Bubuk Afatinib (439081-18-2) - Pabrikan Pabrik Suplai
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Afatinib

rating: Kategori:

Bubuk afatinib, dijual nganggo mérek Gilotrif, nyaéta ubar anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC). Éta kagolong kana kulawarga pangirut tirosin kinase obat-obatan. Éta dicokot ku sungut.

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Bubuk Afatinib
CAS Jumlah 439081-18-2
Formula molekular C24H25ClFN5O3
rumus Beurat 485.9
sinonim Bubuk Afatinib;

439081-18-2;

850140-72-6;

BIBW2992;

Tovok.

katingalian kristalin bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Simpen dina suhu kamar sareng jauh tina panas teuing sareng beueus.

 

Pedaran Bubuk Afatinib

Bubuk afatinib, dijual nganggo mérek Gilotrif, nyaéta ubar anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC). Éta kagolong kana kulawarga pangirut tirosin kinase obat-obatan. Éta dicokot ku sungut.

Bubuk afatinib utamina dianggo pikeun ngubaran kasus NSCLC anu nyimpen mutasi dina gén reséptor faktor pertumbuhan épidermal (EGFR).

 

Mékanisme Bubuk Afatinib Aksi

Sapertos lapatinib sareng neratinib, bubuk afatinib mangrupikeun sambetan protéin kinase anu ogé teu tiasa malik ngahambat reséptor faktor pertumbuhan épidermis 2 (Her2) sareng reséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR) kinase. Bubuk afatinib henteu ngan ukur aktif ngalawan mutasi EGFR anu ditargét ku sambetan tirosin-kinase generasi kahiji (TKI) sapertos erlotinib atanapi gefitinib, tapi ogé ngalawan mutasi anu kirang umum anu tahan ka ubar ieu. Nanging, éta henteu aktip ngalawan mutasi T790M anu umumna meryogikeun ubar generasi katilu sapertos osimertinib. Kusabab kagiatan tambahan na ngalawan Her2, éta ditalungtik pikeun kanker payudara ogé kangker disetir EGFR sareng Her2 anu sanés.

 

Aplikasi Bubuk Afatinib

Bubuk afatinib parantos nampi persetujuan pangaturan pikeun dianggo salaku pangobatan pikeun kanker paru-paru sél sanés alit, sanaos aya bukti anu muncul pikeun ngadukung panggunaanana dina kanker sanés sapertos kanker payudara.

 

Pangaruh Sisi Bubuk Afatinib & Peringatan

Biasa pisan (> frekuensi 10%)

▪ Diare (> 90%)

▪ Jarawat / dermatitis jarawat

▪ Stomatitis

▪ Paronychia

▪ Turun napsu

▪ Irung ngaluarkeun getih

▪ Itchiness

▪ Kulit garing

 

Biasa (frékuénsi 1-10%)

▪ Dehidrasi, Parobihan raos, Soca garing

▪ Cystitis, Cheilitis, Demam

▪ Irung beres / beueus

▪ Jumlah kalium anu handap dina getih

▪ Konjungtivitis

▪ Ngaronjat ALT

▪ Ngaronjat AST

▪ Sindrom panangan-suku

▪ Érotis otot

▪ Gangguan ginjal sareng / atanapi kagagalan

 

Teu umum (0.1-1% frékuénsi)

▪ Keratitis

▪ Panyakit paru-paru interstisial

 

rujukan

[1] "Tablet Gilotrif (bubuk afatinib), pilem dilapis". DailyMed. Boehringer Ingelheim Farmasi, Inc. 18 Oktober 2019. Disalin 4 November 2020.

[2] Spreitzer H (13 Mei 2008). "Neue Wirkstoffe - Tovok". Österreichische Apothekerzeitung (dina basa Jerman) (10/2008): 498

[3] Minkovsky N, Berezov A (Désémber 2008). "BIBW-2992, réséptor dobel résin tirosin kinase pikeun ngubaran tumor padet". Opini Ayeuna pikeun Narkoba Investigasi. 9 (12): 1336–46. PMID 19037840.

[4] "Bubuk Afatinib". Administrasi Pangan sareng Narkoba AS. 12 Juli 2013. [paéh maot] [5] "Giotrif Afatinib Powder (as afatinib dimaleate)" (PDF). Jasa Layanan TGA. Boehringer Ingelheim Pty Limited. 7 Nopémber 2013. Dicandak 28 Januari 2014.

[6] Vavalà T (2017). "Peran bubuk afatinib dina pengobatan karsinoma sél skuamosa paru maju". Farmakologi Klinis. 9: 147-157. doi: 10.2147 / CPAA.S112715. PMC 5709991. PMID 29225480.