nootropics di antarana:

• gairah kaleuleuwihan atawa nervousness
• Restlessness jeung sénsitip nagara nepi ka aggressiveness
• tremor awak
• depresi sarta kahariwang
• Insomnia atawa drowsiness
• seueul jeung utah
• sweats
• nyeri beuteung
• diare atawa beurat gain
Kadang-kadang aya ogé pusing atawa kelemahan, ngurangan tekanan getih atawa nambahan sarta hiji libido ngaronjat.

 

Zat jeung ciri di handap ieu dibéré ka nootropics:

• aktivasina tina aktivitas uteuk kalayan stimulating pangaruh dina pikiran
• Pangaruh di cerebrum nu, wewengkon séjén dina otak bisa jadi teu jadi dipangaruhan
• pamutahiran pembelajaran
• Pangaruh kana memori
• strengthening diajar paripolah jeung kenangan
• Ngaronjatkeun efektivitas mékanisme kadali cortex cerebral
• Ulah overshadow efek obat psikoaktif
• Sababaraha efek samping, karacunan low

 


 

Énsiklopédia bébas pasar pikeun nootropics

 

Dina taun-taun ayeuna, pasar pikeun nootropics parantos dipelak. Seueur zat anu ngan ukur persetujuan samentawis atanapi pangaruhna teu acan kabuktosan. Kadang-kadang studi jangka panjang ngeunaan efek samping leungit. Aya bédana anu jelas antara obat sareng zat sanés. Dina watesan, zat naon waé anu mangaruhan sacara positip kana kinerja otak mangrupikeun agén nootropic upami ngagaduhan pangaruh neuroprotective sareng henteu toksik. Dina pengertian ieu, zat sapertos amfetamin henteu aya diantara nootropics sabab toksik.

Fitur umum tina nootropics nyaéta aranjeunna sadayana ngadukung sareng ningkatkeun neurotransmitter dina uteuk sareng orbitna. "Énergi otak" mangrupikeun adénosin trifosfat (abk. ATP), anu ngabentuk sél uteuk nyalira tina gula sareng oksigén. Salaku conto, piracetam nyederhanakeun sareng naekeun produksi ATP dina kaayaan kurangna oksigén. Éta ogé ningkatkeun aliran getih kana uteuk, konsumsi oksigén sareng metabolisme gula.

The 7 Best Nootropics(Smart Narkoba) dina pasar of 2021

 

Klasifikasi Smart Narkoba

 

Nootropics bisa digolongkeun nurutkeun kumaha aranjeunna nu dipaké:

 


 

1. Armodafinil

 

Armodafinil mangrupikeun ubar tina gugus psikostimulan, anu bénten béda dina struktur molekulna tina stimulan basis amphetamine. Éta ngagambarkeun (R) -enantiomer tina modafinil racemate.

 

tandana

Dipaké pikeun narcolepsy, depresi, sleepiness idiopathic atanapi narcolepsy kalawan sare kaleuleuwihan beurang.

 

Contraindicatio

1. Ditumpurkeun pikeun alérgi kana produk ieu.

2. hypertrophy kénca ventricular, parobahan electrocardiographic ischemic, nyeri dada, arrhythmia atanapi manifestasi klinis of prolapse klep mitral na infarction myocardial panganyarna, penderita panghina stabil ditumpurkeun.

 

precautions

1. obat kudu dimimitian ti dosis leutik (50 ~ 100mg poéan), 50mg unggal 4 ~ 5 poé, nepi ka dosis optimal (200 ~ 400mg poean).
2. The dosis pasien kalayan karuksakan ati parna keur ngurangan, insufficiency renal na dosage pasien manula kudu ngurangan.
3. Overdose bisa ngakibatkeun insomnia, gejala sistim saraf pusat, kayaning restlessness, disorientation, kabingungan, pikagumbiraeun, halusinasi, sistim digésti mah bisa lumangsung seueul, diare, sistem cardiovascular bisa lumangsung tachycardia, bradycardia, darah tinggi, nyeri dada. produk ieu euweuh ubar keur nawarkeun racun husus, sarta kudu dirojong ku overdose.
4. Ulah nyokot inuman alkohol bari maké produk ieu.
5. Maranéhanana ku sajarah gering méntal kudu dipake kalawan caution.
6. karacunan réproduktif ieu digolongkeun kana C, sarta pamakéan ibu hamil kedah beuratna nu pro jeung kontra.
7. Kasalametan nginum obat pikeun barudak dina 16 taun umur teu acan dievaluasi.

 

réaksi ngarugikeun

1. lieur sakabeh awak, nyeri deui, gejala kawas flu, nyeri dada, chills, sarta beuheung stiffness.
2. Cardiovascular hipertensi, tachycardia, palpitations, vasodilation.
3. Sistim seueul pencernaan, diare, salah ancur, sungut garing, leungitna napsu, kabebeng, fungsi ati abnormal, flatulence, formasi borok lisan, sungut garing, haus.
4. Sistim eosinophilia Hemolymphatic.
5. busung lapar métabolik.
6. sistim saraf nervousness, insomnia, kahariwang, pusing, depresi, paresthesia, létoy, hypertonia, dyskinesia, hyperactivity, agitation, kabingungan, tremor, instability emosi, pusing.
7. Sistim rhinitis engapan, pharyngitis, kasakit paru, epistaxis, asma.
8. sweating kulit, herpes simpléks.
9. Husus rarasaan amblyopia, Abnormalitas visual, rasa malikkeun, nyeri panon.
10. Sistim Urogenital urination abnormal, hematuria, pyuria.

 

takeran

Lisan, 200 ~ 400mg sapopoé, dicokot isuk-isuk. The dosis fungsi ati parna kudu diréduksi jadi 1 / 2 tina dosis normal.

 

pangaruh pakait ubar


1. The inhibitor of CYP3A4 kayaning carbamazepine, itraconazole, ketoconazole atanapi phenobarbital, rifampicin CYP3A4 inducer na modafinil bisa ngarobah konsentrasi getih tina produk ieu.
2. produk Ieu inducer CYP3A4 nu ngurangan konsentrasi getih tina cyclosporine ku 50% na ogé ngurangan konsentrasi plasma of theophylline.
3. produk Ieu inhibitor CYP2C19 malik, nu ngaronjatkeun konsentrasi getih tina warfarin, diazepam na phenytoin. Produk ieu ogé bisa ningkatkeun antidepressants tricyclic, chlorpromazine na omeprazole. konsentrasi getih obat kayaning lansoprazole na propranolol. Lamun dilarapkeun sakaligus jeung obat luhur, dosis kudu disaluyukeun sasuai jeung konsentrasi getih kudu diawaskeun.
4. Produk ieu bisa ngurangan éfék kuratif of contraceptives steroidal. Ukuran kontraséptif sejenna kudu dilaksanakeun salila ngamangpaatkeun produk ieu sareng dina sabulan sanggeus stopping tamba

 


 

2. Modafinil

 

Modafinil mangrupa akselerator awakening dipaké pikeun ngubaran gangguan kayaning narcolepsy, mindahkeun gangguan karya saré, sarta daytime sleepiness kaleuleuwihan pakait sareng apnea sare obstructive. Modafinil ieu ogé loba dipaké di luar indikasi salaku enhancer kognitif.

 

aplikasi klinis

1. Perawatan narcolepsy: narcolepsy mangrupikeun panyakit sistim saraf pusat anu panyababna henteu dikenal. Gejala utamina nyaéta teu tiasa gugah atanapi waspada siang, sareng aya épisode sareng perjalanan anu teu tiasa dicegah. Pasén sering teu tiasa ngadamel panyakit buatan nyalira. Bobo sareng teu tiasa hirup normal. Salaku jenis ubar hudang anyar, Modafinil tiasa ngajantenkeun pasién ngaleungitkeun rasa ngantuk siang sareng ngajaga padamelan normal, tapi moal aya réaksi ngarugikeun sapertos pikagumbiraeun anu teu normal. Obat anu paling idéal pikeun gangguan bobo. Panilitian parantos nunjukkeun yén modafinil tiasa sacara efektif ningkatkeun gejala sareng ngirangan nyata jumlah sare sareng jumlah dinten siang bari henteu mangaruhan waktos sareng kualitas bobo nalika wengi. Modafinil lisan dikaluarkeun pikeun 18 pasién sareng narcolepsy spontan sareng 24 pasién sareng narcolepsy dina dosis sadinten 200-500 mg / dinten. Hasilna nunjukkeun yén bobo sareng kacapean dititénan dina pasién anu narcolepsy spontan sareng narcolepsy. Saré diréduksi sacara signifikan, kalayan tingkat épéktip total masing-masing 83% sareng 71%. Modafinil ogé tiasa nyegah diskinesia méntal anu disababkeun ku kurang saré, ningkatkeun fungsi kognitif, sareng teu aya pangaruhna kana awal, pangropéa, ngahudangkeun sareng komposisi bobo tina bobo wengi, ogé henteu mangaruhan paripolah isuk-isuk sareng sputum siang.

2. Perlakuan alkohol sindrom encephalopathy organik: Modafinil ogé bisa dipaké pikeun ngubaran alkohol sindrom encephalopathy organik. Sababaraha urang dipake modafinil pikeun ngubaran alkohol sindrom encephalopathy organik, sarta dipigawé tés psikologi klinis jeung studi neurophysiological. Hasil némbongkeun yén modafinil ngaronjat excitability sanggeus nyokot tamba poean, sarta perlakuan klinis laju éféktif éta 85%. The dosis efektip produk ieu 200 ~ 400 mg per dinten, dicandak dua kali dina isuk sarta di tengahna.

3. Ningkatkeun éfék terapi obat anti depressant: alatan alam adiktif low of modafinil ngajadikeun eta ngajangjikeun salaku diganti pikeun stimulants sejen, mangrupakeun anti depressant ngajangjikeun enhancer narkoba.

4. Pikeun pengobatan perhatian karusuhan deficit / hyperactivity: Bukti klinis nunjukkeun yen modafinil bisa ningkatkeun barudak kalawan nengetan deficit / karusuhan hyperactivity (ADHD).

Contraindication

1. Ditumpurkeun pikeun alérgi kana produk ieu.

2. hypertrophy kénca ventricular, parobahan electrocardiographic ischemic, nyeri dada, arrhythmia atanapi manifestasi klinis of prolapse klep mitral na infarction myocardial panganyarna, penderita panghina stabil ditumpurkeun.

 


 

3. Noopept

 

Noopept mangrupakeun péptida nootropic. Noopept ngaronjatkeun pangabisa diajar, ngaronjatkeun memori, bari nyadiakeun hiji dampak kana sagala fase prosesna: pengolahan, konsolidasi tur dimeunangkeun inpormasi. tamba nyegah ngembangkeun anemia alatan shock listrik, henteuna hiji fase paradoxical tina sare, kitu oge blokade of glutamatergic jeung struktur reséptor cholinergic sentral.

Pangaruh neuroprotective sahiji ubar Noopept geus sadar ku ngaronjatna lalawanan tina jaringan pikeun hypoxia, toksik na lesions traumatis. Dina modél thrombotic stroke, Noopept ngurangan volume lesion, oge nyegah Paéhna sél tina cerebellum na cortex cerebral, nu kakeunaan dosis neurotoxic of glutamat jeung oksigén radikal bébas. Sajaba ti éta, noopept ngurangan severity lobana kalsium, promotes normalisasi sahiji sipat rheological getih nu (alatan fibrinolytic, anticoagulant sarta aksi antiaggregatory).

 


 

4. J147

 

J147 CAS 1146963-51-0 mangrupikeun ubar ékspérimén anu dianggo dina pangubaran Alzheimer sareng pikun. Obat ékspérimén anu disebat J147 tiasa janten elixir modéren. Panilitian parantos nunjukkeun yén éta sacara efektif tiasa ngubaran panyawat Alzheimer sareng ngabalikeun sepuh beurit. Élmuwan ogé siap nganggo ubar pikeun uji klinis manusa. Anyar-anyar ieu, dina laporan panilitian anu dipedalkeun dina majalah internasional Aging Cell, panaliti ti Salk Institute ngaluarkeun mékanisme molekular anu dijalankeun ku J147. Aranjeunna mendakan yén J147 tiasa janten protéin dina mitokondria. Ngagabungkeun pikeun ngamajukeun sél sepuh, beurit, sareng lalat buah anu katingalina langkung ngora.

Panaliti Dave Schubert nyarios yén dina panilitian ieu kami mendakan hubungan antara ubar ékspérimén J147 sareng sepuh awak, panyakit Alzheimer; milarian targét J147 tiasa penting pisan pikeun pangubaran klinis sepuh. Mimiti taun 2011, urang ngembangkeun ubar J147, versi anu dirobih tina kunyit bungbu kari. Kusabab pamekaran J147, panaliti mendakan yén éta sacara efektif tiasa ngabalikeun cacat ingetan masing-masing sareng berpotensi ngamajukeun sél otak anu énggal. Dina waktos anu sasarengan, éta tiasa ngalambatkeun atanapi ngabalikeun panyakit Alzheimer dina awak beurit, tapi panaliti henteu jelas kumaha J147 jalan dina tingkat molekul.

Seueur panilitian parantos nyawang pangaruh huperzine dina terapi Alzheimer. Hanjakalna, hasil tés ieu henteu pati bermakna, sabab dina kaseueuran kasus ngan ukur sajumlah leutik pamilon anu hadir, atanapi metode uji anu diragukeun anu dianggo.

Dina meta-analysis tina sababaraha makalah panilitian, paningkatan katingali (dina penderita Alzheimer) di daérah ieu: katerampilan kognitif, kaayaan umum, sareng kagiatan sadidinten. Hanjakalna, umumna aya sakedik panalitian ngeunaan pramiracetam, tapi dina 10 taun ka pengker, teu aya hiji studi ngeunaan zat éta anu diterbitkeun.

 


 

5. Phenylpiracetam

 

Phenylpiracetam mangrupakeun agén nootropic anu positif mangaruhan kamampuh méntal sarta dianggap stimulan hampang. Ngaranna nunjukkeun, éta mangrupakeun modifikasi piracetam, nu boga hiji group phenyl tambahan.

Disangka, eta 20-60 kali sakumaha kuat (dina dasar gram) salaku zat indungna na.

Dina ulikan ngabandingkeun dua zat, phenylpiracetam ieu dianggap leuwih potent ti piracetam di wewengkon handap:

Neuroprotection, anti karinding, jeung rangsangan.

Ngaran séjén: Fonturacetam, (RS) -2- (4-phenyl-2-oxopyrrolidin-1-yl) acetamide, phenotropil, carphedone

 

operasi

Alatan éta kasaruaan struktural jeung phenethylamine zat, anu struktur molekul mibanda sipat stimulatory, éta bisa dianggap yén aya sambungan ka adrenaline na dopamin reséptor.

Numutkeun pamekar ti Phenotropil ngaronjatkeun tingkat handap dina uteuk: aliran getih, epinephrine, dopamin, sarta serotonin. Sanajan kitu, teu boga pangaruh atawa mengikat pangirut kalawan GABA.

Dina kertas ieu panalungtikan Amérika (ku rodénsia) aya indikasi ngaronjat tingkat tina acetylcholine jeung reséptor NMDA, sarta konsentrasi ngurangan tina reséptor serotonin jeung dopamin.

 

Kasalametan & Pangaruh Sisi


Sapertos sadayana Racetams, éta ogé ditolerir ku awak manusa; Résiko épék sampingna handap - salami éta dikonsumsi dina jumlah anu wajar (tingali Intake & Tolerance).

Phenylpiracetam teu matak dicokot nalika kakandungan atawa breastfeeding. Ogé pikeun penderita ati atanapi karusakan ginjal eta leuwih hade mun ngalakukeun tanpa.

Efek samping dawam tina stimulants oge hadir, kayaning: perasaan kahariwang, sénsitip, atawa palpitations.

Sababaraha pamaké ngalaporkeun headaches. Ieu bisa lumangsung dina sakabéh Racetamen, upami dina uteuk hiji kakurangan acetylcholine prevails. Salaku hiji ubar keur nawarkeun racun, anjeun ngan saukur nambahan hiji sumber kolin kana tumpukan Anjeun.

 

karacunan

Dina rodénsia, dosis bisa nepi ka tiwasna di 880mg beurat / kg awak ieu dideteksi, nunjukkeun margin kaamanan tinggi ti dosis dianjurkeun.

Numutkeun produsén, aya henteu épék tetralogic, mutagenic atanapi karsinogenik documented.

 


 

6. Sunifiram

 

Sunifiram téh raket patalina jeung Racetamen dina struktur kimiana, sarta biasa loba sipat nootropic na. Hal ieu diémbarkeun sakumaha 1000 kali sakumaha kuat saperti piracetam (gram basis), Mayar perhatian ka dosage tepat, sareng eta teu matak dicandak ku lianna nootropics babarengan.

Ieu diwangun utamana salaku alternatif mirah mun Unifiram.

Ieu boga tujuan pikeun ngamajukeun memori, learning, jelas pamikiran, konsentrasi, motivasi, visi jeung haté.

takeran: Henteu aya studi anu bermakna, tapi diputuskeun yén 5 - 10mg per dinten optimal pikeun kaseueuran jalma.

Sunifiram teu matak overdosed atawa dicampurkeun jeung nootropics lianna.

pamaké jangka panjang ngalaporkeun formasi kasabaran, naha nu mangrupa sakuduna ngan bisa dihakan sporadically atanapi di siklus.

Éta tindakan minangka hiji agonist AMPA sarta ngaronjatkeun produksi glutamine, komo deui Kaluaran acetylcholine di cortex cerebral.

Sanajan euweuh efek samping geus pasti ngaliwatan panalungtikan, Sunifiram bisa ngabalukarkeun efek samping parna sapertos drowsiness, insomnia na lieur bisi tina overdose.

 


 

7. Bromantane

 

Bromantane mangrupakeun stimulan nu mantuan ningkatkeun prestasi athletic. Lamun dipake saminggu sakali, awak teu kudu ngamekarkeun kasabaran gede ka dinya, sarta tetep peka tamba.

Nembongan ka ngurangan efek samping sare-ngainduksi tanpa compromising pangabisa kognitif. Sajaba ti éta, dina kaayaan normal (mun teu aya kurangna sare) eta bisa ngaronjatkeun alertness jeung kapasitas karya.

Mékanisme peta ngeunaan modafinil teu pinuh dipikaharti. Hal ieu dipercaya pikeun ngaronjatkeun konsentrasi rupa neurotransmitter dina uteuk.

Bromantane ngaronjatkeun kinerja di sawatara wewengkon kognitif, kayaning mémori digawé, memori jangka panjang sarta pamikiran pangabisa.

Bromantane bisa ngurangan efek tina sababaraha pangobatan ku ngebut ngarecahna. Ieu di antarana: itraconazole, ciclosporin, temazepam, amitriptyline, erythromycin.

Mun agén getih-thinning kayaning aspirin atawa warfarin nu dicokot, Anjeun kudu rutin pariksa clotting getih anjeun.

 


 

pedaran Smart Narkoba

 

Apixaban (Eliquis): kagunaan, interaksi, efek samping, warnings

 

1. Armodafinil

 

Armodafinil, mangrupakeun kimiawi solid bodas. Ngaran kimia 2 - [(R) - (diphenylmethyl) sulfinyl] acetamide gaduh rumus molekul C 15 H 15 NO 2 S gaduh beurat molekularna 273.35000 sarta titik lebur of 156 mun 158 C. Amofenib mangrupakeun ubar stimulan jeung utamana dipaké pikeun pengobatan narcolepsy, depresi, sleepiness idiopathic atanapi narcolepsy beurang.

 

CAS No .: 112111-43-0

rumus molekul: C 15 H 15 NO 2 S
Beurat molekul: 273.35000
kualitas pasti: 273.008200
PSA: 79.37000
LogP: 3.57600

 

sipat Physicochemical

Penampilan sarta Tret: bodas padet
Kapadetan: 1.283g / cm 3
titik lebur: 156-158oC
Digolakkeun titik: 559.1oC di 760mmHg
titik Flash: 292oC
indéks réfraktif: 1.645
tekanan uap: 1.56E-12mmHg di 25C

 

peta Pharmacological

Produk ieu bisa ngaronjatkeun aktivitas ti saraf otak dina dosis terapi jeung ningkatkeun fungsi saraf tina sagala rupa penjuru uteuk. Produk ieu ngahasilkeun pikagumbiraeun méntal sarupa stimulants lianna has sentral saraf Sistim, ngaronjatkeun haté, parasaan, pikiran jeung émosi. Pangaruh excitatory sentral di produk ieu bisa jadi ngaliwatan ditambah glutamine synthetase nu ngurangan produksi asam gamma-aminobutyric (GABA) jeung promotes nu detoxification jeung énergi kagiatan métabolisme sél saraf.

 

Pharmacokinetics

produk ieu gancang tur sagemblengna kaserep sanggeus administrasi lisan. Konsentrasi plasma ngahontal puncak dina ngeunaan 2 mun 4 jam. dahareun henteu mangaruhan bioavailability produk, tapi bisa reureuh nyerep obat jeung reureuh Puncak konsentrasi ku 1 h. produk ieu lega disebarkeun dina awak, volume distribution katempo téh ngeunaan 0.9L / kg, leuwih luhur ti total cairan awak 0.6L / kg. Laju protéin plasma ngariung teh 60%, nu utamana digabungkeun jeung albumin plasma. Saatos administrasi 200 mg per dinten, konsentrasi ubar plasma ngahontal kaayaan ajeg, sarta henteu mangaruhan plasma protéin beungkeutan warfarin, diazepam, sarta propranolol. Modafinil ieu métabolismena ku sistem sitokrom P450 of CYP3A4 dina ati. Ku alatan éta, pamakéan digabungkeun tina CYP3A4 inducer atanapi inhibitor bakal mangaruhan kadar getih tur lilana Peta sahiji produk ieu. produk ieu métabolismena ku ati pikeun ngahasilkeun dua métabolit utama, asam modafinic na modafinilone, nu boga pangaruh terapi. akun métabolit pikeun 90% jeung ubar indungna unmetabolized nu kirang ti 10%. tamba geus dikaluarkeun ku ginjal, jeung ilangna satengah hirup tamba téh jam 10-15. Laju clearance ubar tina awéwé ngora leuwih luhur batan nu ti pamuda, sarta laju clearance tina manula anu nyata handap tinimbang nu ti jalma ngora.

 


 

2. Modafinil

 

CAS No .: 112111-43-0

rumus molekul: C 15 H 15 NO 2 S
Beurat molekul: 273.35000
kualitas pasti: 273.008200
PSA: 79.37000
LogP: 3.57600

 

sipat Physicochemical

Titik lebur: 164-166 C

 

peta Pharmacological

Modafinil tiasa ningkatkeun kasenangan pusat tina penduduk normal. Ngawaskeun EEG ti jam kahiji dugi ka jam 22 saatos modafinil lisan nunjukkeun yén nilai α / θ anu ngiringan waspada tinggi, sareng gelombang mikro-sare kadang-kadang Ampir lengkep diteken. Pikeun jalma anu kurang saré, kakurangan bobo tiasa nyababkeun kaparigelan sareng kamampuan jalma pikeun turun.

Nyandak modafinil bisa éféktif ningkatkeun kaayaan ieu. Studi geus ditémbongkeun yén sanggeus peuting di deprivation kulem, nyandak mg 200 of modafinil, kapasitas psikomotor of sukarelawan éta nyata leuwih luhur ti nu ti grup placebo; salila deprivation sare 60-jam, unggal 8 jam Dalfene 200 mg téh masih bisa mertahankeun puseur deprivation sare dina kaayaan pikagumbiraeun, ambéh maranéhanana mulasara alertness considerable jeung kamampuhna jalan. Modafinil ogé miboga éfék neuroprotective tangtu. Eta geus kapanggih dina model sasatoan tatu otak nu modafinil efektif tiasa pikangewaeun produksi 1-métil-4-phenyl-1,2,3,6-tetrahydropyridine.

Pangaruh neurotoxic ngajadikeun gejala nyata lega. Balukar neuroprotective of modafinil ogé dikonfirmasi dina striatum modél tatu mékanis jeung modél tatu ischemic visinil. Peta excitatory sentral of modafinil ieu pakait sareng panurunan dina neurotransmitter inhibitory, GABA, jeung anu diatur ku serotonin (5-HT) jeung norépinéfrin. nalungtik manggihan yén pangaruh excitatory sentral of modafinil bisa jadi ngaliwatan kanaekan of glutamine synthetase, kukituna ngurangan produksi GABA, jeung promosi anu detoxification jeung énergi kagiatan métabolisme sél saraf.

 

Pharmacokinetics

produk ieu gancang tur sagemblengna kaserep sanggeus administrasi lisan. Konsentrasi plasma ngahontal puncak dina ngeunaan 2 mun 4 jam. dahareun henteu mangaruhan bioavailability produk, tapi bisa reureuh nyerep obat jeung reureuh Puncak konsentrasi ku 1 h. produk ieu lega disebarkeun dina awak, volume distribution katempo téh ngeunaan 0.9L / kg, leuwih luhur ti total cairan awak O.6L / kg. Laju protéin plasma ngariung teh 60%, nu utamana digabungkeun jeung albumin plasma. Saatos administrasi 200 mg per dinten, konsentrasi ubar plasma ngahontal kaayaan ajeg, sarta henteu mangaruhan plasma protéin beungkeutan warfarin, diazepam, sarta propranolol.

Modafinil ieu métabolismena ku sistem sitokrom P450 of CYP3A4 dina ati. Ku alatan éta, pamakéan digabungkeun tina CYP3A4 inducer atanapi inhibitor bakal mangaruhan kadar getih tur lilana Peta sahiji produk ieu. produk ieu métabolismena ku ati pikeun ngahasilkeun dua métabolit utama, asam modafinic na modafinilone, nu boga pangaruh terapi. akun métabolit pikeun 90% jeung ubar indungna unmetabolized nu kirang ti 10%. tamba geus dikaluarkeun ku ginjal, jeung ilangna satengah hirup tamba téh jam 10-15. Laju clearance ubar tina awéwé ngora leuwih luhur batan nu ti pamuda, sarta laju clearance tina manula anu nyata handap tinimbang nu ti jalma ngora.

 


 

interaksi ubar

1. The inhibitor of CYP3A4 kayaning carbamazepine, itraconazole, ketoconazole atanapi phenobarbital, rifampicin CYP3A4 inducer na modafinil bisa ngarobah konsentrasi getih tina produk ieu.

2. produk Ieu inducer CYP3A4 nu ngurangan konsentrasi getih tina cyclosporine ku 50% na ogé ngurangan konsentrasi plasma of theophylline.

3. produk Ieu inhibitor CYP2C19 malik, nu ngaronjatkeun konsentrasi getih tina warfarin, diazepam na phenytoin. Produk ieu ogé bisa ningkatkeun antidepressants tricyclic, chlorpromazine na omeprazole. konsentrasi getih obat kayaning lansoprazole na propranolol. Lamun dilarapkeun sakaligus jeung obat luhur, dosis kudu disaluyukeun sasuai jeung konsentrasi getih kudu diawaskeun.

4. Produk ieu bisa ngurangan éfék kuratif of contraceptives steroidal. Ukuran kontraséptif sejenna kudu dilaksanakeun salila ngamangpaatkeun produk ieu sareng dina sabulan sanggeus stopping tamba.

 


 

3. Noopept

 

Noopept ieu sawaréh métabolismena kalayan formasi phenylacetylproline, cycloprolylglycine jeung asam phenylacetic. Satengah-umur noopept ngahontal jam 0.38.

CAS NO. 157115-85-0
Molekular Rumus C17H22N2O4
318.37 beurat molekul

 

Noopept teu cumulated dina awak urang.

Mékanisme peta nootropic tamba ieu dumasar kana kamampuhna pikeun ngabentuk cycloprolylglycine sarupa dina struktur jeung endogenous dipeptide siklik antiamnestic.

Persiapan Noopept raises amplitudo réspon transcallosal, facilitates sambungan associative di tingkat struktur cortical antara hemispheres uteuk.

Lamun ngagunakeun narkoba Hoenopt, recovery fungsi kognitif, ngurangan alatan trauma craniocerebral, tatu prenatal, kitu ogé ischemia lokal jeung global, ieu nyatet.

Dina penderita lesions organik tina sistim saraf pusat, pangaruh tina Hoenopt ubar tumuwuh dina dinten 5th-7th perlakuan. Di awal terapi, anxiolytic sarta sababaraha pangaruh stimulating tamba Hoenopt téh beuki dibaca, kaasup panurunan dina kahariwang na kulem pamutahiran dina pasien. Saatos 2-3 minggu sanggeus mimiti terapi, aya pamutahiran dicirian dina fungsi kognitif.
Noopept ogé miboga éfék vegetomonal (ngurangan headaches, tachycardia sarta gangguan orthostatic).

Pikeun tamba Hoenopt teu dicirikeun ku pangaruh teratogenic, immunotoxic na mutagenic. Noopept henteu ngabalukarkeun kecanduan, sanggeus gencatan patempuran terapi di penderita euweuh ngembangkeun sindrom ditarikna.

Saatos administrasi oral, noopept ieu ogé nyerep dina saluran pencernaan. Bioavailability of noopept ngahontal 99.7%. Komponén aktif penetrates halangan getih-otak, bari konsentrasi na di cairan synovial ngaleuwihan kadarna plasma.

kadarna plasma Puncak anu kahontal dina 15 menit sanggeus administrasi lisan.

 

Indikasi pikeun pamakéan

Noopept ieu dipaké pikeun ngubaran penderita kategori béda umur (dewasa sarta penderita manula) nalangsara ti impairment kognitif na lability emosi of genesis béda. Dina sababaraha hal, di Noopept ubar bisa prescribed sanggeus tatu traumatis uteuk jeung koma, kitu ogé penderita insufficiency sirkulasi cerebral (kaasup encephalopathy rupa etiologies) jeung gangguan asthenic.

Noopept bisa diangkat pikeun ningkatkeun pidangan fungsi kognitif (mémori, konsentrasi sarta pangabisa learning) pikeun penderita ngaronjat stress fisik, intelektual jeung emosional.

 

Modeu ti aplikasi

Noopept kanggo pamakéan lisan. Tablet kudu dilaksanakeun sanggeus tepung a, jeung nyatu cai nginum atawa tea unsweetened. Dina awal terapi, sakumaha aturan, nunjuk mg 10 of noopept dua kali sapoé. Dina acara anu efek terapi henteu dikedalkeun cukup jeung ubar Hoenopt ieu ogé bisa ditolerir ku pasien, dosis ngaronjat nepi 10 mg tilu kali sapoé.

 


 

4. J147

 

J147 CAS 1146963-51-0 milik kulawarga tina Racetame; Zat dina grup ieu téh sarupa dina struktur, tapi béda dina ciri kimiawi maranéhanana.

CAS Jumlah 1146963-51-0
Formula C18H17F3N2O2
Molar massa 350.34 g · mol-1

 

Sadaya Racetams tiasa nyebrangan panghalang otak-otak (kana tingkat anu bénten-bénten); Pramiracetam ngagaduhan kaleyuran gajih anu paling ageung tina Racetame anu kawéntar, sareng gancang diserep ku awak - panginten kusabab kamampuanna ngalangkungan lapisan lipid dobel.

Sababaraha panaliti nganggap yén éta 5-10x kuat sakumaha bahan sumberna terkenal ” Piracetam ".

Ieu béda jeung utamana ti baraya na ngaliwatan pangabisana pikeun ngaronjatkeun konsentrasi. Sajaba ti éta, miboga sipat Racetam has sejenna, kayaning ngaronjat memori sareng kamampuan diajar.

 


 

5. Phenylpiracetam

 

Hal ieu dipercaya yén kasaruaan struktural jeung phenethylamine tanggung jawab efek stimulatory. Di dieu, paling panalungtik ieu ngan dipigawé dina jalma anu ngalaman ti gangguan ingetan disababkeun ku stroke atawa tatu otak.

CAS Jumlah 77472-70-9

rumus molekul C 12 H 14 N 2 O 2
Molar massa 218.26 g · mol -1

 

penderita Encephalopathy dibéré dosis poéan 200mg nempo kamajuan dina gangguan kahariwang, nyeri, tur depresi.

studi séjén ogé nyatet kamajuan dina memori sareng bentang perhatian.

Meureun sipat anticonvulsant jeung kognitif anu dipake pikeun bagian piracetam tina struktur molekul.

Sanajan élmuwan téh pasti ngeunaan mékanisme pasti ngeunaan peta piracetam, maranéhna yakin yén fluidity sél ningkat jeung régulasi glutamat nyaéta jawab éfék.

Aya loba laporan ti nu ngarah ka dibentukna gancang tina kasabaran ka pangaruh stimulating of phenylpiracetam.

 


 

6. Sunifiram

 

Lucuna, sababaraha parobahan neurochemical anu dicatet: sato nu éta kaayaan peta ngeunaan sunifiram sempet ngaronjat fosforilasi rupa molekul dina uteuk, nu raket patalina jeung prosés pembelajaran sarta memori.

CAS Jumlah 314728-85-3

rumus C14H18N2O2
Massa molar 246.304 g / mol

 

Sato eksperimen anu dibagi jadi dua golongan: Hiji satengah ieu ngarah ka Sunifiram, anu séjén ngagaduhan nanaon. Afterwards, kamampuh memori sasatoan diuji kalayan bantuan mangrupa Y-Maze na hiji test pangakuan obyék ieu dilumangsungkeun.

Kacindekan handap dimenangkeun: Sato dibikeun sunifiram miboga hasil hadé.
pangaruh Sunifirams di depresi: No bédana ieu kapanggih antara dua kelompok. cukup Narikna, loba nu testimonials di internet némbongkeun pangaruh antidepressant.

 

operasi

studi awal ngalaporkeun dua mékanisme utama Peta:
1. Struktur Sunifiram sarua jeung nu ti Ampakines lianna. Gawéna ku ngaktipkeun reséptor AMPA. Dina ulikan mouse, sato anu kahiji dibéré AMPA antagonis NBQX. Saatos nyoco Sunifiram ka sato, eta mucunghul ngabalikeun efek tina NBQX. Salaku hiji agonist AMPA eta bisa ngaronjatkeun memori, pangabisa diajar, bentang perhatian sarta alertness.
2. Upami teu kitu, sunifiram mucunghul rék dipegatkeun acetylcholine di cortex cerebral. Salaku sanyawa cholinergic, éta bisa ngaronjatkeun memori jangka pondok, memori jangka panjang, jeung kaahlian motor. Pikeun mastikeun éfék ieu, leuwih studi perlu diterbitkeun.

 

efek samping

Dina ulikan nu kapanggih di efficacy of sunifiram (0.001 mg / dosis éféktif kg pangleutikna), euweuh efek samping nu ditempo ku hiji dosis nyuntik (rodénsia) tina 1 mg / kg.

Hanjakal, aya henteu ngulik klinis, dumasar pangalaman pamaké séjén. Umum Sunifiram nyaeta ti dina dosage lumrah aman diklasifikasikeun, tapi kudu di no way jadi overdosed teu dina kombinasi dipake kalayan séjén nootropics.

 


 

7. Bromantane

 

Bromantane mangrupakeun stimulan nu mantuan ningkatkeun prestasi athletic. Lamun dipake saminggu sakali, awak teu kudu ngamekarkeun kasabaran gede ka dinya, sarta tetep peka tamba.

Disarankeun teu nyandak Bromantane leuwih ti 3 kali saminggu. Ogé kana konsumsi jangka panjang kudu rada do tanpa.

CAS No.:87913-26-6
rumus molekul: C16H20BrN
Beurat molekul: 306.24
Mol Citakan: 87913-26-6.mol

 

Nembongan ka ngurangan efek samping sare-ngainduksi tanpa compromising pangabisa kognitif. Sajaba ti éta, dina kaayaan normal (mun teu aya kurangna sare) eta bisa ngaronjatkeun alertness jeung kapasitas karya.

Mékanisme peta ngeunaan modafinil teu pinuh dipikaharti. Hal ieu dipercaya pikeun ngaronjatkeun konsentrasi rupa neurotransmitter dina uteuk.

Bromantane ngaronjatkeun kinerja di sawatara wewengkon kognitif, kayaning mémori digawé, memori jangka panjang sarta pamikiran pangabisa.

Bromantane bisa ngurangan efek tina sababaraha pangobatan ku ngebut ngarecahna. Ieu di antarana: itraconazole, ciclosporin, temazepam, amitriptyline, erythromycin.

Mun agén getih-thinning kayaning aspirin atawa warfarin nu dicokot, Anjeun kudu rutin pariksa clotting getih anjeun.

 


 

kasimpulan Smart Narkoba

 

nootropics Naon henteu:

• Anjeun moal janten uteuk super sapeuting, sapertos dina pilem "Limitless". Pikirkeun éta salaku suplemén anu tiasa anjeun anggo pikeun kauntungan anjeun.
• Nootropics téh euweuh diganti for makan cageur, latihan biasa, sarta saré nyukupan.
• ogé di test IQ anu teu disangka jumps badag teuing.

 

Kumaha carana sangkan dianggo ubar nootropic?

Nootropics gawé ku cara ngarobah hal di handap ieu:
métabolisme otak, oxygenation otak, ketersediaan sél otak, tumuwuhna sél.
Pangaruh pasti gumantung kana persiapan nu.

 

parobahan nu dipiharep bisa?

Gumantung kana zat, perbaikan bisa diperkirakeun di wewengkon handap:
• kamampuhan pikeun konsentrasi
• ingetan spasial
• pangabisa learning
• ingetan digawé
• walungan Kecap / eloquence
• Kamampuhan pikeun ngajawab masalah (panginten aliran)

Salian pertumbuhan neural bisa kalayan parobahan positif dina kualitas sare, gangguan kahariwang, kontak kahariwang, kaéra, tahapan kaayaan sieun, nervousness jeung motivasi bisa dipiharep.

 

Dupi Nootropics Adiktif?

Sacara kasar nyarios: henteu. Pikeun stimulan sapertos kafein, sulbutiamine, sareng modafinil, éta carita sanés.

Waktos dugi awal éfék
Ieu teu bisa digeneralisasi, éta gumantung kana produk, sarta pamaké. The titik handap mangrupakeun averages jeung bisa rupa-rupa.

Stimulan / pembangun hudang (kafein, modafinil, sareng sajabana) - dina waktos 30 menit dugi ka sababaraha jam.

Notrién Dumasar Nootropics (Creatine, Omega-3) - Biasana dina waktos 4 dugi 8 minggu.

Piracetam - Dina 2 - 4 minggu. Lumpat tés kedah dilakukeun sahenteuna dua minggu.

 


 

0 likes
23669 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.