video bubuk Lapatinib


bubuk I.Lapatinib Karakter dasar:

ngaran: bubuk Lapatinib
CAS: 231277-92-2
Formula molekular: C29H26ClFN4O4S
Beurat molekul: 581.05
Ngalembereh Point: 136-140 ° C
Temp neundeun: lomari es
warna: Bodas atawa mareuman bubuk kristalin bodas


1.Tykerb bubuk Karakter dasar.

nami Tykerb
CAS 231277-92-2
Formula molekular C29H26CIFN4O4S
Beurat molekul 581.05
warna Bodas atawa mareuman bubuk kristalin bodas
ngaran séjén lapatini


2.What nyaeta Tykerb?

Ngaran dagang Tykerb na Tyverb mangrupa obat oral aktif pikeun kanker payudara sarta tumor solid lianna. Ieu mangrupakeun tirosin kinase inhibitor dual nu interrupts nu HER2 / neu sarta pertumbuhan épidermal faktor reséptor (EGFR) jalur. Hal ieu dipaké dina terapi kombinasi pikeun kanker payudara HER2-positif. Hal ieu dipaké pikeun pengobatan penderita kanker payudara canggih atawa métastatik anu tumor overexpress HER2 (ErbB2) .Mostly AS caled Tyker sarta lolobana Éropah jeung Rusia disebut Tyverb.In Januari 2010, Tykerb narima persetujuan gancangan keur pengobatan awéwé postmenopausal kalawan reséptor hormon positif kanker payudara métastatik Lapatinib nyegah prosés sinyal reséptor ku mengikat kana saku ATP-mengikat tina EGFR / HER2 protéin kinase domain, ngahulag timer fosforilasi na aktivasina saterusna tina mékanisme sinyal, Tykerb (lapatinib) Mangrupakeun nginum obat kanker dipaké bareng jeung ubar sejen disebut capecitabine (Xeloda) pikeun ngubaran mangrupa tipe tangtu kanker payudara canggih anu geus sumebar ka bagian séjén awak, sarta biasana dibéré sanggeus pangobatan kanker lianna geus diusahakeun tanpa perlakuan sukses gejala


3.How manten Tykerb dianggo?

perlakuan Kangker payudara geus fokus utamana dina killing sél ngabagi gancang lantaran salah fitur sél kanker payudara nyaeta aranjeunna ngabagi terapi rapidly.Targeted nyaeta ngeunaan identifying fitur sejenna kanker payudara cells.There anu tipena béda therapies sasaran, diartikeun di tilu kategori lega. Sababaraha therapies sasaran difokuskeun komponén internal tur fungsi sél kanker payudara. therapies The sasaran nganggo molekul leutik nu bisa meunang kana sél jeung ngaruksak fungsi sél, ngabalukarkeun ka maot. Aya sababaraha jenis terapi sasaran anu difokuskeun bagian jero sél. therapies sasaran sejen sasaran reséptor anu dina luar sél. Therapies yen sasaran reséptor nu ogé katelah antibodi monoclonal. sambetan Antiangiogenesis sasaran pembuluh darah nu nyadiakeun oksigén jeung sél, pamustunganana ngabalukarkeun sél pikeun starve.Pertuzumab mangrupakeun antibodi monoclonal nu nargétkeun beungeut sél faktor pertumbuhan épidermal reséptor manusa 2 protéin (HER2) Dina sél kanker, interfering kalawan HER2 ngabalukarkeun maot sél kanker payudara. Pertuzumab ngiket ka aréa béda ti protéin HER2 ti trastuzumab ambéh lamun pertuzumab ieu digabungkeun jeung trastuzumab, a sumbatan leuwih lengkep HER2 signalling occurs.Inside sél kanker payudara HER2-positip, reséptor HER2 make sinyal protéin, disebutna kinase, ngabalukarkeun sél pikeun dipelak jeung ditilik abnormally. Kinase ngadalikeun sabaraha énergi sél kudu tumuwuh sarta balikeun. sél kanker payudara yén overexpress HER2 tiasa gaduh teuing aktivitas kinase, sahingga sél kanker tumuwuh teuing, karya teuing fast.Tykerb ku interfering kalawan kinase HER2 nu patali jero sél, ngawatesan jumlah sél kanker payudara énergi kudu tumuwuh sarta kalikeun . Ku ngawatesan jumlah énergi, Tykerb tiasa ngalambatkeun atanapi ngeureunkeun pertumbuhan kanker payudara.


4.Will Tykerb Gawé pikeun Anjeun?

Opat tés béda bisa dipaké pikeun angka kaluar lamun kanker éta téh HER2-positip sarta lamun eta dipikaresep bakal ngabales Tykerb:

  • IHC (ImmunoHistoChemistry)

IHC mangrupakeun uji paling ilahar dipake lamun ningali tumor a boga teuing ti reséptor protéin HER2 dina beungeut nu kanker test cells.The IHC méré skor 0 mun 3 + nu nunjukkeun jumlah protéin reséptor HER2 di tumor. Mun manehna tumor 0 mun 1 +, ayeuna teh disebut "HER2 négatip." Lamun skor 2 + atanapi 3 +, ayeuna teh disebut "HER2 positif." Awewe jeung IHC skor positif condong kana ngabales favorably ka Tykerb. tamba henteu dianggap mujarab pikeun tumor kalawan skor IHC of 0 atanapi 1 +.

  • Lauk (Fluorescence Dina Situ hibridisasi)

Tes lauk Sigana keur Abnormalitas gén HER2. test Ieu paling akurat, tapi kirang sadia, cara pikeun manggihan lamun a tumor payudara kamungkinan ngabales Tykerb ..

Jeung uji lauk, anjeun meunang hiji skor boh "positif" atawa "negatif" (sababaraha rumah sakit nelepon hiji test négatip "enol"). Mun kanker téh lauk positif, eta meureun bakal respondwell mun Tykerb.

Tes titik-Lampu HER2 CISH Sigana keur gén HER2 dina sampel jaringan kanker payudara. Tes titik-Lampu ngagunakeun kokotor nu ngajadikeun gén HER2 / neu ngarobah color.With tes titik-Lampu, anjeun meunang hiji skor boh "positif" atawa "negatif". Lamun kanker téh titik-Lampu positif, eta moal sigana ngabales ogé mun Tykerb.

  • Ngawartosan HER2 Dual ISH (Dina Situ hibridisasi)

Tes ngawartosan HER2 Dual ISH ngagunakeun kokotor husus nu ngajadikeun HER2 protéin robah warna. kokotor anu dilarapkeun kana sampel jaringan kanker payudara sarta ditempo dina mikroskop. test Ieu nawiskeun hasilna leuwih hade batan IHC dirina test.With nu ngawartosan test HER2 Dual ISH, anjeun meunang hiji skor boh "HER2 positif" atawa "HER2 négatip."


5.What aya interaksi ubar Tykerb urang?

Tykerb diolah ku CYP3A4 énzim ati. Ubar nu ngahambat atanapi dipicuna CYP3A4 bisa mangaruhan kadar Tykerb dina awak urang. Sambetan ningkatkeun tingkat getih tina Tykerb na inducers ngurangan tingkat getih na. Dosis pangaluyuan of Tykerb kudu dianggap pikeun penderita narima sambetan CYP3A4 kuat atanapi inducers. handap teu daptar komprehensif ngeunaan sambetan na inducers.Inhibitors: ketoconazole, clarithromycin, atazanavir, nefazodone, nelfinavir (Viracept), telithromycin, sarta voriconazole.Inducers: dexamethasone, phenytoin, carbamazepine, rifampin, phenobarbital, sarta wort St Kang Iwan.


6.Tykerb Balukar Sisi

umum efek samping tina Tykerb ngawengku:

seueul, utah, burih kesel, sores sungut, baruntus, kulit garing, nyeri atanapi redness dina palem tina leungeun Anjeun atawa Soles tina suku anjeun, bulu rugi, masalah sareng fingernails anjeun atanapi toenails, andtrouble sleeping.When Tykerb dirumuskeun kalawan Xeloda kémoterapi , Anjeun ogé bisa ngalaman efek samping kémoterapi. Dina sababaraha hal, Xeloda ieu pakait sareng neuropathy, atawa redness na tingling dina leungeun jeung feet.When Tykerb dirumuskeun kalawan Femara, Anjeun ogé bisa boga efek samping Femara. efek samping umum tina Femara anu thinning tulang jeung tulang jeung gabungan pain.Tykerb henteu sigana ngakibatkeun beuki parna masalah jantung sarta paru pakait sareng Herceptin.If anjeun jadi hamil atawa pikir anjeun bisa jadi hamil, ngabejaan dokter anjeun. Éta kanyahoan lamun ubar ieu pas kana susu payudara. Kusabab tina resiko mungkin mun orok, breastfeeding bari maké obat ieu teu dianjurkeun.


7.What anu warnings na precautions pikeun Tykerb?

  • Tykerb bisa mangaruhan kumaha ogé jantung ngompa getih. Mastikeun normal ventricular kénca fraksi ejection (LVEF) sateuacan dimimitian Tykerb sarta neruskeun ngawas salila terapi.
  • Tykerb jarang ngabalukarkeun disfungsi ati. Ngawas fungsi ati saméméh perlakuan na unggal minggu 4-6 salila terapi.
  • Tykerb bisa ngabalukarkeun diare. Lamun paré lumangsung, ngatur jeung agén anti diarrheal jeung ngagantian cairan.
  • Tykerb bisa ngabalukarkeun masalah lung parna. Ngaeureunkeun Tykerb lamun gejala ieu lumangsung.
  • Tykerb bisa ngabalukarkeun réaksi kulit parna. Ngaeureunkeun Tykerb lamun ieu lumangsung.


8.What is the dosage of Tykerb?

  • Tykerb disadiakeun salaku 250 mg tablet. Lima tablet nu dicokot sakali poéan dina unggal poé dina hiji burih kosong pikeun 21 poé dina siklus 21 poé. Ulah naksir atanapi nyapek tablet. Nyimpen dina suhu kamar tur tetep wadahna ditutup pageuh. T Tykerb dirumuskeun kalawan Xeloda (capecitabine) 2000mg / m2 / dinten dikaluarkeun oral di 2 dibagi dosis, jam 12 eta pikeun poé 14 mimitina unggal siklus perlakuan 21 poé. Capecitabine kudu dilaksanakeun kalawan dahareun atawa 30 menit sanggeus dahareun.
  • Candak nginum obat ieu persis saperti prescribed ku dokter anjeun. Turutan arah dina labél resép Anjeun taliti.
  • The dosis dokter Anjeun ngajak bisa jadi dumasar handap:
  • kaayaan nu keur dirawat
  • kaayaan médis séjén anjeun gaduh
  • pangobatan séjén anjeun ngalakukeun
  • kumaha anjeun ngabales nginum obat ieu
  • beurat anjeun, jangkungna anjeun, umur anjeun, gender Anjeun

dosage nu dianjurkeun of lapatinib pikeun kanker payudara canggih atawa métastatik nyaeta 1,250 mg (5 tablet) dirumuskeun ku sungut sakali poean on Days 1-21.The dianjurkeun dosis lapatinib pikeun hormon reséptor-positip (HER2-positif) kanker payudara métastatik nyaeta 1,500 mg (tablet 6) dirumuskeun oral sakali poean mayeng dina kombinasi kalayan letrozole.


9.What is the harga tina Tykerb?

Rata Harga borongan: $ 30.10 per 250 mg tablet

21 Poé Supply (1 siklus): $ 3,160.50


10.What aya interaksi ubar Tykerb urang?

Tykerb diolah ku CYP3A4 énzim ati. Ubar nu ngahambat atanapi dipicuna CYP3A4 bisa mangaruhan kadar Tykerb dina awak urang. Sambetan ningkatkeun tingkat getih tina Tykerb na inducers ngurangan tingkat getih na. Dosis pangaluyuan of Tykerb kudu dianggap pikeun penderita narima kuat CYP3A4 sambetan atanapi inducers. handap teu daptar komprehensif ngeunaan sambetan na inducers.

Sambetan: ketoconazole, clarithromycin, atazanavir, nefazodone, nelfinavir (Viracept), telithromycin, sarta voriconazole.

Inducers: dexamethasone, phenytoin, carbamazepine, rifampin, phenobarbital, sarta wort St Kang Iwan.


11.What lamun abdi overdoes?

lamun overdoes lapatinib, nelepon puseur dokter atawa racun kontrol, atawa buka rohangan darurat RS pangcaketna katuhu jauh. Candak tablet lapatinib sareng anjeun nalika mungkin.


12.Where tiasa abdi meunang informasi langkung?

Inget, tetep ieu sareng sadaya obat lianna kaluar tina jangkauan sahiji barudak, pernah bagikeun obat anjeun kalawan batur, sarta make nginum obat ieu ngan pikeun indikasi prescribed.
Unggal usaha geus dilakukeun pikeun mastikeun yén informasi disadiakeun ku AASraw up-to-date, sarta lengkep, tapi euweuh jaminan dijieun pikeun éfék éta. Inpo ubar ngandung dieu bisa jadi sénsitip waktos. Inpo AASraw geus disusun pikeun dipaké ku praktisi Podomoro sarta pamakéna di Amérika Serikat tur kituna AASraw henteu ngajamin anu ngagunakeun luar Amérika Serikat nu luyu, iwal husus dituduhkeun disebutkeun. AASraw'S informasi ubar teu ngesahkeun narkoba, nangtukeun jenis panyakitna penderita atawa nyarankeun terapi. Inpo ubar AASraw urang mangrupa sumberdaya informational dirancang pikeun mantuan praktisi Podomoro dilisensikeun dina miara penderita maranéhna jeung / atawa ngawula pamakéna nempo jasa ieu salaku suplement kana, sarta lain diganti pikeun, anu kaahlian, skill, pangaweruh jeung judgment sahiji praktisi Podomoro. Henteuna peringatan pikeun ubar dibikeun atawa kombinasi ubar di no way kudu ditaksir nepi nunjukkeun yén ubar atawa tamba kombinasi téh aman, éféktif atawa luyu pikeun sagala sabar dibikeun. AASraw teu nganggap tanggungjawab wae kanggo sagala aspék Podomoro dikaluarkeun kalayan bantuan ti informationAASraw nyadiakeun. Informasi ngandung dieu teu dimaksudkeun pikeun nutupan sagala mungkin kagunaan, arah, precautions, warnings, interaksi ubar, réaksi alérgi, atawa épék ngarugikeun. Upami Anjeun gaduh patarosan ngeunaan obat anjeun nyokot, pariksa ku dokter anjeun, Mantri atawa tukang ubar.


0 likes
2466 Tampilan

Komentar nu ditutup.