Bubuk Alfaxalone (23930-19-0) - Pabrikan Pabrik Suplai
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Alfaxalone

rating: Kategori:

Alfaxalone mangrupikeun molekul stéroid neuroaktif anu ngagaduhan sipat ubar bius umum. Alfaxalone digambarkan sacara kimia salaku 3-α-hidroksi-5-α-ngandungan-11, 20-dione, sareng beurat molekul 332.5…

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Alfaxalone
CAS Jumlah 23930-19-0
Formula molekular C21H32O3
rumus Beurat 332.48
sinonim Alphaxalone;

Alfaxalone;

23930-19-0;

5alpha-Pregnan-3alpha-ol-11,20-dione;

Alfaxalonum.

katingalian bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Simpen dina suhu kamar anu dikontrol -20 ° C

 

Pedaran Alfaxalone

Alfaxalone mangrupikeun molekul stéroid neuroaktif anu ngagaduhan sipat ubar bius umum. Alfaxalone digambarkan sacara kimia salaku 3-α-hidroksi-5-α-ngandungan-11, 20-dione, sareng beurat molekul 332.5. Mékanisme primér pikeun aksi bius alfaxalone nyaéta modulasi angkutan sél mérorida klorida ion, ngainduksi ku cara ngabeungkeut alfaxalone kana reséptor sél GABAA (asam gamma-aminobutyric).

 

Mékanisme Alfaxalone tindakan

Alfaxalone ngahasilkeun pingsan ku akting kana reséptor asam gamma aminobutyric subtype A (GABAA) dina sistim saraf pusat (CNS). Reséptor ieu saluran ligand-gated ionotropic, sareng GABA nyaéta ligand endogénna. GABA mangrupikeun neurotransmitter panghambat utama dina SSP. Saatos reséptor diaktipkeun, saluran muka sareng ngamajukeun konduksi klorida kana sél, nyababkeun hyperpolarization tina mémbran postsynaptic. Dina konséntrasi anu handap, alfaxalone positip modulates arus klorida ngalangkungan saluran klorida; tapi dina konsentrasi anu langkung luhur, éta fungsina salaku agonis GABA, dina cara anu sami sareng barbiturates. Hasil akhirna nyaéta sedasi anu jero atanapi induksi anesthesia, gumantung kana dosis sareng rute administrasi.

 

Aplikasi Alfaxalone

Alfaxalone, ogé katelah alphaxolone atanapi alphaxalone sareng dianggo dina nami dagang Alfaxan, mangrupikeun stéroid neuroactive sareng ubar bius umum anu dianggo dina anjing sareng ucing. Éta tiasa dianggo salaku agén induksi atanapi pikeun anesthesia umum.

 

Kauntungan & Kalemahan Alfaxalone

  • kaunggulan:

Alfaxalone nyababkeun parobahan minimal kaluaran jantung atanapi tekanan getih nalika dosis anu aya hubunganana klinis dikaluarkeun pikeun penderita anu séhat. Alfaxalone ngagaduhan indéks terapi anu luhur, nyaéta lakonan pondok, sareng nonkumulatif. Karakteristik ieu ngajantenkeun alfaxalone idéal pikeun dianggo salaku agén induksi atanapi kanggo nyayogikeun anesthesia suntik.

Alfaxalone ogé tiasa dikaluarkeun sacara intramuskular, sahingga éta tiasa dianggo pikeun ubar bébéakan pasién anu henteu kooperatif. Nalika alfaxalone digunakeun pikeun ubar keur nengtremkeun ati anu sabar dosis na 1-3mg / kg IM sareng biasana dikokolakeun ku opioid pikeun ubar keur nengtremkeun optimal.

Nalika alfaxalone dianggo pikeun bagian caesar nyaéta anak anjing langkung waspada sareng meriah kalayan ningkat skor AGPAR dibandingkeun propofol.

 

  • kalemahan:

Alfaxalone nyababkeun déprési pernapasan gumantung kana dosis, sareng apnea kamungkinan kajadian saatos suntikan IV gancang. Janten siap intubasi, nyayogikeun pangrojong oksigén, sareng ventilasi nalika nganggo alfaxalone pikeun induksi atanapi sedasi.

Administrasi kaleuleuwihan alfaxalone tiasa nyababkeun depresi kardiovaskular gumantung dosis, kalayan turunna anu signifikan dina kaluaran jantung sareng tekanan getih. Dosis alfaxalone kedah sacara saksama dititrated dina pasién anu ngirangan cadangan kardiovaskular atanapi henteu stabil sacara hemodinamik.

Alfaxalone henteu nyayogikeun analgesia naon waé, janten éta kedah dianggo sasarengan sareng opioid anu pas pikeun prosedur anu nyeri.

Nalika alfaxalone dikaluarkeun sacara intramuskular volume suntikan tiasa ageung, berpotensi nyababkeun nyeri dina suntikan. Volume ageung ogé tiasa ngajantenkeun administrasi nangtang nalika aya jandéla terbatas pikeun suntikan kusabab watek sabar. Administrasi Alfaxalone berpotensi ngahasilkeun pamulihan anu goréng dicirikeun ku sababaraha tingkat tingkat dayung, vokalisasi, sareng / atanapi myoclonus.

 

rujukan

[1] Whittem T, Pasloske KS, Heit MV dkk. (2008) Farmakokinetik sareng farmakodinamik alfaxalone dina ucing saatos administrasi Alfaxan intravena tunggal sareng sababaraha dosis klinis sareng supraclinical. J Vet Pharmacol Ther 31 (6), 571-579.

[2] Ferre PJ, Pasloske K, Whittem T et al. (2006) Farmakokinetik Plasma alfaxalone dina anjing saatos bolus ka jero nadi tina Alfaxan-CD. Vet Anaesth Analg 33, 229-236.

[3] Muir W, Lerche P, Wiese A dkk. (2009) Épék kortiorespiratory sareng bius tina dosis klinis sareng supraclinical alfaxalone dina ucing. Vet Anaesth Analg 36, 42-54.

[4] Clarke KW, Trim CM, Hall LW, eds. (2014). "Bab 15: Anesthesia anjing". Anesthesia Pangajaran sarta Palatihan Atikan (11 ed.). Oxford: WB Saunders. hal 135–153.

[5] Varga M (2014). "Bab 4: Anesthesia sareng Analgesia". Buku Téks Kedokteran Kelenci (2 ed.). Butterworth-Heinemann. hal. 178–202.

[6] Nieuwendijk H (Maret 2011). "Alfaxalone". Anesthesia Pangajaran sarta Palatihan Atikan Grup analgesia. Dicandak 14 Juli 2017.

[7] Zeltzman P (17 November 2014). "Naha Ngadaptasi Alfaxalone Meryogikeun Sakedik Atikan". Berita Prakték Pangajaran sarta Palatihan Atikan. Dicandak 14 Juli 2017.