AS Doméstik Pangiriman, Kanada Doméstik Pangiriman, Taliwang Doméstik Éropa

Afatinib

rating: Kategori:

Afatinib, dijual dina nami mérek Gilotrif, nyaéta ubar anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC). Éta kagolong kana kulawarga pangirut tirosin kinase obat-obatan. Éta dicokot ku sungut.

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Afatinib
CAS Jumlah 439081-18-2
Formula molekular C24H25ClFN5O3
rumus Beurat 485.9
sinonim Afatinib;

439081-18-2;

850140-72-6;

BIBW2992;

Tovok.

katingalian kristalin bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Simpen dina suhu kamar sareng jauh tina panas teuing sareng beueus.

 

Pedaran Afatinib

Afatinib, dijual dina nami mérek Gilotrif, nyaéta ubar anu dianggo pikeun ngubaran karsinoma paru-paru sél alit (NSCLC). Éta kagolong kana kulawarga pangirut tirosin kinase obat-obatan. Éta dicokot ku sungut.

Afatinib utamina dianggo pikeun ngubaran kasus NSCLC anu ngagaduhan mutasi dina gén reséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR).

 

Mékanisme Peta Afatinib

Sapertos lapatinib sareng neratinib, afatinib mangrupikeun sambetan protéin kinase anu ogé teu tiasa malik ngahambat reséptor faktor pertumbuhan épidermis 2 (Her2) sareng reséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR). Afatinib henteu ngan ukur aktip ngalawan mutasi EGFR anu ditargetkeun ku panghambat tirosin-kinase generasi kahiji (TKI) sapertos erlotinib atanapi gefitinib, tapi ogé ngalawan mutasi anu kirang umum anu tahan ka ubar ieu. Nanging, éta henteu aktip ngalawan mutasi T790M anu umumna meryogikeun ubar generasi katilu sapertos osimertinib. Kusabab kagiatan tambahan na ngalawan Her2, éta ditalungtik pikeun kanker payudara ogé kangker disetir EGFR sareng Her2 anu sanés.

 

Aplikasi Afatinib

Afatinib parantos nampi persetujuan pangaturan pikeun dianggo salaku pangobatan kanker paru-paru sél sanés alit, sanaos aya bukti anu muncul pikeun ngadukung panggunaanana dina kanker sanés sapertos kanker payudara.

 

Pangaruh & Peringatan Sisi Afatinib

Biasa pisan (> frekuensi 10%)

▪ Diare (> 90%)

▪ Jarawat / dermatitis jarawat

▪ Stomatitis

▪ Paronychia

▪ Turun napsu

▪ Irung ngaluarkeun getih

▪ Itchiness

▪ Kulit garing

 

Biasa (frékuénsi 1-10%)

▪ Dehidrasi, Parobihan raos, Soca garing

▪ Cystitis, Cheilitis, Demam

▪ Irung beres / beueus

▪ Jumlah kalium anu handap dina getih

▪ Konjungtivitis

▪ Ngaronjat ALT

▪ Ngaronjat AST

▪ Sindrom panangan-suku

▪ Érotis otot

▪ Gangguan ginjal sareng / atanapi kagagalan

 

Teu umum (0.1-1% frékuénsi)

▪ Keratitis

▪ Panyakit paru-paru interstisial

 

rujukan

[1] "Gilotrif (afatinib) tablet, pilem dilapis". DailyMed. Boehringer Ingelheim Farmasi, Inc. 18 Oktober 2019. Disalin 4 Nopémber 2020.

[2] Spreitzer H (13 Mei 2008). "Neue Wirkstoffe - Tovok". Österreichische Apothekerzeitung (dina basa Jerman) (10/2008): 498

[3] Minkovsky N, Berezov A (Désémber 2008). "BIBW-2992, réséptor dobel résin tirosin kinase pikeun ngubaran tumor padet". Opini Ayeuna pikeun Narkoba Investigasi. 9 (12): 1336–46. PMID 19037840.

[4] "Afatinib". Administrasi Pangan sareng Narkoba AS. 12 Juli 2013. [tautan maot] [5] "Giotrif Afatinib (sakumaha afatinib dimaleate)" (PDF). Jasa Layanan TGA. Boehringer Ingelheim Pty Limited. 7 Nopémber 2013. Dicandak 28 Januari 2014.

[6] Vavalà T (2017). "Peran afatinib dina pengobatan karsinoma sél skuamosa paru maju". Farmakologi Klinis. 9: 147-157. doi: 10.2147 / CPAA.S112715. PMC 5709991. PMID 29225480.