Mésér bubuk premium CBD & pabrik pabrik légal minyak
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!
CBD parantos kéngingkeun daya tarik anyar-anyar ieu, khususna diantara anu langkung ngora. Kira-kira 20 persén jalma antara umur 18 taun sareng 29 taun nganggo sababaraha bentuk CBD, padahal ngan ukur 8 persén jalma anu umur 65 taun nganggo CBD. Jalma yuswa tengah ogé parantos ngamimitian ngiringan populasi anu langkung ngora sareng sakitar 30 persén kelompok umur ieu nginum konsumsi CBD, naha dina minyak, bubuk, atanapi bentuk semprot.

Seueur pangguna ngaku ngagunakeun produk ieu pikeun kamampuanna pikeun ngaleungitkeun nyeri sareng ngirangan gejala kahariwang sareng gangguan wanda sapertos kacemasan. Pamakéan CBD ogé melonjak saatos status hukum ganja robih, anu henteu sami sareng CBD. Nanging, legalisasi ganja ngabantosan ngaleungitkeun stigma ngeunaan panggunaan sareng panggunaan cannabinoids anu aya dina tutuwuhan éta nyalira.

Naon CBD (Cannabidiol)?

Cannabidiol atanapi CBD mangrupikeun fitokannabinoid anu diturunkeun tina pepelakan ganja sareng mangrupikeun komponén utami tina pepelakan ganja, sareng pepelakan misan na, hemp anu masihan épék anu nyéépkeun kanyeri. Penting pikeun dicatet yén cannabidiol diekstraksi tina pepelakan hemp, anu kagolong kana kategori tutuwuhan ganja tapi sanés anu disebat ganja. Kusabab éta sasari tina pepelakan hemp, éta henteu ngagaduhan sipat psikoaktif hartosna éta henteu tiasa ngajantenkeun jalma 'luhur'.

Tutuwuhan sativa ganja, khususna, pepelakan ganja ngagaduhan kamampuan pikeun ngajantenkeun jalma asa luhur ku akibat tina Delta-9-tetrahydrocannabinol atanapi THC, fitokonabinoid sanés anu diturunkeun tina pepelakan ganja. Ganja ngagaduhan konsentrasi THC langkung luhur tibatan tutuwuhan ganja sanés sapertos hemp naha éta ngagaduhan sipat paling psikoaktif diantara sadaya pepelakan sanés. CBD diturunkeun tina pepelakan hemp anu beunghar ku CBD tapi ngandung sakedik THC, janten pilihan anu sampurna pikeun jalma anu hoyong ngalaman manpaat tutuwuhan ganja sativa tanpa épék psikoaktif.

Balukar tina CBD sareng THC sami dina tiori yén duanana mangaruhan bahan kimia atanapi neurotransmitter anu béda dina uteuk tapi unggal sanyawa cannabinoid mangaruhan bahan kimia anu béda sareng ngagaduhan pangaruh anu béda pikeun aranjeunna, maka ngahasilkeun seueur hasilna.

Cannabidiol mimitina dipanggihan dina 1940 salaku fittocannabinoid non-psikoaktif dina pepelakan ganja tapi henteu dugi ka 2018 Amérika Serikat ngaleungitkeunana, sareng pabrik induk na, hemp, ti Daptar Bahan Dikontrol. Nanging, masih haram pikeun jalma nganggo bubuk cannabidiol, minyak CBD, atanapi produk CBD sanés dina bentuk murnina atanapi formulasi naon waé salaku pangobatan poténsial atanapi bahan dina suplemén diét.

Pangobatan CBD disahkeun ku Administrasi Pangan sareng Narkoba atanapi FDA di Amérika Serikat Amérika pikeun pengobatan épilépsi sareng gangguan kejang. Disarankeun ogé pikeun masalah médis anu sanésna, tetep pikeun kéngingkeun persetujuan ti otoritas kaséhatan nagara sanés sareng nagara sanés sateuacan janten standar perawatan.

Kumaha Cara CBD Dina Awak?

Nyatana, para ahli parantos ngabahas topik "kumaha CBD dianggo dina awak manusa" mangtaun-taun. Sigana mah argumen anu kawilang lumrah parantos dipendakan. Élmuwan yakin yén CBD meta sacara teu langsung kana sistem endocannabinoid pikeun masihan manpaatna. Sateuacan urang ngartos kumaha CBD meta dina awak urang, urang kedah terang heula naon ari sistem endocannabinoid sareng kumaha ayana dina awak urang?

Naon Sistem Endocannabinoid (ECS)?

"Cannabinoid" asalna tina "ganja," sareng "endo" singget pikeun "endogenous," anu hartosna éta dihasilkeun sacara alami dina jero awak anjeun. Janten "endocannabinoid" hartosna artos sapertos ganja anu sacara alami kajantenan di jero diri urang.

ECS sorangan diwangun ku tilu bagian:
① Endocannabinoids
② Reséptor (CB1, CB2) dina sistim saraf sareng sakitar awak anjeun anu endocannabinoids sareng kannabinoid ngariung. (reséptor CB1 aya di saluruh awak, khususna dina uteuk. Aranjeunna koordinasi gerakan, nyeri, émosi, wanda, mikir, napsu, kenangan, sareng fungsi sanésna . Reséptor CB2 langkung umum dina sistim imun. Aranjeunna mangaruhan peradangan sareng nyeri)
③ Énzim anu ngabantosan ngarecah endocannabinoids sareng cannabinoids

Henteu ngan ukur ECS bagian alami awak urang, tapi éta ogé bagian anu penting. Sistem endokannabinoid (ECS) maénkeun peran anu narik pisan sareng rupa-rupa dina awak. Paling dasarna, sistem endocannabinoid mangrupikeun jaringan reséptor cannabinoid anu ageung sumebar dina awak. Sistem endocannabinoid manusa ngaleupaskeun cannabinoids anu berinteraksi sareng reséptor anu aya dina ampir sadaya jaringan dina awak urang. Anjeun ogé tiasa nyandak fit-kannabinoid (CBD) salian sanyawa anu ngahasilkeun awak anjeun pikeun ngabantosan sistem ieu. Peran sistem endocannabinoid nyaéta pikeun ngimbangan kasaimbangan jaringan urang, kalebet jantung, pencernaan, éndokrin, imun, saraf, sareng sistem réproduktif. Pondokna, éta jalan pikeun ngajaga anjeun nétral. Nétral hartosna hal anu béda dina daérah anu béda-béda dina awak anjeun, anu panginten mangrupikeun hal anu paling saé ngeunaan sanyawa - éta tiasa gaduh pangaruh anu béda dina reséptor anu béda dina awak anjeun.

CBD, kontrasna, henteu psikoaktif, éta moal ngadalikeun anjeun sareng ngajantenkeun anjeun kecanduan saatos anjeun nganggo produk CBD atanapi CBD. CBD henteu ngarobih kaayaan pikiran hiji jalma nalika aranjeunna nganggo. Nanging, éta tiasa ngahasilkeun parobihan anu penting dina awak, sareng éta nunjukkeun sababaraha kauntungan médis anu penting.



Élmuwan sakali percaya yén CBD napel kana reséptor CB2, tapi studi anyar nunjukkeun yén CBD henteu nempel langsung kana reséptor boh. Sabalikna, éta yakin yén CBD mangaruhan sistem endocannabinoid sacara teu langsung. Pangaruh henteu langsung CBD Kana Sistem Endocannabinoid Nalika aya anu nyandak CBD, sanyawa lebet kana sistem anjeun sareng sistem endocannabinoid (ECS). Kusabab cannabidiol parantos kapendak teu gaduh tatali pengikatan khusus, ilmuwan yakin yén kauntungan terapi CBD didamel via tindakan henteu langsung.

CBD ngahambat asam lemak amida hidrolol (FAAH), anu ngarecah anandamide sareng ngaruksak. CBD ngaleuleuskeun FAAH, anu ngakibatkeun konsentrasi anandamide anu ningkat. Anandamide dianggap "molekul kabagjaan" sareng ngagaduhan peran penting dina generasi pelesir sareng motivasi. Konsentrasi kanaékan anandamide tiasa pangaruh positif dina sistem endocannabinoid.

CBD ogé mangaruhan protéin beungkeutan asam lemak (FABP). Protéin FABP ngariung kana anandamide sareng ngangkut énzim di luar sinaps janten rusak sareng dimetabolisme ku FAAH. CBD mangaruhan prosés transportasi FABP sahingga kirang anandamide dimetabolismena, deui ngahasilkeun konsentrasi anandamide anu langkung luhur.

Tungtungna, CBD ngabeungkeut dirina kana reséptor G-protéin katelah TRPV-1. Reséptor TRVP-1 aub dina ngatur nyeri, suhu awak, sareng peradangan. Ngalangkungan ieu ilmuwan yakin yén CBD ngabantosan peradangan sareng nyeri nyeri.

Dina hiji kecap, Sistem endocannabinoid ngabantosan ngajaga awak dina homeostasis. Nalika dicerna, Cannabidiol tiasa ngabantosan kamampuan awak urang pikeun fungsina langkung lancar. CBD berinteraksi sareng reséptor kannabinoid, dopamin, opioid sareng serotonin dina awak urang, teras ngaoptimalkeun seueur fungsi awak urang.

Mangpaat Kaséhatan tina CBD

Kinérja sareng popularitas CBD tiasa disababkeun ku manpaat anu béda-béda dina awak manusa, anu seuseueurna henteu ngan ukur ditalungtik sacara tuntas tapi salaku hasil tina éta panilitian, didukung ku bukti ilmiah. Sateuacan legalisasi sareng panggunaan sanyawa sacara lega, sababaraha jinis panilitian dilakukeun henteu ngan ukur pikeun diajar panggunaan poténsi sareng manpaat CBD tapi ogé nganalisis sareng nganalisis kasalametan sareng kamungkinan karacunan sanyawa.

Seueur manpaat CBD disebatkeun di handap ieu, sareng sababaraha studi anu ngabuktikeun manpaat éta.

♦ Manajemén Nyeri sareng Nyeri

Kaseueuran jalma resep ngagunakeun CBD pikeun kauntungan ieu khusus. Aya catetan ganja anu dianggo salaku ubar nyeri, dugi ka 2900 SM. Tutuwuhan ganja tiasa bertindak salaku panawar nyeri sareng ngagentos sababaraha jinis nyeri akibat tina tindakanana kana reséptor kannabinoid dina awak.

Awak manusa ngagaduhan sistem endocannabinoid atanapi ECS dina tempatna pikeun ngabantosan sababaraha fungsi konci sapertos bobo, napsu, sareng réspon imun. ECS tanggel waler pikeun ngaleupaskeun cannabinoids endogenous anu nimpah kana reséptor cannabinoid sareng ngirangan nyeri, ningkatkeun réspon imun, ngarangsang lapar sareng siklus bobo. CBD sareng THC duanana mangrupakeun cannabinoid anu nalika dicandak boh oral atanapi topikal, berinteraksi sareng ngabeungkeut reséptor cannabinoid. Kusabab cannabinoids eksogen ieu mirip sareng cannabinoids endogen, maka éta tiasa ngahasilkeun hasil anu sami sareng anu endogén, sanaon hasilna tiasa langkung ageung.

Dina 2018, panaliti ngalakukeun meta-analysis tina sadaya pustaka anu diterbitkeun dugi ka 2017 ngeunaan manpaat panggunaan cannabidiol di penderita nyeri neuropatik akibat tina panyakit ganas. Lima belas tina dalapan belas studi anu kalibet dina meta-analysis ieu mendakan yén kaseueuran pasien anu lega tina nyeri aranjeunna saatos nyandak kombinasi 27mg THC sareng 25 mg CBD.

Sumawona, sadaya panilitian mendakan yén efek samping paling parah tina kombinasi ieu nyaéta seueul, sungut garing, sareng utah. Efek samping ieu henteu aya di unggal pasién sareng anu kapangaruhan henteu ngagaduhan réaksi anu parna. Hal ieu nyababkeun panaliti nyimpulkeun yén panggunaan THC sareng CBD, sedeng tiasa ngubaran nyeri neuropatik sareng ditoleransi kalayan résiko épék pisan.

Aya seueur jinis panilitian anu parantos dilakukeun pikeun ngadukung panggunaan CBD salaku ubar nyeri. Hiji panilitian sapertos kitu fokus kana panggunaan CBD pikeun sipat imunomodulasi sareng anti radang na. Panilitian Italia dilakukeun dina modél sato sareng panaliti dina panilitian ieu nyobian ningkatkeun nyeri peradangan kronis dina beurit anu nganggo CBD lisan. Aranjeunna mendakan yén nalika 20 mg / kg CBD dipasihkeun ka beurit kalayan nyeri radang kronis, beurit nunjukkeun panurunan anu signifikan dina nyeri. Nya kitu, aranjeunna ogé diajar épék CBD ngeunaan nyeri neuropathic dina beurit kalayan tatu saraf sciatic sareng sanaos tiasa ngagentos nyeri, mendakan yén CBD paling nguntungkeun dina kaayaan nyeri kronis.

Seueur jalma anu nginum minyak CBD atanapi nyemprot atanapi pil pikeun nyeri kronis, sareng éta mangrupikeun salah sahiji alesan utami pikeun popularitas CBD sareng ganja. Éta ogé kauntungan ieu, diantara anu sanésna, anu nyababkeun nyebarna CBD sareng ganja anu ngarah kana legalisasi duanana sanyawa sareng ngaleungitkeun CBD tina Daptar Bahan Dikendali.

♦ Perawatan Epilepsi sareng Gangguan Seizure anu sanés

Kejang seuseueurna pakait sareng epilepsi tapi sababaraha gangguan sanés tiasa ngahasilkeun kejang sapertos Dravet Syndrome, Tuberous Sclerosis Syndrome, sareng sajabina. Bentuk murni produk CBD parantos dihipotesiskeun ngagaduhan épék anti épilépsi atanapi anti kejang tapi nembé waé aya bukti ilmiah konkrit anu ngadukung hipotesa ieu.

Mimitina, aya sababaraha kontroversi ngeunaan panggunaan CBD khususna dina pengobatan épilépsi sareng gangguan serangan sanésna. Ieu kalolobaanana sabab sanaos CBD mangrupikeun antikonvulsan, dina kaayaan anu akut anu tangtu, éta tiasa meta salaku panyabab. Nanging, saatos uji coba klinis anu dua kali béda, dilakukeun, éta kauninga yén éta sanés masalahna. CBD sareng THC kaduana tiasa seueur antikonvulsan di alam.

Salaku hasil tina sababaraha studi, kapendak yén bubuk CBD murni sareng minyak hemp CBD, diantara produk CBD anu sanés, kanareanage sareng ngubaran kejang anu disababkeun ku epilepsy, Sindrom Dravet, Sindrom Tuberous Sclerosis, sareng Sindrom Lennox-Gastaut. Saatos pamanggihan ieu, GW Farmasi ngembangkeun obat anu ngandung konséntrasi murni CBD anu dingaranan Epidiolex anu bahkan parantos nampi persetujuan FDA pikeun dijantenkeun ubar anti kejang.

Nanging, perlu diémutan yén masih kanyahoan upami produk CBD mésér ti pabrik isolasi CBD anu béda anu épéktip sapertos Epidiolex dina ngatur gejala gangguan rebutan ieu. Ieu hususna kusabab henteu sadayana pabrik bubuk CBD sareng pemasok bubuk CBD nyayogikeun bubuk, produk CBD anu murni, tapi produk najadi kacemar anu henteu konsentrat, sareng ku éta, henteu épéktip. Penting pisan pikeun mésér waé ti vendor anu diverifikasi anu ngajual produk CBD murni anu kualitas luhur.

Panaliti ayeuna nyobian ngaevaluasi panggunaan CBD sareng THC sasarengan atanapi panggunaan CBD nyalira dina ngatur sareng ngarawat kejang tahan perlakuan, sabab éta ngancam ancaman ageung pikeun kahirupan pasién sareng sering tanggel waler pikeun kualitas kahirupan anu turun nyata.


♦ Ngurangan Kahariwang sareng Déprési

Pamakéan cannabidiol parantos kabuktosan ngagaduhan épék antisolitik sareng anti déprési dina sababaraha modél sato. Dina panilitian Brasil anu dilakukeun dina beurit, kauninga yén CBD ngagaduhan épék anu sami sareng imipramine, anti anti déprési anu dipikanyaho dina hippocampus beurit anu depresi. Panilitian dilakukeun pikeun meunteun épék cannabidiol dina déprési sareng meunteun persis kumaha CBD tiasa ngahasilkeun hasil éta.

Éta kauninga ku panaliti yén CBD nimpa reséptor serotonin, khusus reséptor 5HT-1A pikeun ngahasilkeun épék anti déprési sacara umum. Éta ogé mendakan yén, pikeun CBD janten épéktip, perlu aktivasina BDNF atanapi faktor neurotropik turunan Brain perlu.

Nanging, panilitian ieu fokus kana épék CBD kana modél sato sareng hasil anu sami henteu perlu dihasilkeun pikeun manusa ogé. Ieu sababna panilitian dilakukeun kana 57 lalaki anu déwasa, séhat pikeun ngavaluasi upami CBD ngagaduhan anu cemas sareng anti déprési pikeun manusa ogé. Dina uji klinis buta dua kali, uji klinis acak ieu, panggunaan CBD ditaksir ngalawan plasebo pikeun meunteun épék sareng mendakan yén pangaruh CBD dina sato ogé ditiru ku manusa. Ieu ngandung harti yén panggunaan CBD berpotensi ngirangan kahariwang sareng déprési dina manusa.

Minyak sareng bubuk Cannabidiol ogé dipercaya ngagaduhan peran ageung dina pengobatan sareng manajemén karesahan murangkalih sareng gangguan PTSD, sakumaha anu disarankeun ku laporan kasus anu diterbitkeun ku dokter di Universitas Colorado.

♦ Ngatur Gejala Anu Patalina sareng Kanker

Pangobatan kanker sareng kanker sering ngahasilkeun gejala anu henteu spésifik sapertos seueul, utah, sareng nyeri. Gejala ieu sesah dikokolakeun khususna sabab baralik sareng unggal babak pangobatan kanker. Nanging, panilitian anyar nunjukkeun yén gejala anu patali sareng kanker sapertos anu didadarkeun di luhur tiasa dikokolakeun ku CBD atanapi campuran CBD sareng THC.

Hiji panilitian anu dilakukeun di Karajaan Inggris ngeunaan 177 pasién dilakukeun pikeun ngaévaluasi kasalametan sareng khasiat kombinasi CBD sareng THC salaku analgesik nonopioid di pasién anu kaserang nyeri anu patali sareng kanker. Hasil primér ulikan nunjukkeun épék ngajangjikeun sabab kaseueuran pasien anu nyandak campuran CBD sareng THC ngalaporkeun panurunan anu signifikan dina nyeri, ampir dua kali langkung seueur tibatan kelompok plasebo. Ieu nunjukkeun hasiat duanana cannabinoids dina ngarawat sareng ngatur nyeri dina penderita kanker.

Sumawona, panaliti dina ulikan anu sami ditangtukeun pikeun milari kasabaran pangobatan anyar poténsial ieu dina pasién kanker sabab kaseueuran pangobatan kanker gaduh sababaraha efek samping anu pakait sareng aranjeunna. Éta kauninga yén CBD sareng THC ditoleransi kalayan leres ku pasién sareng kombinasiana bieu ngahasilkeun épék ngarugikeun anu disebatkeun.

Kémoterapi mangrupikeun pangobatan anu paling umum pikeun ampir sadaya jenis kanker tapi henteu kasabaran ku awak manusa sareng tiasa nambihan kualitas kaséhatan. Salah sahiji efek samping utama anu aya ampir di sadaya pasién anu ngalaman kémoterapi nyaéta lieur sareng utah kémoterapi atanapi CINV. Sanaos sababaraha pangobatan antiemétik aya, sababaraha diantarana khusus pikeun CINV, éta henteu salawasna épéktip. Nanging, panilitian anu dilakukeun di Barcelona mendakan yén konsumsi CBD tiasa ngabantosan pasien anu kaserang CINV kalayan khasiat anu langkung luhur tibatan pangobatan antiemétik anu dirancang khusus pikeun CINV.

♦ Pasipatan Neuroprotective

CBD ngagaduhan sababaraha manpaat ngalawan gangguan neuropsychiatric dimana éta nargétkeun reséptor neurotransmitter anu sanés sareng reséptor cannabinoid pikeun ngahasilkeun épék positip ieu. Ubar CBD, Epidiolex ogé disatujuan ku FDA sareng otoritas kaséhatan di dunya pikeun pengobatan kejang salaku akibat tina Epilepsy sareng gangguan kejang anu sanés.

Dibikeun kauntungan ieu, sababaraha jinis panilitian parantos dilakukeun pikeun diajar pangaruh CBD kana gangguan neurologis anu sanés, sapertos Alzheimer sareng Multiple Sclerosis.

Hiji studi anu dilakukeun di Jérman nalungtik épék Sativex, semprot CBD oro-mucosal dina spasticity otot anu katingali dina pasién anu ngagaduhan sababaraha sclerosis. Pasién ieu kaserang spasme otot anu tahan perlakuan sareng semprot CBD, dina pasien ieu, dianggo salaku terapi tambahan pikeun pangobatan anu aya.

Éta kauninga yén sababaraha pasién sclerosis ditolerir Sativex sareng teu ngagaduhan réaksi ngarugikeun akibat tina konsumsi Sativex. Sumawona, pangguna Sativex ngalaporkeun panurunan anu signifikan dina kejang otot sareng nyeri, anu nyababkeun panaliti nyarankeun panggunaan minyak CBD, bubuk, sareng semprot pikeun pasién anu kaserang kedutan otot sareng kejang salaku hasil tina MS.

Panilitian anu sanés anu dilakukeun pikeun diajar épék CBD kana penderita Alzheimers ogé parantos nunjukkeun hasil anu ngajangjikeun, janten ngabuktikeun yén CBD ngagaduhan sipat neuroprotective. Ayeuna, panyakit Alzheimer mangrupikeun kalainan neurodegenerative anu henteu tiasa dirawat anu sakali aya, henteu tiasa kalem dina kamajuan atanapi dibalikkeun pisan. Nanging, épék in vitro tina CBD dina sél otak nunjukkeun gambar anyar sareng masihan harepan pikeun penderita kaserang Alzheimer.

Ngembangkeun téori ieu anu kabentuk dina épék in vitro tina CBD, panilitian parantos dilakukeun dina modél sato pikeun ningali naha Alzheimer tiasa dibalikkeun kalayan perlakuan agrésip sareng CBD. Beurit kalayan cacad kognitif sareng gliosis, bentuk formasi tapak tatu dina uteuk, salaku hasil tina Alzheimer dibéré CBD salaku bagian tina ieu pangajaran. Éta kauninga yén CBD ngirangan pembentukan parut dina uteuk sareng nyababkeun neurogenesis atanapi ngembangkeun sél otak énggal pikeun merangan kaleungitan sél kusabab gliosis réaktif. Sumawonna, CBD kapendak ngabalikkeun kakurangan kognitif anu katingali dina modél beurit, janten masihan harepan yén Alzheimer tiasa dibalikkeun sareng tiasa diubaran, kapayunna.

Penting pikeun dicatet yén seuseueurna hasil ieu dihasilkeun dina modél sato sareng hasilna ieu kedah ditiru dina uji klinis sareng mata pelajaran manusa sateuacan panggunaan CBD tiasa janten standar perawatan.

♦ Manajemén Jarawat sareng Perawatan

CBD parantos kéngingkeun daya tarik kusabab sipat analgesik, anxiolytic, sareng anti radang. Éta sipat anti radang tina cannabinoid ieu anu nyababkeun panggunaanna salaku pangobatan anti jarawat. Jarawat dipercaya mangrupikeun hasil peradangan, baktéri, sareng kaleuwihan produksi sebum. Dina panilitian anu dilakukeun pikeun ngaevaluasi sipat ieu minyak CBD, mendakan yén CBD nyegah peradangan sahingga ngembangkeun kistik, jarawat radang ku ngahambat sékrési sitokin radang pro-jarawat dina kulit. Sumawona, panilitian ieu mendakan yén CBD tiasa ngarobih tingkat sebum dina kulit ku nargétkeun produksi sareng ngirangannana, sacara langsung.

CBD ayeuna dianggo dina sababaraha produk perawatan kulit sareng agén topikal anu diémbarkeun salaku produk anti jarawat. Nanging, penting pikeun milari produk anu ngandung sababaraha jinis téknologi pikeun ngabantosan produk éta nyerep dina kulit manusa. Ieu pikeun mastikeun yén éta nembus kulit sareng ngirangan peradangan tina jero.

♦ Pasipatan Antipsikotik

CBD seueur dianggo pikeun kamampuanna pikeun ngatur gangguan neuropsychiatric, naha sababna sababaraha jinis panilitian dilakukeun kana épék antipsychotic CBD séjén. Sareng kaseueuran studi éta parantos nunjukkeun réspon anu positip.

Pamakéan ganja dipercaya ayeuna ngahasilkeun pamekaran skizofrenia, gangguan neurologis kronis kalayan gejala sapertos psikosis. Panilitian anyar parantos hipotésis yén panggunaan CBD tiasa nguntungkeun dina ngatur sareng ngabantosan psikosis anu ditingali ku skizofrenia, anu berkembang salaku hasil tina panggunaan ganja, sareng anu ngembangkeun salaku akibat tina pangaruh genetik, tanpa katerlibatan ganja. Éta ogé tiasa ngabalikkeun psikosis anu sakapeung ditingali kalayan administrasi akut tina THC.

Hasil ieu ngabuktikeun yén CBD ngagaduhan sipat antipsikotik anu kedah diteruskeun deui sabab kauntungan ieu tiasa janten nilai anu hébat dina ubar.

♦ Perawatan sareng Manajemén Kelainan Nyiksa Bahan

Gangguan adiktif dikembangkeun salaku akibat tina tindakan narkoba kana sirkuit neuron, ngajantenkeun jalma resep sareng gumantung kana ubar ieu. Dina tinjauan pustaka anu dilakukeun ku panaliti pikeun ngaevaluasi panggunaan CBD salaku pangobatan poténsial gangguan adiktif, éta mendakan yén CBD tiasa tiasa berinteraksi sareng sirkuit neuron ieu sareng ngahambat aranjeunna, hasilna turunna kahoyong sareng katergantungan dina produk ieu.

Tinjauan pustaka kaasup 14 studi, 9 diantarana dilakukeun dina modél sato, khusus beurit. CBD kapendak nguntungkeun pisan ngalawan opioid, kokain, psikostimulan, roko, sareng kecanduan ganja. Nanging, éta mangrupikeun hasil awal sareng hasilna salajengna teu acan tiasa dipedalkeun sateuacan hasilna tiasa ditampi sacara lega.

♦ Pencegahan diabetes

Diabetes mangrupikeun masalah ageung anu mangaruhan sabagéan ageung tina populasi dunya. Panilitian anyar anu dilakukeun dina modél sato mendakan yén panggunaan CBD dina beurit anu henteu obese tiasa sacara signifikan ngirangan kajadian diabetes. Dina panilitian ieu, antara grup panganteur sareng kelompok plasebo, aya panurunan anu signifikan dina kajadian diabetes ti 86 persén dugi ka 30 persén.

Sumawona, panilitian ieu mendakan yén panggunaan CBD tiasa nyababkeun turunna kajadian diabetes akibat tina sipat anti radang sareng épék imunomodulasi tina cannabinoid. Pamakéan CBD dina modeu sato ieu ogé nyababkeun nyangsang inisiasi insulitis anu ngarusak, salah sahiji mékanisme konci anu tanggung jawab réduksi insulin dina diabetes.

Aplikasi CBD

CBD mangrupikeun sanyawa anu sayogi anu aya ogé anu sayogi dina bentuk anu béda pikeun ngajantenkeun prosés aplikasi langkung gampang pikeun pangguna. Cara anu paling umum pikeun nerapkeun atanapi nganggo CBD kalebet, tapi henteu diwatesan ku:

→ Krim Topikal CBD

Agén topikal ieu ngandung CBD sareng dianggo pikeun ngatur nyeri, peradangan, pembengkakan, iritasi kulit, sareng bahkan jarawat. Krim topikal CBD kedah dianggo salaku produk perawatan kulit anu sanés sareng dilarapkeun dina bagian kulit anu peryogi diperlakukeun.

Nalika mésér topikal CBD sareng krim, penting mésér produk anu ngagaduhan sababaraha jinis nanotéhnologi atanapi micellization anu ngamungkinkeun bahan-bahan agén topikal, sapertos CBD, diserep ku kulit sareng ngubaran ti jero. Tanpa mékanisme nyerep ieu dina tempatna, agén topikal anu ngandung CBD ngan saukur bakal cicing dina permukaan sareng teu ngahasilkeun épék mangpaat naon waé.

→ CBD Vapes

CBD nalika diseuseup ngalangkungan vaping ngamungkinkeun CBD nyerep gancang dina awak, sareng ngahasilkeun kauntungan langkung gancang tibatan bentuk sanésna. Kusabab éta diseuseup kana paru-paru teras ngalir ka saluran getih, CBD dina vape ngaliwat metabolisme mimitina-lulus anu biasana langkung lami sareng nyegah tindakan gancang tina CBD. Éta sanés masalah sareng vapes CBD sareng metode ieu panggunaan CBD khusus terkenal di kalangan populasi anu langkung ngora. Sanaos CBD ngagaduhan tindakan anu gancang nalika dianggo dina bentuk vape, éta ogé ngagaduhan métabolisme anu gancang sareng ngan ukur dina aliran getih sakitar 10 menit, artina sakabeh khasiat vapes CBD tahan salami 10 menit.

Nanging, diperhatoskeun yén vapes sanés cara anu séhat nganggo CBD atanapi produk sanés anu sapertos kitu. Vaping dianggap langkung séhat tibatan ngaroko tapi tetep henteu séhat sareng kedah dijauhkeun, utamina kusabab bentuk CBD anu sanés tiasa sayogi sareng tiasa diaksés.

→ Kapsul CBD sareng Tablet

Wangun CBD ieu mangrupikeun bentuk asupan CBD anu paling diatur sareng ngamungkinkeun pangguna ngonsumsi cannabidiol dina dosis anu béda-béda, dumasar kana karesep sareng kabutuhanana. Dosis anu biasa pikeun kapsul CBD sareng tablet nyaéta antara 5 mg sareng 25 mg.

→ Konséntrasi CBD

Konséntrasi CBD, namina nunjukkeun, ngandung bentuk pekat tina CBD. Rata-rata, produk ieu dibarengan ku aplikator sareng mangratus ratus kali langkung pekat tibatan produk sareng bentuk CBD anu sanés. Sadia dina bentuk bubuk, produk ieu kedah dijaga dina sungut sakedap sateuacan ditelan pikeun ngamungkinkeun CBD diserep sacara subling ogé ogé ngaliwatan metabolisme mimitina-lulus saatos ditelan.

→ Minyak sareng Tincure CBD

Minyak sareng tincture CBD ogé ngandung konsentrasi tinggi CBD biasana mimitian ti 100 mg dugi ka 1500 mg. Kusabab ieu ogé dikonsumsi sacara lisan, penting pikeun parios dosisna sareng hindarkeun overdosis sabab tiasa ningkatkeun résiko épék ngarugikeun sareng ngirangan épék mangpaat CBD.

→ Semprot CBD

Bentuk CBD ieu mangrupikeun bentuk aplikasi anu kawilang anyar sareng, upami dibandingkeun sareng bentuk sanésna, ngagaduhan konsentrasi CBD anu paling handap. Eusi CBD anu biasa dina semprotan ieu antara 1 mg dugi 3 mg per semprot.

Pangaruh Samping tina CBD

CBD mangrupikeun produk anu lega populér anu nuju dianggo pisan ku sawawa ngora sareng jalma umur tengah. Sanaos leres yén bubuk cannabidiol gaduh sababaraha kauntungan anu kabuktosan sacara ilmiah pakait sareng éta, penting dicatet yén ku manpaat ieu, aya sababaraha efek samping anu aya hubunganana sareng panggunaan CBD. Efek samping ieu katingali nalika CBD dicandak oral, atanapi ngalangkungan sungut. Henteu cekap panilitian parantos dilakukeun pikeun terang efek samping anu tiasa dikembangkeun kalayan bentuk aplikasi anu béda.

Efek samping umum tina CBD diantarana:
  • Tekanan darah rendah atanapi hipotensi
  • Sungut garing atanapi Xerostomia
  • Lightheadedness
  • Drowsiness

Kaseueuran efek samping ieu henteu parna teuing sareng bakal ngumbar spontan. Produk CBD tiasa dianggo dugi ka 13 minggu teras-terasan, kalayan dosis aman 200mg per dinten, Epidiolex aya hubunganana sareng tatu ati akut upami dicandak dina dosis anu langkung saé kusabab pangobatan disatujuan pikeun dianggo dina dosis anu langkung luhur tibatan 200mg per dinten. , sanaos mangrupikeun komplikasi anu langka.

Kamungkinan Interaksi sareng Pancegahan Husus tina CBD

CBD umumna dianggap ditoleransi kalayan hadé ku kaseueuran kelompok umur déwasa sareng déwasa bahkan sanggup ngahasilkeun kauntungan anu penting dina populasi ieu. Nanging, penting pikeun dicatet yén aya pancegahan khusus anu kedah dilaksanakeun pikeun sababaraha jalma anu panginten resep nyandak CBD. Pancegahan ieu kanggo jalma anu kaserang panyawat ati atanapi panyakit Parkinson. Kaayaan ieu ngarobah épikasi produk CBD sareng perawatan khusus kedah dilaksanakeun ku pasién ieu upami aranjeunna milih nyandak CBD.

Pasén anu ngagaduhan panyakit ati masih tiasa nyandak CBD, tapi aranjeunna diperyogikeun pikeun nyandak dosis CBD anu langkung handap, tibatan manusa rata-rata kusabab ati na henteu tiasa memetabolisme produk dina kapasitas anu biasa. Panilitian nunjukkeun yén tingkat handap CBD henteu mangaruhan atanapi nempatkeun tekanan dina ati anu kasawat, hartosna yén pasién ieu tiasa aman nyandak produk CBD.

Pasén anu kaserang panyakit Parkinson ngagaduhan ciri khas istirahat tremor sareng gerakan otot anu teu leres. Gejala ieu dipercaya bakal digedéan ku panggunaan produk CBD, éta sababna pasién Parkinson diperyogikeun pikeun ulah ngagunakeun salah sahiji produk ieu.

Produk CBD ogé henteu disarankeun pikeun barudak, sanaos henteu écés naon pangaruhna dina kelompok umur ieu. Epidiolex, pangobatan anu dianggo pikeun ngatur sareng ngarawat seizure, sacara rutin diresepkeun ka barudak anu kaserang gangguan panyawat ieu. Numutkeun ka FDA, pangobatanana aman dianggo kanggo murangkalih tapi henteu dipikaterang upami sanésna produk CBD aman atanapi mujarab pikeun barudak. Dugi ka panilitian salajengna dilakukeun, langkung saé nyingkahan méré produk CBD pikeun barudak sajaba ti Epidiolex.

Awéwé hamil sareng awéwé anu nyusuan ogé dipenta pikeun pancegahan sareng nyegah ngagunakeun produk CBD. Nanging, ieu sanés khusus akibat épék CBD, anu masih kanyahoan, tapi kusabab kamungkinan produk ieu kacemar ku racun atanapi zat ngabahayakeun anu tiasa ngabahayakeun awéwé atanapi murangkalih anu nuju tuwuh. Kusabab teu mungkin pikeun sadayana pikeun mastikeun kasalametan produk anu aranjeunna anggo, langkung saé nyegah produk CBD sacara gembleng dina mangsa ieu.

Salain tina pancegahan khusus anu didadarkeun di luhur, henteu aya anu terang ngeunaan kamungkinan interaksi narkoba sareng CBD.

Naon Wangun anu Produk CBD Didamel di AASraw?

AASraw mangrupikeun sumber anu dipercaya pikeun bubuk stéroid, hormon séks, sareng ubar pinter. AASraw ogé mangrupikeun pabrikan sareng pemasok anu ngasingkeun CBD, ngahasilkeun kualitas luhur, aman dianggo, sareng produk CBD anu éfisién. CBD mangrupikeun produk serbaguna anu sayogi dina bentuk anu béda tapi henteu sadayana pabrik ngadamel sareng ngahasilkeun sadaya bentuk CBD anu bénten-bénten. Pabrik CBD tiasa ngadamel macem-macem bentuk produk, sareng henteu sadayana bentuk kanggo tiasa fokus kana kualitas sareng kaamanan produk.

AASraw mangrupikeun pabrik bubuk CBD sareng éta ogé ngahasilkeun Minyak CBD, anu duanana kasohor pisan sareng anu dipénta pisan. Produk anu diproduksi ku AASraw kalebet:

→ Bubuk CBD

CBD Bubuk atanapi konséntrat mangrupikeun bentuk cannabidiol anu seueur didamel sareng dijual sareng kaseueuran jalma anu nyobian mésér bubuk CBD sabab gampang dianggo sareng éfisién dina ngahasilkeun hasil. AASraw ngagaduhan jinis bubuk CBD khusus anu badé dijual, anu didamel di pabrik dimana pedoman kaamanan sareng protokol dituturkeun kalayan leres pisan. Ieu mastikeun kasalametan sareng khasiat produk, anu AASraw, pabrik bubuk CBD sareng pemasok bubuk CBD, ngajamin sareng sombong.

Pabrikan bubuk CBD ogé mastikeun yén produkna henteu terkontaminasi ku racun atanapi zat anu ngabahayakeun nalika prosés manufaktur atanapi bungkus di pabrik CBD. Sumawona, AASraw gaduh kontrol kualitas anu tiasa dilacak di tempat anu jarang aya kajadian kualitas, ngabantuan ngalacak sareng ngémutan sadaya produk anu diproduksi dina angkatan éta.

Bubuk CBD anu didamel ku AASraw disebat salaku bubuk Cai-leyur Cai sareng bodas dugi ka bubuk bodas anu ngandung 10 persén CBD. Produk ieu bébas tina THC sareng 90 persén bubuk anu sanésna mangrupikeun komponén ubar sareng pengikat anu ngabantosan nambihan épék mangpaat CBD sareng ngantepkeun produk tetep babarengan sareng tahan waktos anu langkung lami.

Bubuk CBD anu leyur dina cai sakuduna dicampurkeun sareng cai pikeun ngahasilkeun leyuran cai nalika perlu dicandak. Larutan cai kedah leres-leres dicampur sareng digoyang, anu tiasa ngajantenkeun leyuran na janten foamy. Éta tékstur normal produk sareng kumaha cara nyandakna.

Penting pikeun tetep diémutan yén bubuk CBD kedah disimpen kalayan pantes, jauh tina sinar panonpoé. Sumawona, henteu aya gunana bubuk kedah kontak sareng asam atanapi basa sabab éta tiasa ngaréaksikeun bubuk.

→ Minyak CBD

Minyak CBD, sapertos didadarkeun di luhur, mangrupikeun bentuk kuat CBD sabab ngandung konsentrasi tinggi CBD dibandingkeun sareng bentuk anu sanés. Minyak CBD AASraw sadayana didamel dina Praktek Manufaktur Alus atanapi fasilitas GMP anu disahkeun, ngajantenkeun potency sareng khasiat minyak CBD. Sadaya minyak CBD sareng produk sanés anu didamel ku AASraw didamel kanggo mastikeun yén teu aya rereged dina produkna sareng éta tiasa konséntrasi jéntré.

Aya dua jinis minyak CBD anu didamel ku AASraw, sapertos didadarkeun di handap ieu:

· Minyak atsiri Hemp

Minyak Hemp CBD ngagaduhan popularitas berkat seueur manpaat produk ieu, sapertos didadarkeun di luhur. Minyak khususna langkung terkenal tibatan bentuk produk CBD anu sanés kumargi ngandung konsentrasi CBD anu langkung luhur.

Minyak Hemp ésénsial ku AASraw nyaéta minyak kentel, hideung, sareng konéng anu kentel pisan sareng stabil. Éta kedah disimpen dina suhu kamar sareng jauh tina sinar panonpoé pikeun mastikeun manpaat maksimal sareng umur panjang produk. Produk ieu pabrik AASraw's CBD diuji ku pihak katilu sareng sayogi dina konsentrasi anu bénten-bénten, kalayan CBD atanapi cannabinoids spéktrum kusam.

Produk ieu halal, Kosher, sareng lengkep bébas tina THC tapi pinuh ku non-psikoaktif kannabinoid tina pepelakan hemp.

· Minyak Hemp Emas

Minyak Hemp Emas ku AASraw mangrupikeun pihak anu sanés, minyak cannabinoid kualitas luhur anu beunghar ku cannabinoid spéktrum lengkep. Minyak semi-kentel warna konéng nepi ka coklat-hideung ieu dijual dina bungkusan anu sanés, sareng dimungkinkeun pikeun mésér ieu langsung ti pabrik CBD AASraw khususna upami konsentrasi CBD anu langkung luhur diperyogikeun dina minyak.

Produk éta kalayan rekomendasi khusus ngeunaan panyimpenan sabab panyimpenan anu teu leres tiasa ngajantenkeun produk henteu épisién. Éta ogé penting pikeun terang yén cannabinoids dina produk ieu tiasa janten kristalisasi dumasar kana waktos. Ieu henteu hartosna yén produkna henteu tiasa dianggo deui tapi ngan ukur manaskeun minyak kalayan nempatkeun kana cai mandi haneut bakal ngaleyurkeun kristal, ngamungkinkeun minyak dianggo sapertos sateuacan.

Kumaha Pilih Produsén Katuhu Produk CBD?

Sababaraha pabrik bubuk CBD ngajamin yén produkna ngandung murni, kualitas luhur CBD tapi éta sering jauh tina bebeneran. Penting mésér bubuk CBD ti vendor anu diverifikasi anu nuturkeun tungtunan kaamanan sareng ngagaduhan pos-pos kualitas anu pas pikeun mastikeun kasalametan, khasiat, sareng poténsi produk.

Sumawona, penting pikeun mésér bubuk CBD ti pabrik anu nyayogikeun produk anu henteu ngan ukur diuji ku pabrik bubuk CBD sareng panyadia sorangan tapi ogé ku pihak katilu anu salajengna mastikeun kualitas produk akhir pas sateuacan dikirim ka pasar digunakeun ku konsumén anu béda. Upami produk gagal tés laboratorium pihak katilu ieu, éta kedah ambek ka pabrik anu teras kedah ngaevaluasi naha produk gagal mariksa kualitas sareng kedah ngarengsekeun masalah éta sateuacan ngadamel produk énggal sareng nyayogikeunana.

Utamana nalika mésér borongan CBD atanapi nempatkeun pesenan bubuk bubuk CBD, penting pisan pikeun nalungtik produk sareng pabrikna pikeun nyingkahan masalah sareng produk akhir anu sayogi. Upami manpaat maksimal tina CBD diperyogikeun, panilitian anu sanés pikeun pabrikan kedah dilakukeun pikeun mastikeun yén produk anu dipésér beunghar ku jumlah konséntrasi CBD, sareng CBD nyalira. Produk henteu kedah ngandung THC atanapi cannabinoids sanés anu ngirangan épék CBD atanapi nyegah tina fungsina dina kapasitas pinuh.

rujukan:

[1] Lucas CJ, Galettis P, Schneider J (Nopémber 2018). "Farmakokinetik sareng farmakodinamika tina cannabinoids". British Journal of Farmakologi Klinis. 84 (11): 2477-2482. doi: 10.1111 / bcp.13710. PMC 6177698. PMID 30001569.
[2] Zhang M. "Henteu, CBD Sanés 'Hukum dina Sadaya 50 Nagara'". Forbes. Disalin 27 Nopémber 2018.
[3] Klein C, Karanges E, Spiro A, Wong A, Spencer J, Huynh T, dkk. (Nopémber 2011). "Cannabidiol potentiates Δ9-tetrahydrocannabinol (THC) épék paripolah sareng ngarobih farmakokinetik THC salami pangobatan akut sareng kronis dina beurit rumaja". Psikofarmakologi. 218 (2): 443-57. doi: 10.1007 / s00213-011-2342-0. PMID 21667074. S2CID 6240926.
[4] Adams R, Hunt M, Clark JH (1940). "Struktur cannabidiol, produk anu diisolasi tina sari marihuana tina rami liar Minnesota". Jurnal Amérika Chemical Society. 62 (1): 196-200. doi: 10.1021 / ja01858a058. ISSN 0002-7863.
[5] Gaoni Y, Mechoulam R (1966). "Hashish — VII Isomerisasi cannabidiol kana tetrahydrocannabinols". Tetrahedron. 22 (4): 1481–1488. doi: 10.1016 / S0040-4020 (01) 99446-3
[6] Abernethy A, Schiller L (17 Juli 2019). "FDA Komitmen pikeun Sora, Kawijakan basis Élmu ngeunaan CBD". Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA). Disalin 17 Oktober 2019.
[7] Gunn L, Haigh L (29 Januari 2019). "Watchdog Inggris nganggap CBD mangrupikeun katuangan novél, ngusahakeun ngirangan penjualan di pasar Inggris". Wawasan Gizi, CNS Media BV. Diarsipkeun tina aslina dina 2 Pébruari 2019. Disalin 1 Januari 2019.
[8] Arnold M (30 Juli 2019). "Swédia Ngagabung Italia Dina Jalan Pikeun Nangtoskeun Peraturan Minyak CBD". Jurnal Industri Ganja. Diambil 3 Séptémber 2020.
[9] "Cannabinoids, dipilarian dina katalog dahareun Novel EU (v.1.1)". Komisi Éropa. 1 Januari 2019. Disalin 1 Pébruari 2019.
[10] Todorova S. "Tumuwuh ganja di Bulgaria: Sah tapi tetep stigmatisasi". Léksologi. Diambil 3 Séptémber 2020.
[11] Dinas Pamaréntahan Australia ngeunaan Administrasi Barang Terapi Kaséhatan (24 April 2020). "Konsultasi: Usulan amandemen Standar Racun - Rapat ACMS / ACCS gabungan, Juni 2020". Administrasi Barang Terapeutik (TGA). Disalin 25 Nopémber 2020.
[12] "Surat Perhatosan sareng Hasil Tés pikeun Produk Anu Hubungan Cannabidiol". Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA). 2 Nopémber 2017. Diambil 2 Januari 2018.
[13] Kogan L, Hellyer P, Downing R (2020). "Ekstrak Minyak Hemp pikeun Ngubaran Nyeri Anu Hubungan Osteoarthritis Canine: Studi Pilot". Jurnal Asosiasi Médis Kedokteran Hewan Amérika. 58: 35–45.