Bubuk Gefitinib (184475-35-2) - Pabrikan Pabrik Suplai
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Gefitinib

rating: Kategori:

Bubuk Gefitinib mangrupikeun jenis ubar anu dianggo pikeun ngubaran kanker paru-paru sél sanés alit anu sumebar ka bagian sanés awak sareng teu acan diubaran ku terapi antikanker anu sanés ...

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Bubuk Gefitinib
CAS Jumlah 184475-35-2
Formula molekular C22H24ClFN4O3
rumus Beurat 446.9
sinonim Bubuk Gefitinib (184475-35-2);

ZD1839;

Bubuk Gefitinib Iressa;

N-(3-Chlor-4-fluorophenyl)-7-[methoxy-6-[(3-morpholin-4-yl)propoxyl]-quinazolin-4-yl]amine.

katingalian bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Simpen dina suhu kamar anu dikawasa 20 ° C-25 ° C.

 

Gefitinib Bubuk Pedaran

Bubuk Gefitinib mangrupikeun jenis ubar anu dianggo pikeun ngubaran kanker paru-paru sél sanés alit anu sumebar ka bagian sanés awak sareng teu acan diubaran ku terapi antikanker anu sanés. Hal ieu digunakeun dina pasién anu kanker na ngagaduhan mutasi (parobihan) anu tangtu dina gén anu disebut reséptor faktor pertumbuhan épémermal (EGFR). Éta ogé ditalungtik dina pangobatan jinis kanker sanés. Bubuk Gefitinib meungpeuk protéin tinangtu dilakukeun ku gén EGFR anu dimutasi, anu tiasa ngabantosan sél kanker tina tumuh. Éta ogé tiasa nyegah tumuhna saluran getih anyar anu tumor kedah tumuh. Bubuk Gefitinib mangrupikeun jinis pénsin tirosin kinase sareng jinis agén antiangiogenesis. Disebut ogé Iressa sareng ZD1839.

 

Mékanisme Bubuk Gefitinib Aksi

Terapi sasaran mangrupikeun hasil tina sekitar 100 taun panilitian khusus pikeun paham bédana antara sél kanker sareng sél normal. Dugi ka ayeuna, pangobatan kanker parantos fokus utamina dina ngabunuh sél anu gancang ngabagi kusabab hiji ciri sél kanker nyaéta dibagi gancang. Hanjakalna, sababaraha sél normal urang dibagi gancang ogé, ngabalukarkeun sababaraha épék samping.

Terapi anu dituju nyaéta ngeunaan ngaidéntifikasi fitur-fitur sél kanker anu sanés. Élmuwan milarian béda anu khusus dina sél kanker sareng sél normal. Inpormasi ieu digunakeun pikeun nyiptakeun terapi anu ditujukeun pikeun nyerang sél kanker tanpa ngarusak sél normal, sahingga nyababkeun efek samping anu langkung saeutik. Masing-masing jinis terapi anu ditujukeun dianggo sakedik béda tapi sadayana ngaganggu kamampuan sél kanker tumuh, ngabagi, ngalereskeun sareng / atanapi komunikasi sareng sél anu sanés.

Aya sababaraha jinis terapi anu ditujukeun, didefinisikeun dina tilu kategori anu lega. Sababaraha terapi anu ditujukeun museurkeun kana komponén internal sareng fungsi sél kanker. Terapi anu ditargetkeun nganggo molekul leutik anu tiasa lebet kana sél sareng ngaganggu fungsi sél, nyababkeun aranjeunna maot. Aya sababaraha jinis terapi sasaran anu museur kana bagian jero sél. Terapi sasar anu sanés sasaran reséptor anu aya di luar sél. Terapi anu sasaran reséptor ogé katelah antibodi monoclonal. Inhibitor antiangiogenesis nargétkeun saluran getih anu nyayogikeun oksigén kana sél, antukna nyababkeun sél kalaparan.

Genefitinib mangrupikeun terapi anu ditujukeun anu nargétkeun sareng ngariung kana réséptor faktor pertumbuhan épidermis (EGFR) dina permukaan sél. EGFR aya dina permukaan seueur sél normal sareng kanker. Ku mengikat reséptor ieu genefitinib ngahalangan jalur penting anu ngamajukeun babagian sél. EGFR sering nunjukkeun overexpressed dina sél karsinoma manusa anu tangtu, sapertos sél kanker paru-paru sareng payudara. Overexpression nyababkeun ningkatna aktivasina cascades transduksi sinyal anti apoptotic Ras, teras hasilna ningkat salamet sél kanker sareng proliferasi sél anu teu terkendali. Bubuk Gefitinib mangrupikeun sambetan pamilih munggaran tina EGFR tirosin kinase anu ogé disebut Her1 atanapi ErbB-1. Ku ngahambat EGFR tirosin kinase, cascades signalling hilir ogé dihambat, hasilna dipeungpeuk proliferasi sél ganas.

Panalungtikan terus ngaidentipikasi nu kangker bisa jadi pangalusna diperlakukeun kalayan therapies sasaran sarta pikeun ngaidentipikasi target tambahan pikeun jenis langkung kanker.

Catetan:  Kami ngadorong anjeun pikeun ngobrol sareng ahli kaséhatan anjeun ngeunaan kaayaan médis sareng perawatan anjeun. Inpormasi anu aya dina halaman wéb ieu dimaksudkeun pikeun ngabantosan sareng pendidikan, tapi sanés gaganti nasihat médis.

 

Aplikasi Bubuk Gefitinib

Bubuk Gefitinib dipaké pikeun ngubaran sababaraha jalma anu ngagaduhan kanker paru-paru sél alit (NSCLC).

Ubar ngan ukur dianggo pikeun kasus NSCLC anu ngagaduhan parobihan anu disebut mutasi EGFR dina permukaan sélna. Mutasi EGFR sigana bakal kajadian di NSCLC di:

♦ awéwé

♦ jalma anu henteu kantos ngaroko

♦ jalma anu ngagaduhan adénokarsinoma (jinis NSCLC khusus)

♦ jalma katurunan Asia

Aya tés pikeun mariksa tingkat EGFR. Tés ieu bakal ngabantosan anjeun sareng dokter anjeun mutuskeun naha anjeun dipikaresep nguntungkeun tina pangobatan kalayan bubuk gefitinib. Tés ieu tiasa dilakukeun dina waktos anu sami sareng diagnosis atanapi tiasa dilakukeun nganggo conto sél kanker ti biopsi atanapi operasi sateuacana.

 

Pangaruh Sisi Bubuk Gefitinib & Peringatan

Kami henteu ngadaptarkeun sadaya efek samping. Kacida teu dipikaresep anjeun bakal ngagaduhan sadayana épék sampingan ieu, tapi anjeun panginten tiasa gaduh sawatara di antarana dina waktos anu sami.

Sakumaha sering sareng kumaha parna efek sampingna tiasa bénten-bénten ti jalma ka jalma. Éta ogé gumantung kana naon anu anjeun alami. Salaku conto, efek samping anjeun tiasa langkung parah upami anjeun ogé ngagaduhan ubar atanapi radioterapi sanés.

 

efek samping umum

▪ Parobihan kulit

▪ Birit

▪ Ngaraos atanapi keur gering

▪ Nyeri sungut sareng borok

▪ Kaleungitan napsu

▪ Parobihan ati

▪ Kurangna tanaga sareng kakuatan

 

Efek samping kadang-kadang

Masing-masing épék ieu kajantenan langkung ti 1 ti 100 urang (1%). Anjeun panginten ngagaduhan salah sahiji atanapi langkung. Éta kalebet:

▪ Langkung résiko perdarahan sapertos irung ngaluarkeun getih atanapi getih dina cikiih

▪ Kuku garing, rapuh atanapi leupas nalika diubaran

▪ Peradangan kandung kemih nyababkeun nyeri nalika ngalirkeun cikiih sareng kedah sering ngalirén cikiih

▪ Masalah ginjal anu henteu biasana nyababkeun gejala

▪ Suhu tinggi - muriang

▪ Masalah panon sapertos beureum, peurih, panon garing nyeri atanapi visi kabur

▪ Nyeri, kongkolak panon beureum atanapi bulu mata anu lebet

▪ Ngaleueut rambut anjeun

▪ Masalah paru-paru

▪ Henteu cekap cai dina awak anjeun (déhidrasi) disababkeun ku diare, gering atanapi kaleungitan napsu

▪ Réaksi alérgi anu nyababkeun peurih, baruntus atanapi ngabareuhan ka dokter anjeun upami ieu kajantenan

 

efek samping langka

Masing-masing épék ieu kajantenan kirang ti 1 ti 100 urang (1%). Anjeun panginten ngagaduhan salah sahiji atanapi langkung. Éta kalebet:

▪ Peradangan tina pankréas

▪ liang dina burih atanapi usus

▪ Peradangan ati

▪ Masalah panon

 

rujukan

[1] Sordella R, Bell DW, Haber DA, Settleman J: Gefitinib-sensitizing EGFR mutasi dina kanker paru ngaktipkeun jalur anti-apoptotic. Élmu. 2004 Aug 20; 305 (5687): 1163-7. Epub 2004 Jul 29.

[2] Moasser MM, Basso A, Averbuch SD, Rosen N: The tirosin kinase inhibitor ZD1839 ("Iressa") ngahambat sinyal anu disetir ku HER2 sareng neken tumuhna sél tumor HER2 anu overexpressing. Kanker Res. 2001 Okt 1; 61 (19): 7184-8.

[3] Chen X, Ji ZL, Chen YZ: TTD: Databés Sasaran Terapeutik. Asam Nuklir Res. 2002 Jan 1; 30 (1): 412-5.

[4] Nicholson RI, Hutcheson IR, Harper ME, Knowlden JM, Barrow D, McClelland RA, Jones HE, Wakeling AE, Gee JM: Modulasi reséptor faktor pertumbuhan épidermis dina kanker payudara réséptor réseptor éndokrin. Kanker Relok Endok. 2001 Sep; 8 (3): 175-82.

[5] Suzumura T, Kimura T, Kudoh S, Umekawa K, Nagata M, Matsuura K, Tanaka H, ​​Mitsuoka S, Yoshimura N, Kira Y, Nakai T, Hirata K: Reduced CYP2D6 function is associate with gefitinib-induced ruash in penderita kanker paru-paru sél leutik. Kanker BMC. 2012 Désémber 4; 12: 568. doi: 10.1186 / 1471-2407-12-568.

[6] Shi Z, Parmar S, Peng XX, Shen T, Robey RW, Bates SE, Fu LW, Shao Y, Chen YM, Zang F, Chen ZS: Faktor pertumbuhan epidermal tirosin kinase inhibitor AG1478 sareng erlotinib ngabalikkeun ABCG2-dimédiasi résistansi ubar. Oncol Rep. 2009 Pc; 21 (2): 483-9.

[7] Hiji Y, Ongkeko WM: ABCG2: konci pikeun chemoresistis dina sél sirung kanker? Ahli Opin Obat Metab Toxicol. 2009 Des; 5 (12): 1529-42. doi: 10.1517 / 17425250903228834.

[8] Rossi S, éditor. Buku Panduan Obat Australia 2004. Adelaide: Buku Obat Australia; 2004.