Bubuk Cabozantinib (849217-68-1) - Pabrikan Pabrik Suplai
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Cabozantinib

rating: Kategori:

Bubuk Cabozantinib, dijual dina nami mérek Cometriq sareng Cabometyx, mangrupikeun pangobatan anu dianggo pikeun ngubaran kanker tiroid medullary, karsinoma sél renal, sareng karsinoma hépatél. Mangrupikeun sambetan molekul alit tina tirosin kinases c-Met sareng VEGFR2, sareng ogé ngahambat AXL sareng RET. Éta kauninga sareng dikembangkeun ku Exelixis Inc.

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Bubuk Cabozantinib
CAS Jumlah 849217-68-1
Formula molekular C28H24FN3O5
Massa molar 501.514
sinonim XL184, BMS907351;

Cabometyx;

Cometriq;

Cabozanix.

katingalian kristalin bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Simpen dina suhu kamar sareng jauh tina panas teuing sareng beueus.

 

Bubuk Cabozantinibgambaran

Bubuk Cabozantinib, dijual dina nami mérek Cometriq sareng Cabometyx, mangrupikeun pangobatan anu dianggo pikeun ngubaran kanker tiroid medullary, karsinoma sél renal, sareng karsinoma hépatél. Mangrupikeun sambetan molekul alit tina tirosin kinases c-Met sareng VEGFR2, sareng ogé ngahambat AXL sareng RET. Éta kauninga sareng dikembangkeun ku Exelixis Inc.

Dina Nopémber 2012, bubuk cabozantinib (Cometriq) dina formulasi kapsul na disatujuan ku Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) AS dina nami Cometriq pikeun ngubaran penderita kanker tiroid medullary. Bentuk kapsul disatujuan di Uni Éropa pikeun tujuan anu sami dina 2014.

Dina April 2016, FDA masihan persetujuan pikeun pamasaran formulasi tablet (Cabometyx) salaku pangobatan kadua pikeun kanker ginjal [8] [9] sareng anu sami disatujuan di Uni Éropa dina Séptémber taun éta. Merk Cometriq sareng Cabometyx gaduh formulasi anu béda sareng henteu tiasa ditukeurkeun.

 

Mékanisme Peta Cabozantinib Aksi

Bubuk Cabozantinib ngahambat reséptor kinases tirosin ieu: MET (reséptor réséptor faktor pertumbuhan hépatosit) sareng VEGFR, RET, reséptor GAS6 (AXL), KIT), sareng tyrosine kinase-3 (FLT3) sapertos Fms.

 

Bubuk Cabozantinib aplikasi

Bubuk Cabozantinib dipaké dina dua bentuk. Bentuk kapsul digunakeun ti saprak 2012 pikeun ngubaran kanker tiroid medullary sareng bentuk tablet dianggo saprak 2016 salaku perlakuan garis kadua karsinoma sél ginjal.

 

Bubuk Cabozantinib Épék Sisi & Perhatosan

Bubuk Cabozantinib teu acan diuji di ibu hamil; éta nyababkeun cilaka pikeun fetus dina rodénsia. Awéwé hamil henteu kedah nginum obat ieu, sareng awéwé henteu kedah janten hamil nalika nyandak éta. Henteu dipikaterang upami bubuk cabozantinib diekskripsikeun dina susu ibu. Obat kedah dianggo kalayan ati-ati di jalma anu ngagaduhan riwayat masalah irama jantung, kalebet interval QT anu lami.

Di Amérika Serikat, formulasi kapsul (Cometriq) mawa kotak hideung peringatan résiko tina liang anu ngabentuk dina burih atanapi peujit ogé formasi fistula (torowongan antara saluran GI sareng kulit). Kotak hideung ogé ngingetkeun résiko perdarahan anu teu terkendali. Perumusan tablet (Cabometyx) ngingetkeun ogé pangaruh ieu.

Labél ogé ngingetkeun résiko tina gumpalan ngabentuk sareng nyababkeun serangan jantung atanapi stroke, tekanan darah tinggi kalebet krisis hipertensi, osteonekrosis tina rahang, diare parah, kulit ngolésatan palem sareng sol, sindrom anu nyeri sirah, lieur, kaleungitan visi , sareng seizure, sareng protéin muncul dina cikiih

Épék ngarugikeun pisan umum (leuwih gede ti 10% jalma) kaasup turun napsu; kalsium low, kalium, fosfat, sareng tingkat magnésium; tingkat bilirubin luhur; raos distort rasa, nyeri sirah, sareng pusing; darah tinggi; raos distorsi dédéngéan, nyeri ceuli sareng nyeri tikoro; diaré, seueul, kabebeng, utah, nyeri lambung sareng burih kesel, sareng peradangan sungut sareng biwir sareng sensasi ngaduruk dina sungut; kulit ngéserkeun palem sareng dampal suku, parobihan warna rambut sareng rambut rontok, baruntus, kulit garing, sareng kulit beureum; nyeri sendi sareng otot kejang; kacapean sareng kalemahan; leungitna beurat, transaminase luhur, tingkat koléstérol langkung luhur, sareng leungitna sél getih beureum sareng bodas.

 

rujukan

[1] "bubuk Cabozantinib Dipaké Nalika Kakandungan". Narkoba.com. 30 Maret 2020. Disalin 23 Séptémber 2020.

[2] "Tablet bubuk Cabometyx- cabozantinib". DailyMed. 21 Juli 2020. Disalin 23 Séptémber 2020.

[3] "Kit bubuk Cometriq- cabozantinib bubuk kapsul bubuk Cometriq- cabozantinib". DailyMed. 11 Pébruari 2020. Disalin 23 Séptémber 2020.

[4] "Cometriq EPAR". Badan Obat Éropa (Ema). Dicandak 23 Séptémber 2020.

[5] "Cabometyx EPAR". Badan Obat Éropa. 17 Séptémber 2018. Dicandak 23 Séptémber 2020.

[6] "FDA nyatujuan Cometriq pikeun ngubaran jenis kanker tiroid anu jarang" (Press release). Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA). 29 Nopémber 2012. Diarsipkeun tina aslina dina 7 Juli 2014.