Bubuk Ibrutinib (936563-96-1) - Pabrikan Pabrik Suplai
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Ibrutinib

rating: Kategori:

Bubuk Ibrutinib meungpeuk protéin anu disebut Bruton's tirosine kinase (BTK), anu tiasa ngabantosan sél kanker tina tumuh. Mangrupikeun salah sahiji jinis panghambat tirosin kinase. Disebut ogé Imbruvica.

Panjelasan Produk

Ciri Dasar

Ngaran Produk Bubuk Ibrutinib
CAS Jumlah 936563-96-1
Formula molekular C25H24N6O2
rumus Beurat 440.5
sinonim Bubuk IBRUTINIB (PCI-32765);

(R)-1-(3-(4-Amino-3-(4-phenoxyphenyl)-1H-pyrazolo-[3,4-d]pyrimidin-1-yl)piperidin-1-yl)prop-2-;PCI-32765 (Ibrutinib powder);

1[(3R)-3-[4-amino-3-(4-phenoxyphenyl)-1Hpyrazolo [3,4-d]pyrimidin-1-yl]-1-piperidinyl]-2-propen-1-one).

katingalian Bodas dugi ka bubuk bodas
Gudang jeung nanganan Simpen dina wadah aslina anu dilabélan dina suhu kamar sareng di tempat anu garing.

 

Pedaran Bubuk Ibrutinib

Bubuk Ibrutinib mangrupikeun jinis ubar anu dianggo nyalira atanapi sareng ubar sanésna pikeun ngubaran déwasa kalayan leukemia limfositik kronis, limfoma limfositik alit, atanapi macroglobulinemia Waldenstrom (jinis limfoma non-Hodgkin). Ogé dianggo nyalira pikeun ngubaran déwasa nganggo limfoma sél mantel atanapi limfoma zona marginal anu parantos nampi sahenteuna hiji perlakuan anu sanés. Éta ogé ditalungtik dina pangobatan jinis kanker sanés. Bubuk Ibrutinib meungpeuk protéin anu disebut Bruton's tirosine kinase (BTK), anu tiasa ngabantosan sél kanker tina tumuh. Mangrupikeun salah sahiji jinis panghambat tirosin kinase. Disebut ogé Imbruvica.

 

Mékanisme Aksi Bubuk Ibrutinib

Bubuk Ibrutinib mangrupikeun sambetan anu kuat sareng teu tiasa dibalikkeun tina tirosin kinase Bruton (BTK), komponén anu teu kapisah tina reséptor sél B (BCR) sareng jalur reséptor sitokin. Aktipitas konstitutip tina sinyal reséptor sél B penting pikeun salamet sél B anu ganas; Hasil sambetan BTK ngahasilkeun turunna sél B anu parah sareng salamet.

 

Aplikasi Bubuk Ibrutinib

Bubuk Ibrutinib disatujuan di Éropa pikeun ngubaran tilu jinis limfoma.

 

♦ Limfoma sél mantel

Pikeun jalma anu limfoma na kambuh (datang deui) atanapi henteu némbalan kana pangubaran (limfoma réfrakter). Bubuk Ibrutinib dipasihkeun nyalira.

 

♦ Leukemia limfositik kronis (CLL)

Pikeun jalma anu henteu acan ngagaduhan pangobatan pikeun CLL-na (perlakuan lini kahiji). Bubuk Ibrutinib tiasa dipasihkeun nyalira atanapi kombinasi sareng rituximab atanapi obinutuzumab (terapi antibodi). Pikeun jalma anu CLL parantos kambuh saatos dirawat. Pikeun jalma anu CLL kambuh, bubuk ibrutinib tiasa dipasihkeun nyalira atanapi nganggo bendamustine (ubar kémoterapi) sareng rituximab.

 

♦ Macroglobulinaemia Waldenström (WM)

Pikeun jalma anu sateuacanna nampi pangobatan sanés pikeun WM. Pikeun jalma anu henteu ngagaduhan kemo-imunoterapi (kémoterapi kalayan terapi antibodi) salaku pangobatan lini kahiji.

Persetujuan Éropa pikeun nganggo bubuk ibrutinib dina CLL sareng limfoma sél mantel dipasihkeun dina bulan Nopémber 2014. Éta teras diperpanjang ka WM dina Méi 2015. Dina 2016, Badan Obat Éropa (Ema) ngalegaan panggunaan bubuk ibrutinib pikeun CLL.

Bubuk Ibrutinib nuju diuji dina uji klinis salajengna dina jalma anu ngagaduhan jenis limfoma ieu. Ieu pikeun ningali naha bubuk ibrutinib tiasa dianggo langkung saé sareng kombinasi sareng perlakuan anu sanés, sapertos kémoterapi atanapi terapi antibodi (contona, rituximab). Éta ogé diuji dina jinis limfoma anu sanés. Anggo basis data anu tiasa dipilarian kami pikeun ningali aya cobaan klinis anu cocog pikeun anjeun di Lymphoma TrialsLink.

 

Épék Sisi Waduk Ibrutinib & Peringatan

Meunang pitulung médis darurat lamun boga tanda hiji réaksi alérgi: hives; engapan hésé; bareuh Anjeun raray, biwir, létah, atawa tikoro.

Eureun nganggo bubuk ibrutinib sareng nyauran dokter anjeun sakaligus upami anjeun gaduh:

▪ tanda inféksi – muriang, ngageter, lemah, nyeri sungut, batuk ku mukus, gangguan napas;

▪ tanda-tanda perdarahan dina jero awak anjeun – pusing, kalemahan, lieur, masalah nyarios, nyeri sirah anu berkepanjangan, tai hideung atanapi getih, cikiih pink atanapi coklat, atanapi batuk getih atanapi utah anu katingalina sapertos kopi;

▪ birit parah atanapi lumangsung;

▪ nyeri dada, keteg jajantung atanapi ngagebeg dina dada anjeun, karaos siga anjeun bakal pingsan;

▪ nyeri sirah parah, visi kabur, ngambek dina beuheung atanapi ceuli;

▪ gampang bruising, perdarahan mahiwal, bintik ungu atanapi beureum handapeun kulit anjeun;

▪ kulit bulak, leungeun sareng suku tiis;

▪ masalah ginjal – sakedik atanapi henteu aya urin, bareuh dina sampéan anjeun atanapi tungkak; atawa

▪ tanda rusakna sél tumor – kabingungan, kalemahan, kram otot, seueul, utah, denyut jantung gancang atanapi laun, turun tina kiih, tingling dina leungeun sareng suku anjeun atanapi sakitar sungut anjeun.

 

efek samping umum bisa ngawengku:

▪ birit, seueul;

▪ muriang, batuk, gangguan napas;

▪ leuleuy atanapi maag dina sungut anjeun;

▪ asa capé;

▪ bruising, baruntus; atawa

▪ nyeri otot, nyeri tulang.

 

Ieu lain nafsirkeun efek samping jeung nu lianna bisa lumangsung. Nelepon dokter anjeun nasihat médis ngeunaan efek samping. Anjeun bisa ngalaporkeun efek samping mun FDA di 1-800-FDA-1088.

 

rujukan

[1] Ahn IE, Jerussi T, Farooqui M, Tian X, Wiestner A, Gea-Banacloche J. Atypical Pneumocystis jirovecii pneumonia di pasién anu teu dirawat sateuacanna sareng CLL dina bubuk agén tunggal ibrutinib. Getih. 2016; 128 (15): 1940-1943. [PubMed 27503501].

[2] Wang ML, Aturan S, Martin P, dkk. Targetkeun BTK kalayan bubuk ibrutinib dina limfoma sél mantel-sél anu kambuh atanapi réaktor. N Engl J Med, 2013; 369 (6): 507-516. [PubMed 23782157].

[3] Byrd JC, Furman RR, Coutre SE, dkk. Sasaran BTK kalayan bubuk ibrutinib dina leukemia limfositik kronis anu kambuh. N Engl J Med. 2013; 369 (1): 32-42. [PubMed 23782158].

[4] Kamel S, Horton L, Ysebaert L, dkk. Bubuk Ibrutinib ngahambat kolédiasi médiasi tapi henteu ADP-dimédiasi agrégasi. Leukemia. 2015; 29 (4): 783-787. [PubMed 25138588].

[5] Marostica E, Sukbuntherng J, Loury D, dkk. Modél Farmakokinetik Populasi bubuk ibrutinib, sambetan Bruton tirosin kinase, di pasién anu gaduh sél B malignancies. Kanker Chemother Pharmacol. 2015; 75 (1): 111-121. [PubMed 25381051].

[6] Salem JE, Manouchehri A, Bretagne M, dkk. Keracunan kardiovaskular pakait sareng bubuk ibrutinib. J Am Coll Cardiol. 2019; 74: 1667-1678. doi: 10.1016 / j.jacc.2019.07.056. [PubMed 31558250].

[7] Imbruvica (bubuk ibrutinib) [resep inpormasi]. Sunnyvale, CA: Farmasi; April 2020 ..

[8] Treon SP, Tripsas CK, Meid K et al. Bubuk Ibrutinib dina macroglobulinemia Waldenström anu diubaran sateuacanna. N Engl J Med. 2015; 372 (15): 1430-1440. [PubMed 25853747].