bubuk γ-Aminobutyric acid (GABA) - Pabrik Pabrik Suplai
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Asam ob-Aminobutyric (GABA)

rating: Kategori:

GABA dicandak ku sungut pikeun ngagentos kahariwang, ningkatkeun wanda, ngirangan gejala sindrom pramenstrual (PMS), sareng ngarawat perhatian deficit-hyperactivity disorders (ADHD). Ogé dianggo pikeun ngamajukeun tumuh otot, ngabahekeun gajih, menstabilkan tekanan darah, sareng ngaleungitkeun nyeri.

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Asam ob-Aminobutyric (GABA)
CAS Jumlah 56-12-2
Formula molekular C4H9NO2
rumus Beurat 103.12
sinonim Asam 4-aminobutyric

Asam 4-Aminobutanoic

asam gamma-aminobutyric

GABA

56-12-2

katingalian bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Garing, poék sareng 0 - 4 C pikeun jangka pondok, atanapi -20 C pikeun jangka panjang.

 

Asam ob-Aminobutyric (GABA)gambaran

Asam amin-aminobutyric, atanapi asam gamma-Aminobutyric, atanapi GABA, mangrupikeun neurotransmitter panghulu utama dina sistim saraf pusat mamalia anu masih dewasa. Peran poko na nyaéta ngirangan kagumbiraan neuron sapanjang sistim saraf.

GABA dijual salaku suplemén diét di seueur nagara. Sacara tradisional panginten yén GABA eksogen (nyaéta dicandak salaku suplemén) henteu ngalangkungan panghalang otak-otak, nanging data anu dikéngingkeun tina panilitian anu langkung ayeuna nunjukkeun yén tiasa waé.

 

Amin-Aminobutyric acid (GABA) Mékanisme Peta

Obat anu bertindak salaku modulator allosteric tina reséptor GABA (katelah analog GABA atanapi ubar GABAergic), atanapi nambihan jumlah GABA anu aya, biasana ngagaduhan pangaruh santai, anti kahariwang, sareng anti-kejang. Seueur zat di handap dipikaterang nyababkeun amnesia anterograde sareng amorgia retrograde.

Sacara umum, GABA henteu ngalangkungan panghalang getih-uteuk, sanaos daérah uteuk anu tangtu anu henteu ngagaduhan panghalang getih – uteuk anu épéktip, sapertos inti periventrikular, tiasa dihubungi ku ubar sapertos GABA anu disuntik sacara sistemis. Sahenteuna hiji studi nunjukkeun yén sacara lisan dikaluarkeun GABA ningkatkeun jumlah hormon pertumbuhan manusa (HGH). GABA langsung nyuntik kana uteuk parantos dilaporkeun ngagaduhan épék stimulasi sareng hambalan dina ngahasilkeun hormon pertumbuhan, gumantung kana fisiologi jalma. Pro-ubar tangtu GABA (mis. Picamilon) parantos dikembangkeun pikeun nembus panghalang getih-uteuk, teras dipisahkeun kana GABA sareng molekul pembawa sakali aya dina otak.

GABA ningkatkeun katabolisme serotonin kana N-acetylserotonin (purwakanti melatonin) dina beurit. Maka disangka yén GABA kalebet kana sintésis melatonin sahingga tiasa mangaruhan pangaruh régulasi dina fungsi bobo sareng réproduktif.

 

Asam ob-Aminobutyric (GABA) aplikasi

Gamma-Aminobutyric Acid mangrupikeun neurotransmitter anu alami sareng sistem hambatan sistem saraf pusat (CNS). Asam gamma-aminobutyric (GABA), dirobih tina glutamat neurotransmitter anu utami dina uteuk, ngagaduhan peran dina ngatur kagumantungan neuronal ku cara ngariung kana reséptorna, GABA-A sareng GABA-B, sareng ku sabab kitu ngabalukarkeun pembukaan saluran ion, hiperpolarizasi sareng akhirna ngahambat neurotransmisi.

Asam gamma-aminobutyric nyaéta asam gamma-amino nyaéta asam butanoat kalayan substituén amino anu aya di C-4. Éta ngagaduhan peran salaku molekul sinyal, hiji métabolit manusa, hiji metabolit Sacerezia cerevisiae sareng neurotransmitter. Mangrupikeun asam gamma-amino sareng asam monocarboxylic. Éta asalna tina asam butyric. Mangrupikeun asam konjugat tina gamma-aminobutyrate. Éta mangrupikeun tautomer tina zwitterion asam gamma-aminobutyric.

 

Mangpaat asam γ-Aminobutyric (GABA)

GABA dicandak ku sungut pikeun ngagentos kahariwang, ningkatkeun wanda, ngirangan gejala sindrom pramenstrual (PMS), sareng ngarawat perhatian deficit-hyperactivity disorders (ADHD). Ogé dianggo pikeun ngamajukeun tumuh otot, ngabahekeun gajih, menstabilkan tekanan darah, sareng ngaleungitkeun nyeri.

 

rujukan

1, Chapouthier G, Venault P (Oktober 2001). "Patalina farmakologis antara épilépsi sareng kahariwang?". Tren Farmakol. Sci. 22 (10): 491–3. doi: 10.1016 / S0165-6147 (00) 01807-1. PMID 11583788.

2, Campagna JA, Miller KW, Forman SA (Mei 2003). "Mékanisme tindakan bius dihirupan". N. Engl. J. Med. 348 (21): 2110-24. doi: 10.1056 / NEJMra021261. PMID 12761368.

3, Müller EE, Locatelli V, Cocchi D (April 1999). "Kontrol neuroendokrin sékrési hormon pertumbuhan". Fisiol. Wahyu 79 (2): 511-607. doi: 10.1152 / physrev.1999.79.2.511. PMID 10221989.

4, Powers ME, Yarrow JF, McCoy SC, Borst SE (Januari 2008). "Tanggapan hormon isoform réspon kana konsumsi GABA dina istirahat sareng saatos latihan". Kedokteran sareng Élmu dina Olahraga sareng Olahraga. 40 (1): 104-10. doi: 10.1249 / mss.0b013e318158b518. PMID 18091016.

5, Balemans MG, Mans D, Smith I, Van Benthem J (1983). "Pangaruh GABA kana sintésis N-acetylserotonin, melatonin, O-acetyl-5-hidroksitrofofol sareng O-asetil-5-methoxytr Egyptophol dina kelenjar pineal tina beurit Wistar jalu". Baranahan, Gizi, Pangwangunan. 23 (1): 151-60. doi: 10.1051 / rnd: 19830114. PMID 6844712.

6, Sato S, Yinc C, Teramoto A, Sakuma Y, Kato M (2008). "Modulasi séksual dimorphic of GABA (A) arus reséptor ku melatonin dina beurit gonadotropin-ngaleupaskeun hormon neuron". J Physiol Sci. 58 (5): 317-322. doi: 10.2170 / physiolsci.rp006208. PMID 18834560.

7, Kuriyama K, Sze PY (Januari 1971). "Halang getih-uteuk kana asam H3-γ-aminobutyric dina sato anu diubaran asam oxyacetic normal". Neurofarmacology. 10 (1): 103-108. doi: 10.1016 / 0028-3908 (71) 90013-X. PMID 5569303.

8, Foster AC, Kemp JA (Pébruari 2006). "Terapi CNS basis glutamat sareng GABA". Curr Opin Farmakol. 6 (1): 7-17. doi: 10.1016 / j.coph.2005.11.005. PMID 16377242.