AS Doméstik Pangiriman, Kanada Doméstik Pangiriman, Taliwang Doméstik Éropa

Afatinib (BIBW2992)

rating: Kategori:

Afatinib, dijual kalayan mérek Gilotrif, nyaéta ubar anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC). Éta kagolong kana kulawarga pangirut tirosin kinase pangobatan. Éta dicandak ku sungut.

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Afatinib (BIBW2992)
CAS Jumlah 850140-73-7
Formula molekular C32H33ClFN5O11
rumus Beurat 718.09
sinonim 850140-73-7;

BIBW-2992;

BIBW 2992;

BIBW2992. Afatinib dimaleate;

katingalian bubuk konéng lampu
Gudang jeung nanganan Garing, poék sareng dina 0 - 4 C pikeun jangka pondok (dinten ka minggu) atanapi -20 C pikeun jangka panjang (bulan ka taun).

 

Pedaran Afatinib

Afatinib, dijual kalayan mérek Gilotrif, nyaéta ubar anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC). Éta kagolong kana kulawarga pangirut tirosin kinase pangobatan. Éta dicandak ku sungut. Hal ieu utamina dianggo pikeun ngubaran kasus NSCLC anu ngagaduhan mutasi dina gén reséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR).

Afatinib (BIBW2992), panghambat anu teu tiasa dibalikkeun tina kulawarga ErbB kinosin tirosin, ditingalikeun pikeun neken fosforilasi EGF anu diinduksi tina EGFR sareng proliferasi sél dina rupa-rupa garis sél EGFR-overexpressing sareng HER2-expressing sapertos A431, NIH-3T3- HER2, NCI-N87 sareng BT-474.

Komponénna ogé parantos dianggo sacara éksténsif dina sababaraha model sato pikeun diajar peran EGFR / HER2. Pangaturan lisan afatinib ngahambat pertumbuhan sél kanker sareng salamet sareng neken régrési tumor dina modél xenograft sareng kanker paru transgenik. Salaku tambahan, afatinib diidentifikasi minangka blokir EGFR anu disatujuan pikeun pangubaran penderita kanker paru sél nonsmall-mutated EGFR.

 

Mékanisme Peta Afatinib

Sapertos lapatinib sareng neratinib, afatinib mangrupikeun sambetan protéin kinase anu ogé teu tiasa malik ngahambat reséptor faktor pertumbuhan épidermis 2 (Her2) sareng reséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR).

Afatinib henteu ngan ukur aktip ngalawan mutasi EGFR anu ditargetkeun ku panghambat tirosin-kinase generasi kahiji (TKI) sapertos erlotinib atanapi gefitinib, tapi ogé ngalawan mutasi anu kirang umum anu tahan ka ubar ieu.

Nanging, éta henteu aktip ngalawan mutasi T790M anu umumna meryogikeun ubar generasi katilu sapertos osimertinib. Kusabab kagiatan tambahan na ngalawan Her2, éta nuju ditalungtik pikeun kanker payudara ogé kanker EGFR sareng Her2 anu disetir sanés.

 

Aplikasi Afatinib

Afatinib mangrupikeun turunan anilino-quinazoline oral bioavailable sareng sambetan reséptor tirosin kinase (RTK) reséptor faktor pertumbuhan epidermal (ErbB; EGFR) kulawarga, kalayan kagiatan antineoplastic.

Afatinib ogé mangrupikeun hambatan biologis reséptor tyrosine kinase (RTK) oral sacara bioavailable with poténsi aktivitas antineoplastic. EGFR / HER2 tirosin kinase inhibitor BIBW 2992 teu tiasa dibalikkeun ngiket sareng ngahambat reséptor faktor pertumbuhan épidermal manusa 1 sareng 2 (EGFR-1; HER2), anu tiasa nyababkeun ngahambat pertumbuhan tumuh sareng angiogenesis. EGFR / HER2 mangrupikeun RTK anu kagolong kana kulawarga EGFR; duanana maénkeun peran utama dina sumebarna sél tumor sareng vascularization tumor sareng overexpressed dina seueur jinis sél kanker.

Afatinib disatujuan di réa dunya (kalebet Amérika Serikat, Kanada, Inggris sareng Australia) pikeun pangubaran karsinoma paru-paru sél alit-alit (NSCLC), dikembangkeun ku Boehringer Ingelheim. Éta tindakan salaku panghambat angiokinase.

 

Pangaruh & Peringatan Sisi Afatinib

Efek samping ieu umum (lumangsung langkung ageung tibatan 30%) pikeun pasién anu nyandak afatinib:

▪ Birit

▪ Letusan jerawat (gugus kaayaan kulit anu mirip jarawat)

▪ Sungut nyeri

▪ Paronychia (inféksi kuku)

▪ Sungut garing

 

Ieu efek samping anu kirang umum (kajadian dina 10-29%) pikeun pasién anu nampi afatinib:

▪ Turun napsu

▪ Peurih

▪ Ngirangan beurat badan

▪ Irung getihan

▪ Cystitis (inféksi kandung kemih)

▪ Cheilitis (peradangan biwir)

▪ Demam

▪ Hypokalemia (kalium rendah)

▪ Konjunktivitis (panon pink)

▪ Rhinorrhea (irung ngagelebug)

▪ Énzim ati anu luhur

Henteu sadayana efek samping dibéréndélkeun di luhur. Sababaraha anu jarang (kajadian kirang tina 10 persén pasién) teu didaptarkeun di dieu. Salawasna wartosan panyawat kasehatan anjeun upami anjeun ngalaman gejala anu teu biasa.

 

Hal-hal penting pikeun diinget ngeunaan efek samping afatinib:

▪ Kaseueuran jalma moal ngalaman sadayana épék samping afatinib anu didaptarkeun.

▪ Efek samping Afatinib sering diprediksi tina segi awalna, durasi, sareng parna.

▪ Efek samping afatinib ampir teras dibalikkeun sareng bakal musna saatos terapi réngsé.

▪ Efek samping afatinib panginten tiasa diatur pisan. Aya seueur pilihan pikeun ngaleutikan atanapi nyegah efek samping tina afatinib.

 

rujukan

[1] Prim N, Fore M, Mennecier B. [Afatinib (BIBW 2992).]. Rev Pneumol Clin. 2014 Mei 27. pii: S0761-8417 (14) 00047-9. doi: 10.1016 / j.pneumo.2014.03.002. [Epub payun ti nyitak] Tinjauan. Perancis. PubMed PMID: 24878189.

[2] D'Arcangelo M, Hirsch FR. Utiliti klinis sareng komparatif afatinib dina kanker paru sél sanés alit. Biologis. 2014 Apr 23; 8: 183-92. doi: 10.2147 / BTT.S40567. eCollection 2014. Tinjauan. PubMed PMID: 24790411; PubMed Pusat PMCID: PMC4003149.

[3] Bowles DW, Weickhardt A, Jimeno A. Afatinib pikeun pangobatan penderita kanker paru sél non-leutik positip EGFR. Narkoba Dinten (Barc). 2013 Sep; 49 (9): 523-35. doi: 10.1358 / dot.2013.49.9.2016610. Tinjauan. PubMed PMID: 24086949.

[4] Köhler J, Schuler M. Afatinib, erlotinib sareng gefitinib dina terapi garis kahiji EGFR mutasi-positip paru adenocarcinoma: tinjauan. Onkologie. 2013; 36 (9): 510-8. doi: 10.1159 / 000354627. Epub 2013 Aug 19. tingalian. PubMed PMID: 24051929.

[5] Yap TA, Popat S. Peran afatinib dina ngokolakeun karsinoma paru-paru sél leutik. Ahli Opin Obat Metab Toxicol. 2013 Nov; 9 (11): 1529-39. doi: 10.1517 / 17425255.2013.832755. Epub 2013 Aug 28. Ulasan. PubMed PMID: 23985030.

[6] Dungo RT, Keating GM. Afatinib: persetujuan global munggaran. Narkoba. 2013 Sep; 73 (13): 1503-15. doi: 10.1007 / s40265-013-0111-6. Tinjauan. PubMed PMID: 23982599.

[7] Minkovsky N, Berezov A (Désémber 2008). "BIBW-2992, a reséptor dua tirosin kinase sambetan pikeun pangobatan tumor padet". Pendapat Ayeuna dina Narkoba Investigasi. 9 (12): 1336–46. PMID 19037840

[8] Li D, Ambrogio L, Shimamura T, Kubo S, Takahashi M, Chirieac LR, dkk. (Agustus 2008). "BIBW2992, sambetan EGFR / HER2 anu teu tiasa dibalikkeun épéktip pisan dina modél kanker paru preclinical". Oncogén. 27 (34): 4702-11. doi: 10.1038 / onc.2008.109. PMC 2748240. PMID 18408761.