Obat Disasar Ibrutinib: Naon Anu Anjeun Terang - AASraw
AASraw ngahasilkeun bubuk Cannabidiol (CBD) sareng Minyak Hemp ésénsial dina jumlah ageung!

Ibrutinib

  1. Narkoba Anu Dituju Ibrutinib (CAS: 936563-96-1)
  2. Mékanisme Peta Ibrutinib
  3. Naon Ibrutinib Dipaké Pikeun
  4. Mangpaat / Pangaruh Ibrutinib
  5. Kumaha Kedah Urang Nyandak Ibrutinib
  6. Efek Samping Ibrutinib
  7. Ibrutinib Panyimpenan

Narkoba sasar Ibrutinib(CAS: 936563-96-1)

Seueur pangobatan anu langkung énggal pikeun limfoma mangrupikeun ubar anu ditujukeun. Obat sasar tujuanana pikeun maéhan jinis sél anu parantos ngancik janten kanker atanapi ngeureunkeun sinyal anu ngajantenkeun sél kanker naék atanapi dibagi. Dina limfoma, jinis sél anu janten kanker disebut "limfosit" (jinis sél getih bodas anu merangan inféksi). Aya sababaraha jinis limfosit anu tiasa janten kanker. Ibrutinib nargétkeun limfosit B (sél B) sahingga dianggo pikeun ngubaran limfoma B-sél.

Sél ngirim sareng nampi sinyal kana sél anu sanés. Sababaraha sinyal ieu ngajaga sél hirup sareng ngajantenkeun aranjeunna ngabagi. Aya seueur jalur sinyal sareng sinyal dikirim sapanjang salah sahiji atanapi langkung tina jalur ieu. Ibrutinib mangrupikeun blok sinyal sél anu nargétkeun protéin anu disebat 'Bruton's tirosine kinase' (BTK). BTK mangrupikeun bagian tina jalur anu ngabantosan sél B tetep hirup sareng dibagi. Meungpeung BTK tiasa ngajantenkeun sél B maot atanapi nyegah ngabagi. Perlakuan ieu tiasa ngeureunkeun panyebaran sél B kanker.

 

Ibrutinib Mékanisme Aksi

Ibrutinib (936563-96-1) sanés ubar kémoterapi tapi salah sahiji anu disebat "terapi anu ditujukeun." Terapi sasaran mangrupikeun hasil tina mangtaun-taun panilitian khusus pikeun paham bédana antara sél kanker sareng sél normal. Dugi ka ayeuna, pangobatan kanker parantos fokus utamina dina ngabunuh sél anu ngabagi gancang kusabab hiji ciri sél kanker nyaéta dibagi gancang. Hanjakalna, sababaraha sél normal urang dibagi gancang ogé, ngabalukarkeun sababaraha épék samping.

Terapi sasaran nyaéta ngeunaan identifying fitur sejenna tina sél kanker. Élmuwan néangan Bedana husus dina sél kanker sarta sél normal. Inpo ieu dipake pikeun nyieun hiji terapi sasaran pikeun nyerang sél kanker tanpa ngarusak sél normal, sahingga ngarah kana efek samping pangsaeutikna. Unggal jenis terapi sasaran jalan saeutik saeutik béda tapi kabeh ngaganggu kamampuh sél kanker tumuwuh, ngabagi, perbaikan jeung / atawa komunikasi sareng sél lianna.

Ibrutinib ngahambat fungsi tirosin kinase (BTK) Bruton. BTK mangrupikeun molekul signalling konci tina kompleks signalling reséptor sél B anu berperan penting pikeun salamet sél B anu ganas. Ibrutinib meungpeuk sinyal anu ngarangsang sél B ganas pikeun tumuh sareng ngabagi teu kaendahan. Panilitian terus ngaidentipikasi kangker mana anu tiasa diubaran kalayan terapi anu ditujukeun sareng pikeun ngaidentipikasi target tambahan pikeun langkung seueur jinis kanker.

Catetan: Kami pisan ngadorong anjeun ngobrol sareng ahli kasihatan anjeun ngeunaan kaayaan médis khusus anjeun sareng pangobatan. Inpormasi anu aya dina situs wéb ieu dimaksudkeun pikeun ngabantosan sareng pendidikan, tapi sanés gaganti nasihat médis.

AASraw mangrupikeun pabrikan propésional Ibrutinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Naon Ibrutinib Dipaké Pikeun

❶ Pikeun ngubaran jalma anu ngagaduhan limfoma sél mantel (MCL; kanker anu tumuh gancang anu dimimitian dina sél sistem imun) anu parantos diubaran sahenteuna ku hiji pangobatan kémoterapi sanés.

❷ Pikeun ngubaran jalma sareng leukemia limfosit kronis (CLL; jinis kanker anu dimimitian dina sél getih bodas) sareng limfoma limfositik alit (SLL; jinis kanker anu biasana dimimitian dina titik limfa).

❸ Pikeun ngubaran jalma anu ngagaduhan macroglobulinemia Waldenstrom (WM; kanker anu tumuh lalaunan anu dimimitian dina sél getih bodas dina sungsum tulang anjeun).

❹ Pikeun ngubaran jalma anu ngagaduhan limfoma zona marginal (MZL; kanker anu tumuh lalaunan anu dimimitian dina jinis sél getih bodas anu biasana merangan inféksi) anu parantos diubaran ku jinis pangobatan kémoterapi.

❺ Pikeun ngubaran jalma anu gaduh tandur kronis vs panyakit host (cGVHD; komplikasi cangkok sél sirung hématopoietik [HSCT; prosedur anu ngagentos sungsum tulang anu kaserang sungsum tulang anu séhat] anu tiasa ngamimitian nalika saatos cangkok sareng tahan lami ) saatos diubaran teu hasil ku 1 atanapi langkung pangobatan.

Ibrutinib aya dina kelas pangobatan anu disebut penghambat kinase. Gawéna ku cara ngahambat tindakan protéin abnormal anu sinyal sél kanker pikeun ngalikeun. Ieu ngabantosan panyebaran sél kanker.

Ibrutinib

Ibrutinib mangpaat/ Pangaruh

Ibrutinib dianggap ku seueur ahli salaku 'terobosan terobosan' pikeun sababaraha jinis limfoma. Éta masihan tingkat réspon anu langkung luhur dibandingkeun sareng terapi anu sanés pikeun jinis limfoma anu sami. Percobaan utama anu nyababkeun persetujuan ibrutinib sakedik ditétélakeun di handap ieu.

 

(1) Mangpaat pikeun limfoma sél mantel

Limfoma sél mantel anu parantos kambuh atanapi henteu diréspon ku terapi garis kahiji tiasa sesah diubaran. Nanging, panilitian utama di daérah ieu nunjukkeun yén langkung ti dua per tilu 111 jalma anu dirawat kalayan ibrutinib ngaréspon pangobatan (limfoma na ngaleutikan atanapi ngaleungit).

Panilitian kadua di 280 jalma ngabandingkeun ibrutinib sareng ubar kanker sanésna, temsirolimus, di jalma anu limfoma sél mantel anu kambuh atanapi réfraktif. Jalma hirup rata-rata 15 bulan tanpa limfoma na janten parah nalika diubaran ku ibrutinib dibandingkeun sareng rata-rata 6 bulan nalika dirawat kalayan temsirolimus.

 

(2) Mangpaat leukemia limfositik kronis (CLL)

Réspon anu tahan lami parantos ditingali di jalma anu CLL diubaran ku ibrutinib. Dina sidang utama anu ngalibetkeun 391 jalma anu CLL relacted atanapi réfractory, ibrutinib dibandingkeun sareng ofatumumab, anu sering dianggo pikeun jalma anu ngagaduhan CLL anu parantos uih deui. Sataun saatos ngamimitian pangobatan, sakitar 66 ti 100 urang anu nyandak ibrutinib ngagaduhan CLL anu tetep dikendali (ieu disebatna 'survival-free survival') dibandingkeun sareng sakitar 6 ti 100 jalma anu dirawat ofatumumab.

Dina panilitian anu kadua ngalibetkeun 269 jalma anu tacan nampi perlakuan CLL-na, ibrutinib dibandingkeun sareng ubar kemoterapi klorambucil. Saatos 1.5 taun dirawat, sakitar 90 ti 100 urang anu nyandak ibrutinib ngagaduhan CLL anu tetep dikendali dibandingkeun sareng sakitar 52 dina 100 jalma anu dirawat klorambucil.

Nambahkeun ibrutinib kana bendamustine sareng rituximab pikeun jalma anu CLaps anu kambuh atanapi tahan ogé efektif dina panilitian anu ngalibatkeun 578 jalma. Résiko CLL maju dikirangan ku cara nyandak ibrutinib tibatan plasebo (dummy treatment).

 

(3) Mangpaat di Waldenström' s macroglobulinaemia (WM)

Tingkat réspon anu luhur ogé parantos katingali di jalma anu gaduh WM - sakitar 9 ti 10 urang anu gaduh WM diréspon pangobatan ibrutinib dina sidang di 63 jalma. Sidang ieu mangrupikeun terobosan anu penting pikeun WM sabab éta mangrupikeun bentuk limfoma anu henteu umum sahingga hésé pikeun ngiringan cukup jalma pikeun nyandak bagian dina sidang klinis. Sidang ieu nyababkeun persetujuan ibrutinib pikeun WM di Éropa.

 

Kumaha Kudu Urang Candak Ibrutinib 

Anjeun bakal dibéré ibrutinib salaku tablet. Éta tiasa dipasihkeun sareng ubar terapi anu dituju anu sanés sareng kémoterapi. Salila dirawat anjeun biasana ningali dokter cance¬r, perawat kanker atanapi perawat spesialis, sareng tukang ubar khusus. Ieu anu kami hartosna nalika nyebatkeun dokter, perawat atanapi apotéker dina inpormasi ieu.

Sateuacan atanapi dina dinten pangobatan, saurang perawat atanapi jalma anu dilatih pikeun nyandak getih (phlebotomist) bakal nyandak sampel getih ti anjeun. Ieu pikeun mariksa yén sél getih anjeun dina tingkat anu aman pikeun anjeun kéngingkeun pangobatan.

Anjeun bakal pendak sareng dokter atanapi perawat sateuacan anjeun dirawat. Aranjeunna bakal naroskeun kumaha perasaan anjeun. Upami hasil getih anjeun henteu kunanaon, tukang ubar bakal nyiapkeun pangobatan anjeun. Mantri anjeun bakal nyaritakeun iraha pangobatan anjeun parantos siap.

Perawat atanapi apotéker bakal masihan anjeun tablet ibrutinib kanggo dibawa ka imah. Salawasna candak aranjeunna persis sakumaha anu dipedar. Ieu penting pikeun mastikeun yén éta tiasa dianggo ogé pikeun anjeun. Anjeun tiasa dipasihan tablet anu seueur kaunggulan. Anjeun biasana ngajaga nyandak ibrutinib unggal dinten salami éta ngajaga kanker dina kontrol. Mantri atanapi apotéker anjeun ogé tiasa masihan ubar anti panyakit sareng ubar sanés kanggo dibawa ka imah. Candak sadayana tablet anjeun persis sakumaha anu parantos dijelaskeun ka anjeun.

AASraw mangrupikeun pabrikan propésional Ibrutinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Panginget haneut dina Perawatan Diri

♦ Nalika nyandak ibrutinib, nginum sahenteuna dua dugi ka tilu liter cairan unggal 24 jam, kecuali upami anjeun maréntahkeun sanés.

♦ Nyeuseuh leungeun anjeun sering sareng saatos nyandak unggal dosis ibrutinib.

♦ Anjeun tiasa aya résiko inféksi maka cobi hindarkeun ramé atanapi jalma anu kasarean, sareng lapor muriang atanapi tanda-tanda inféksi sanés langsung ka panyawat kasihatan anjeun.

♦ Pikeun ngabantosan / nyegah panyawat sungut nalika nyandak ibrutinib, anggo sikat huntu anu lemes, sareng bilas tilu kali sapoé nganggo 1 séndok téh baking soda dicampur 8 ons cai.

♦ Anggo agul listrik sareng sikat huntu anu lemes pikeun ngaleutikan perdarahan.

♦ Hindarkeun olahraga kontak atanapi kagiatan anu tiasa nyababkeun cilaka.

♦ Pikeun ngirangan seueul, nginum obat anti-seueul sakumaha anu diresepkeun ku dokter anjeun, sareng tuang tuang anu alit, sering nalika nginum ibrutinib.

♦ Tuang tuangeun anu tiasa ngabantosan ngirangan birit-tingali Ngatur Épék Samping - Diaré

♦ Tuturkeun regimen pangobatan anti diaré sakumaha anu diresepkeun ku ahli kaséhatan anjeun.

♦ Hindarkeun paparan panonpoé. Anggo SPF 15 (atanapi langkung luhur) blok matahari sareng pakean pelindung. Ibrutinib tiasa ngajantenkeun anjeun langkung peka ku panonpoé sareng anjeun tiasa sunburn langkung gampang.

♦ Sacara umum, nginum minuman beralkohol kedah dijaga minimal atanapi dijauhan samentawis nalika anjeun nyandak ibrutinib. Anjeun kedah ngabahas ieu sareng dokter.

♦ Kéngingkeun seueur istirahat.

♦ Jaga nutrisi anu saé bari diubaran ku ibrutinib.

♦ Upami anjeun ngalaman gejala atanapi épék samping nalika dirawat kalayan ibrutinib, pastikeun ngabahas éta sareng tim perawatan kasihatan anjeun. Éta tiasa resep resep pangobatan sareng / atanapi nawiskeun bongbolongan sanés anu épéktip dina ngatur masalah sapertos kitu.

 

Ibrutinib SIDE Eépék

Meunang pitulung médis darurat lamun boga tanda hiji réaksi alérgi: hives; engapan hésé; bareuh Anjeun raray, biwir, létah, atawa tikoro.

 

Eureun nganggo ibrutinib sareng nyauran dokter anjeun sakaligus upami anjeun gaduh:

♦ Tanda inféksi – muriang, ngageter, lemah, nyeri sungut, batuk ku mukus, gangguan napas;

♦ Tanda perdarahan dina jero awak anjeun-pusing, kalemahan, lieur, masalah nyarios, nyeri sirah anu berkepanjangan, tai hideung atanapi getih, cikiih pink atanapi coklat, atanapi batuk getih atanapi utah anu katingalina sapertos kopi;

♦ Diare parah atanapi lumangsung;

♦ Nyeri dada, keteg jajantung atanapi ngagebeg dina dada anjeun, karaos siga anjeun bakal pingsan;

♦ nyeri sirah parah, visi kabur, pounding dina beuheung anjeun atanapi Ceuli;

♦ gampang bruising, perdarahan ilahar, bintik ungu atanapi beureum handapeun kulit anjeun;

♦ Kulit pucuk, leungeun sareng suku tiis;

♦ Masalah ginjal – sakedik atanapi henteu aya kiih, bareuh dina sampéan anjeun atanapi beungkeut; atawa

♦ Tanda karusakan sél tumor – kabingungan, kalemahan, kram otot, seueul, utah, laju jantung gancang atanapi laun, turun urin, tingling dina leungeun sareng suku anjeun atanapi sakitar sungut anjeun.

 

efek samping umum bisa ngawengku:

♦ Birit, seueul;

♦ muriang, batuk, gangguan engapan;

♦ Lepuh atanapi maag dina sungut anjeun;

♦ Ngaraos capé;

♦ Bruising, baruntus; atawa

♦ Nyeri otot, nyeri tulang.

Ieu lain nafsirkeun efek samping jeung nu lianna bisa lumangsung. Nelepon dokter anjeun nasihat médis ngeunaan efek samping. Anjeun bisa ngalaporkeun efek samping mun FDA di 1-800-FDA-1088.

AASraw mangrupikeun pabrikan propésional Ibrutinib.

Mangga pencét di dieu pikeun inpormasi cutatan: Kontak urang

 

Ibrutinib Storage

Simpen Ibrutinib dina wadah anu dilebetna, ditutup pageuh, sareng teu kahontal ku murangkalih. Simpen dina suhu kamar sareng jauh tina cahaya, panas teuing sareng beueus henteu di kamar mandi.

Ibrutinib anu henteu diperyogikeun kedah dibuang ku cara-cara khusus pikeun mastikeun yén piaraan, murangkalih, sareng jalma sanés henteu tiasa ngonsumsi éta. Nanging, anjeun henteu kedah nyiram Ibrutinib ieu di jamban. Sabalikna, cara anu pangsaéna pikeun miceun pangobatan anjeun nyaéta ngaliwatan program pangubaran ubar. Ngobrol sareng apotéker anjeun atanapi ngahubungi departemen sampah / daur ulang lokal anjeun pikeun diajar ngeunaan program pengambilan-balik di komunitas anjeun. Tingali Pembuangan Aman FDA ngeunaan

Kadé tetep sadayana nginum obat kaluar tina tetempoan jeung ngahontal barudak saloba peti (kayaning minders mingguan karacunan jeung maranéhanana pikeun panon pakait, creams, patches, sarta inhalers) henteu tahan anak-na barudak ngora tiasa muka éta gampang. Ngajaga barudak ngora ti karacunan, salawasna konci caps kaamanan jeung geura nempatkeun nginum obat dina lokasi aman - salah nu geus nepi na jauh tur kaluar tina tetempoan maranéhanana sarta ngahontal.

 

rujukan

[1] Brown JR, Hillmen P, O'Brien S, dkk. Ngalegaan lajuning laku sareng pangaruh faktor prognostik anu résiko ageung tina studi fase 3 RESONATE di pasién anu CLL / SLL anu diubaran saacanna [diterbitkeun online sateuacan dicitak 8 Juni 2017]. Leukemia.

[2] Byrd JC, Brown JR, O'Brien S, dkk; RESONATE Penyidik. Ibrutinib lawan ofatumumab dina leukemia limfoid kronis anu diubaran sateuacanna. N Engl J Med. 2014; 371 (3): 213-223.

[3] Byrd JC, Furman RR, Coutre SE, dkk. Tilu taun tindak-lanjut pangobatan-naif sareng penderita anu diubaran sateuacanna sareng CLL sareng SLL nampi ibrutinib agén tunggal. Getih. 2015; 125 (16): 2497-2506.

[4] Mato AR, Hill BT, Lamanna N, dkk. Urutan optimal ibrutinib, idelalisib, sareng venetoclax dina leukemia limfositik kronis: hasil tina kajian multicenter 683 pasién. Ann Oncol. 2017; 28 (5): 1050-1056.

[5] Woyach JA, Ruppert AS, Guinn D, dkk. Résistansi BTKC481S-dimédiasi ka ibrutinib dina leukemia limfositik kronis. J Clin Oncol. 2017; 35 (13): 1437-1443.

[6] Winqvist M, Asklid A, Andersson PO, dkk. Hasil dunya-nyata ibrutinib di penderita leukemia limfositik kronis anu kambuh atanapi réfraktori: data tina 95 pasien padeukeut anu diubaran dina program panggunaan anu karunya. Panilitian ti Swédia Chronic Lymphocytic Leukemia Group. Haematologica. 2016; 101 (12): 1573-1580.

[7] Jones JA, Hillmen P, Coutre S, dkk. Pamakéan anticoagulants na antiplatelet di penderita leukemia limfositik kronis anu diubaran ku ibrutinib agén tunggal. Br J Haematol. 2017; 178 (2): 286-291.

[8] Kamel S, Horton L, Ysebaert L, dkk. Ibrutinib ngahambat kolédiasi médiasi tapi henteu ADP-dimédiasi agregasi. Leukemia. 2015; 29 (4) 783-787.

[9] Rigg RA, Aslan JE, Healy LD, dkk. Pangaturan lisan ti penghambat tirosin kinase Bruton ngarusak fungsi trombosit anu dimédiasi GPVI. Am J Physiol Cell Physiol. 2016; 310 (5): C373-C380.

[10] Wang ML, Aturan S, Martin P, dkk. Targeting BTK sareng ibrutinib dina limfoma sél mantel-sél anu kambuh atanapi réaktor. N Engl J Med. 2013; 369 (6): 507-516.

[11] Treon SP, Tripsas CK, Meid K, dkk. Ibrutinib dina ngarawat macroglobulinemia Waldenström. N Engl J Med. 2015; 372 (15): 1430-1440.

[12] Lampson BL, Yu L, Glynn RJ, dkk. Aritmia ventrisular sareng pupusna dadakan di pasién anu nyandak ibrutinib. Getih. 2017; 129 (18): 2581-2584.

[13] Tedeschi A, Frustaci AM, Mazzucchelli M, Cairoli R, Montillo M. Naha prophlaxis HBV diperyogikeun salami perlakuan CLL sareng ibrutinib? Leuk Lymphoma. 2017; 58 (12): 2966-2968.

[14] Sun C, Tian X, Lee YS, dkk. Rekonstitusi parsial imunitas humoral sareng langkung seueur inféksi dina pasién sareng leukemia limfositik kronis anu diubaran ku ibrutinib. Getih. 2015; 126 (19): 2213-2219.

[15] Ruchlemer R, Ben Ami R, Lachish T. Ibrutinib pikeun leukemia limfositik kronis. N Engl J Med. 2016; 374 (16): 1593-1594.

[16] Ahn IE, Jerussi T, Farooqui M, Tian X, Wiestner A, Gea-Banacloche J. Atypical Pneumocystis jirovecii pneumonia di penderita anu teu diubaran sateuacanna sareng CLL dina single-agents ibrutinib. Getih. 2016; 128 (15): 1940-1943.

[17] Vitale C, Ahn IE, Sivina M, dkk. Cytopenias otoimun di penderita leukemia limfositik kronis anu diubaran ku ibrutinib. Haematologica. 2016; 101 (6): e254-e258.

[18] Lip GY, Pan X, Kamble S, dkk. Résiko perdarahan utama diantara penderita fibrilasi atrial non-valvular ngagagas dina apixaban, dabigatran, rivaroxaban atanapi warfarin: studi observasional "dunya nyata" di Amérika Serikat. Int J Klinik Praktek. 2016; 70 (9): 752-763.

0 likes
1061 Tampilan

Anjeun oge bisa resep

Komentar nu ditutup.